Recept: speculaascake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De speculaaskruiden vliegen er hier doorheen. We zouden eigenlijk gewoon een grote pot moeten kopen, want we blijven dat kleine glazen potje navullen. Het is ook gewoon zó lekker om je ontbijtjes en baksels een winterse upgrade te geven! Vandaag delen we een recept voor vegan speculaascake met je.

Of eigenlijk moeten we zeggen: Elise en Nina, a.k.a. Chicks Love Food, delen een recept met jullie. Kennen jullie Nina en Elise al? Ze zijn geweldig. Waarom? Ten eerste omdat ze heel lief en grappig zijn. Daarna omdat ze een fantastisch foodblog hebben. Eén van de meest populaire foodblogs van Nederland. En terecht! En als derde reden zouden we willen geven dat deze foodmeisjes een te gek boek hebben geschreven. Heb je onze review van het 5 or less boek al gelezen? Wel even doen hoor!

De recepten van Chicks love Food zijn over het algemeen eenvoudig en verantwoord. Op zondag wordt er een sinner sunday gedeeld: dan gaan we los. Maar doordeweeks houden we ons een beetje in. Dat hoeft absoluut niet te betekenen dat we niet lekker eten. Dat bewijst deze speculaascake maar weer eens. Hij is vegan en oké, er zit kokossuiker in, maar that’s it. Verder wordt de cake gezoet met dadels en is hij gevuld met noten. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We gaan je doorlinken naar het originele recept. Het enige dat we hebben veranderd is dat we de cake niet met speltmeel, maar met havermeel (gemalen havervlokken) hebben gemaakt. We hadden geen speltmeel in huis, vandaar. Dit werkte prima, dus we denken dat je ook andere meelsoorten kan uitproberen! Klik hier voor het recept!
Ben je klaar voor het recept? Here you go!

Tip: kijk ook de vlog die Elise en Nina maakten tijdens de VIVA400 uitreiking van vorige week. Merel en haar pony hebben nog een kleine bijrol in het filmpje.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Recept: speculaascake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *