Review: De Krat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beauty-testpakketjes ontvangen is al ontzettend leuk, maar bijna nóg leuker is het als we een foodpakket binnenkrijgen. Hey, we just LOVE to eat. Sorry, daar kunnen we niets aan doen. Maar dan natuurlijk wel graag een beetje verantwoord. De Krat hielp ons daar deze week een beetje bij door ons dit heerlijke pakket op te sturen.

Wat zat er allemaal in?
Een groot vers stokbrood (nog even zelf in de oven om lekker knapperig te laten worden,) een doosje übertasty tomaatjes, een flinke zak (grote!) tomaten, een potje lekkere sambal, een blok tofu, 2 aubergines, 2 venkelknollen, andijvie, verse kruiden, aardappelen, appels en paksoy.

Lekker veel veggies dus! Ideaal voor ons, aangezien het sap&saladeseizoen weer is aangebroken en we weer volop healthy bezig zijn. De Krat wordt geleverd in een houten kistje aan huis geleverd. Op het kistje zit geen statiegeld, maar De Krat stelt het op prijs als je het kistje weer mee wilt geven aan de leverancier. Recycle baby!

Wat is De Krat en hoe werkt het?
De Krat levert lokaal gekweekte groente en fruit van het seizoen. Het zijn producten van hoge kwaliteit, die behandeld zijn met respect voor mens, dier en milieu. De Krat zorgt ervoor dat je iedere week een ander pakket ontvangt, iedere keer weer met verrassende producten. In ieder geval zullen er altijd zo’n acht soorten fruit en groente in zitten. Daarnaast zit er in het speciale Vega krat een vleesvervanger (in ons geval deze week een blok tofu.) En verder tref je in De Krat ook nog iets lekkers zoals een biologisch brood, paddestoelen, een saus of dressing en voor de niet-veganisten kaas of eieren. Wij hebben van tevoren aangegeven dat we geen dierlijke producten wilden ontvangen. Hier werd heel keurig rekening mee gehouden!

De Krat is er in een vega en een niet-vega variant. In de niet-vega variant zit vlees of vis, zodat je een complete maaltijd kan maken. In de vega variant zitten dus andere producten, zodat je ook met dit pakket een complete maaltijd kan samenstellen. Natuurlijk horen er ook fijne recepten bij, zodat je meteen aan de slag kan! Deze recepten staan op de website van De Krat.

Wat kost De Krat? Dat hangt er vanaf welk formaat je wilt bestellen:

1 persoon € 26,00 per krat.
2 personen € 34,00 per krat.
4 personen € 58,00 per krat

Een abonnement op de Krat Extra (een krat met aanvullende en luxe producten,) elke week of 1 x per 2 weken bezorgd, kost:

1 persoon € 30,50 per krat.
2 personen € 39,00 per krat.
4 personen € 72,00 per krat.

Je kan er zelf voor kiezen om De Krat iedere week of om de week te laten bezorgen.

Op de website van De Krat kan je checken of er bij jou in de buurt wordt bezorgd. Het zijn voor Noord en Zuid- Holland waar De Krat aan huis wordt geleverd. Overigens, je kan De Krat ook zelf afhalen. Dit kan je doen aan het afhaalpunt aan de Copernicusstraat 47 in Amsterdam (Watergraafsmeer.) Als je De Krat wilt afhalen, moet je dit voor woensdag laten weten via de email. Als je altijd De Krat wilt afhalen, hoef je het niet meer iedere week aan te geven én krijg je 10% korting op je abonnement!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat vinden wij van De Krat?
Wij waren zeer tevreden over de inhoud van De Krat! Met het brood, de tomaten en de aubergine draaiden we in een handomdraai en heerlijke salade in elkaar. De kleine tomaatjes aten we als snack; heerlijk! Met de tofu, sambal en de paksoy maakten we een lekker wokgerecht.. kortom, praktisch! Dat is volgens ons wel het goede woord. Natuurlijk vinden we het leuk als er bij een pakket ook dingen als jam en sapjes zitten, ik bedoel, we houden ervan. Maar ingrediënten om meteen mee aan de slag te gaan in de keuken, een avond niet naar de supermarkt hoeven, dat is natuurlijk eigenlijk wat je vooral wilt. Verder waren wij zeer te spreken over de service en levering van De Krat. Keurig op tijd en netjes verzorgd.

Korting
Bij een proefabonnement (2 Kratten) krijg je 10% korting! Een proefabonnement op een eenpersoons Krat kost dan bijvoorbeeld €46,80. Een proefabonnement op een 2 persoons Krat kost dan €61,20. Misschien vind je het de moeite waard om het eens uit te proberen!

Wie van jullie heeft er een abonnement op een krat? Of misschien wel op De Krat? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Review: De Krat

  1. Nee, de krat is niet geheel biologisch. Dit is een quote van hun site: “Lokaal gekweekt en gegroeid en van het seizoen.
   Duurzaam gekweekt, met respect voor mens, dier en milieu.”

  1. Nee, dat vind ik ook.

   Ik heb altijd een groente/fruittas (de vitatas, of die van odin). Wel zelf halen, maar helemaal biologisch en voor mij een betere prijs (7,50).

 1. Ik heb de veganistische krat 3-dagen voor 2 personen, dit kost telkens 44 EUR via auto incasso. Ik vind het echt heel leuk, helemaal zin om te koken, ik hoef niet 2 uur in de supermarkt alles te zoeken en er zit een papieren recept bij.

  Toch wil ik over een tijdje zoeken naar een alternatief.
  Het voedsel komt wel biologisch op me over, ik vind de kwaliteit van het voedsel best goed. Een klein nadeeltje is dat ze in de vegan krat wel echte kaas erin doen ipv vegan kaas, maar de krat is zo verzorgd en telkens weer een andere inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *