Review: Breath Of Fresh Air & Enzymion

lush

Zoals je misschien een tijdje geleden al gelezen hebt, heb ik een aantal Lush skincare producten mogen testen. Een aantal daarvan heb ik al behandeld, maar vandaag laat ik je twee producten zien waar ik nog niet over geschreven heb. Dit zijn ‘Breath of fresh air’ (toner) en ‘Enzymion’ (dagcrėme.) Over beide producten ben ik erg tevreden en eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit, van mijn Lush skincare producten, mijn twee favorieten zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enzymion 

Eigenlijk gebruik ik nooit een dagcreme, omdat ik altijd kokosolie op mijn huid smeer. Dit overigens tot grote tevredenheid, maar het is natuurlijk ook wel leuk om eens iets anders te proberen. Enzymion pakt erg goed uit. Het is namelijk een heerlijk lichte creme, waar ik een lekker fris gevoel aan overhoud en waar ik ook totaal niet overgevoelig op reageer. Ik vroeg me af: waar komt die naam vandaan? De website van Lush geeft me het antwoord: “Enzymion is vernoemd naar alle enzymen van de papaja die hier in zitten en naar Keat’s Endymion: “A thing of beauty is a joy forever…”. “ Grappig, Lush heeft altijd van die leuke, doordachte productnamen. Ik hou daarvan. Hmm, verse papaja dus. En ook nog citroen. Ik had al wel door dat het een vrij fruitige creme moest zijn, hoewel de geur niet overdreven fruitig is overigens, omdat het zo lekker fris voelt op mijn huid. Deze creme is uitermate geschikt voor een vettere huid (check) en zorgt ervoor dat je minder glanst: check! Je talgproductie wordt door deze creme onder controle gehouden, maar hij is wel zo gemaakt dat je huid er niet té droog van wordt. Daar zorgen de avocado en de tarwekiemolie die erin zitten wel voor! Dit is de perfecte creme om onder je make-up te dragen. Maar ook als je geen make-up draagt en je hebt last van een vrij vette huid, dan zou Enzymion echt wel eens de uitkomst kunnen zijn. Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden en ik heb het gevoel dat de creme alleen maar goed doet voor mijn huid.

Het enige nadeel van deze creme is, naar mijn mening, de prijs. Enzymion kost €25,40 per 45 gram en is te koop in alle Lush filialen, of online via Lush.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Breath of fresh air

Een toner is nou zo’n product dat ik nooit echt gebruikte. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit één heb opgebruikt en dat had meerdere redenen. Of ik vond het product niet prettig, of ik vond het een overbodig product en vergat volledig dat ik het in mijn kast had staan. Maar Breath of Fresh Air wilde ik best een kans geven, ten eerste omdat het een klein flesje was en ten tweede omdat ik er veel goede geluiden over hoorde. Het zou het perfecte opfrismiddel zijn voor ’s ochtends vroeg (check) maar ook om mee te nemen onderweg, zodat je tussendoor bij kan sprayen (check!) En inderdaad, het is een heerlijk fris product. Als ik ’s ochtends gedoucht heb en mijn huid is schoon, dan spray ik Breath of Fresh air over mijn gezicht. HEER-LIJK. Mijn huid tintelt serieus van frisheid. En ja, ik weet dat ik nu klink als een Tell-Sell reclame, maar beter kan ik het even niet zeggen. Sterker nog, ik begin het gevoel te hebben dat ik dit flesje nodig heb om goed wakker te worden! Maar ook ’s avonds geeft dezer toner me het gevoel dat mijn huid goed schoon is (na het reinigen met andere Lush producten) en dat voelt prettig voor het slapengaan. Ik heb op die ene warme dag die we hebben in april hebben gehad (als je dit later terug leest, we zitten middenin die horrorlente van 2013) het flesje meegenomen, zodat ik tussendoor kon bijsprayen als het erg warm werd. Nou was dat niet zo nodig, maar ik heb het toch gedaan en ik vond het prettig! Ook vertelde een Lush medewerker me dat zij deze toner ook graag in haar haren sprayt. Waarom ook niet! Het ruikt heerlijk en het zal vast in ieder geval geen kwaad kunnen. Want, wat zit er allemaal in deze toner? Zeewier, aloë vera, rozemarijn en bronwater. Nou, dat kunnen je huid en haar altijd wel gebruiken! Inmiddels is mijn flesje Breath of Fresh Air bijna leeg en denk ik erover om of een andere toner van Lush uit te proberen, ik hoor namelijk veel goede geluiden over Eau Roma, of om een grotere fles van Breath of Fresh Air te kopen. Want stiekem kan ik eigenlijk niet meer zonder!

Breath of Fresh Air kost €5,55 voor 100 ml (klein flesje) en €11,65 voor een groter flesje van 250 ml. Ook voor deze toner geldt dat hij te koop is in de Lush winkels en online via Lush.nl.

Natuurlijk zijn alle producten van Lush dierproefvrij en zowel Enzymion als Breath of Fresh air zijn veganistisch. Voor de gedetailleerde ingrediëntenlijsten van deze producten verwijs ik je graag door naar Lush.nl. Bij elk product staat precies beschreven wat erin zit!

Ben jij bekend met deze twee producten? Wat vind jij ervan? Zou jij deze producten willen proberen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Review: Breath Of Fresh Air & Enzymion

 1. Ik heb beide producten al gehad (ik geloof zelfs dat ik nog een klein restje Breath of Fresh Air heb staan.. ergens) en ik ben over beide producten erg tevreden. Lush kan nu sowieso al niet veel verkeerd doen bij mij, ik heb er al zowat alles geprobeerd en ben quasi altijd enthousiast.
  Laatst heb ik de toner vervangen door het Tea Tree water van Lush (ook zo’n fles), omdat ik het gevoel heb dat deze nét dat ietsje meer doet voor men huid.
  Wat de dagcrème betreft: ik vond de geur helemaal niet zo fruitig (ik vond hem zelfs een beetje muf ofzo), maar hij werkte prima. De prijs is inderdaad wat aan de hoge kant, maar a little goes a long way en ik betaal liever wat meer dan dat ik iets op mijn gezicht smeer dat propvol zit met bestanddelen waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken.
  Yay Lush ^^

  1. Groot gelijk heb je! Lush kan bij mij ook weinig fout doen, heerlijke producten!

 2. Ik ben nog niet bekend met deze producten maar breath of fresh air zou ik wel graag willen proberen:)

 3. Oooeeee die toner lijkt me zaaaalig!

  Toevallig heb ik deze ochtend mijn rozenwater (spray)toner opgebruikt van “Vita Verde”, ook een fijn product.
  Ben ik al jaren aan verknocht.
  Zo heerlijk pssst pssst psst over je gezicht smorgens, kan niet zonder. :)
  (lap nu klink ik ook als tellsell, tis besmettelijk vrees ik!)

  Fijne toners in een sprayfles vind je minder vaak en ik vind het altijd zo een zonde om een watje te gebruiken en dan weg te werpen!
  Dus ik weet wat me te doen staat! Op naar Lush

  1. Nou, dat vind ik inderdaad ook zo’n voordeel! Geen gedoe met watjes!

 4. klinkt goed!! fijn zo’n uitgebreide review :)
  ik heb nu celestial maar ik denk dat die net een tikkeltje te rijk is voor mn huid,dus misschien enzymion maar gaan proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *