Tingz by Peppersmith

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herinner je je het artikel Battle of the freshmints nog? We testten een aantal soorten freshmints en Peppersmith kwam aan alle kanten als beste uit de test. Peppersmith is gewoon lekker, goed én cool. We schreven in het artikel dat we uitkeken naar andere smaakjes, zoals fruitsmaakjes voor de zomer. En ja hoor! Het is zover! Peppersmith komt met ‘Tingz,’ de kindervariant van de freshmints in twee lekkere smaken: aardbei-vanille en sinaasappel-mandarijn. We zeggen ‘kindervariant’ omdat deze snoepjes oorspronkelijk bedoeld zijn voor kindjes, omdat de mints niet slecht voor je tanden zijn en geen suiker bevatten. Daarbij komt dat de verpakking duidelijk voor kinderen ontworpen is. Toch zeggen wij: of je nou kind bent of niet, wij vinden dit een te gek product, dus wij zouden het zelf ook kopen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De aarbei-vanille mintjes zijn superzoet en heel erg lekker! Wij denken dat vooral de kleine meisjes hiervoor zullen gaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De sinaasappel-mandarijn snoepjes zijn vooral lekker fris. Beide smaken hebben geen vreemde bijsmaak, zoals je soms met suikervrij snoep kan hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peppersmith gebruikt geen aspartaam, maar xylitol. Deze manier van zoeten is beter voor je tanden en je gezondheid. Zoals je kan zien zijn de mintjes glutenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zit dus geen gelatine of bijenwas in de mintjes. Dit maakt dat Tingz geschikt is voor kindjes (en volwassen) met verschillende allergieën!

Tingz is echt nog een gloednieuw product. Zó nieuw dat het nog niet eens precies zeker is hoeveel de zakjes gaan kosten (in de wandelgangen vingen wij zo rond de €1,20 per zakje op) en waar ze te koop zullen zijn. Waarschijnlijk bij de winkels waar de ‘volwassen’ Peppersmith ook te koop zijn, zoals Marqt en Ekoplaza. Jullie moeten dus nog even geduld hebben, maar reken maar dat jouw kindje/neefje/nichtje/buurmeisje of jijzelf in de zomer lekker verantwoord aan de Tingz zit!

Een vraag aan de ouders (ooms/tantes/oppassers) onder ons: waar let jij op als je je kindje een snoepje geeft? Zou Tingz voor jou in aanmerking komen? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Tingz by Peppersmith

 1. Ik heb (nog) geen kinderen, maar ben zelf altijd opgevoed met weinig snoep. Eens in de zoveel tijd mocht ik er eentje uit de trommel pakken. Mijn moeder vertelde laatste wel eens dat ze zich altijd verbaasde over wat ouders hun kinderen allemaal meegaven in hun trommeltje. Tegenwoordig zie je kinderen ook steeds met zakjes chips op straat lopen of zakken snoep, te gek gewoon (in de negatieve zin van het woord)! Tingz zouden zeker in aanmerking komen voor mijn kids, maar dan nog steeds met mate en zeker niet in de broodtrommel naar school! Ik wil later van die leuke lunchboxjes van mijn kinderen gaan bouwen met stukjes fruit en groenten op een leuke manier verpakt en lekkere boterhammetjes!

 2. Oeh sinaasappel-mandarijn klinkt heerlijk! Ik heb zelf nog geen kinderen, maar als ik ze zou hebben zouden ze van mij wel af en toe ‘gewoon’ snoep mogen eten, maar dan wel maar één of twee per dag, bij de thee bijvoorbeeld. Zo was het vroeger toen ik uit school kwam ook altijd. Dan zette m’n vader thee en dan gingen we aan tafel zitten, thee drinken en dan mocht ik een snoepje uit de droppot en een koekje uit de koektrommel. Ik dronk dan altijd thee met melk. Ik koester die herinneringen echt. Het was altijd een van de hoogtepunten van m’n dag, zo gezellig met m’n vader. Dit hebben we ook wel ongeveer tot en met de middelbare school zo doorgezet. :)

 3. Ik geef onze zoon van anderhalf nog geen snoep.
  Wel koekjes enzo, maar die zijn of zelf gemaakt (suikervrij en soms ook vegan en glutenvrij) of komen van de bio winkel (altijd suikervrij). Ik heb in mijn hoofd dat hij vanaf zijn 3e snoep mag. Ook omdat ik veel snoep vaak glad vind (net zoals deze) en zien ze eruit alsof ze snel in je keel schieten.
  Maar dan zijn dit soort snoepjes zeker een optie!

  Ik ben zelf nooit een hele grote snoeper geweest, ik was meer van de kaas en haring :-/
  Maar er zat vroeger in het dorp 1 natuurwinkeltje en ik spaarde altijd mijn zakgeld op om daar snoepjes te kunnen kopen. Je kan je voorstellen dat het geld snel op was ;) Gelukkig was de winkel van de vader van een klasgenootje dus werd ik vaak gematst!

  Ik ben nu trouwens wel een snoeper (zwanger), dus ik ben benieuwd wanneer ze in de schappen liggen ;)

 4. Ik ben zelf niet zo een snoeper, maar dit is wel ideaal voor mijn kids. Alweer een heel leuk artikel. Blijf vooral zo verder doen Groene Meisjes. Ik geniet telkens enorm om jullie blogposts te lezen.

  Misschien niet helemaal hier van toepassing. Maar ik wou jullie toch even een linkje geven. Justin Timberlake: Bring it down to veganville. Ik heb gelachen en genoten.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=agYAQbcrpuY

 5. Ik ben zelf best wel een snoeper (ook al zeg ik vaak zelf van niet), dus dit zou een uitkomst zijn!

 6. Ik zou ze alleen al voor de verpakking kopen, wat schattig! Ben alleen zelf ook niet zo van de snoepjes, heb liever wat hartigs of een stuk taart :) Zouden jullie binnenkort miss een nieuwe vegan taart recept kunnen plaatsen:D?

 7. Wat een goed nieuws! Heb tot nu toe weerstand kunnen bieden aan de smeekbede’s die ik krijg om TicTac wanneer we in de rij voor de kassa staan. En ziedaar: een supergoed alternatief in monsterverpakking :-)

 8. Ik ben zelf geen snoeper en had, toen de kinderen klein waren, dan ook nooit zoetigheid in huis. In plaats van koekjes, kregen ze wat dadels of een handje pinda’s in hun lunch trommeltje. En nu grijpt m’n eerste kleinkind liever naar een stukje fruit dan een koekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *