Salade met grapefruit, cashewnoten en kokos

grapefruit1

Yay! Het eerste recept van mijn ‘5 dagen koken uit een kookboek challenge’ is gemaakt! Zoals ik jullie gisteren heb verteld, heb ik gekozen voor het kookboek ‘The Green Kitchen Travels.’ Toen ik door dit boek bladerde waren er enorm veel recepten die ik heel graag eens wilde maken, maar dit recept stond wel meteen heel hoog op mijn lijstje. Ik vond het er zo kleurrijk en lekker fris uitzien en het leek me perfect voor deze warme dagen. Dat bleek inderdaad zo te zijn! Deze salade met grapefruit, cashewnoten en kokos ga ik zeker weten vaker maken. Maar eerst ga ik het recept met jullie delen!

Ik had nog nooit eerder grapefruit in een recept (anders dan een juice of smoothie recept) verwerkt, dus dat leek me nu, nu het hoogzomer is, wel eens een mooi moment. Het originele recept is overigens met pomelo, maar ik had nog een grapefruit liggen, dus die heb ik gebruikt. Hierdoor werd mijn salade mooi roze, wat ik eigenlijk extra leuk vond. Alles aan dit recept is goed. Het ziet er lekker uit, het ís mega lekker en fris en het is ook nog een super makkelijk en snel te maken. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig voor twee porties? 

handvol gedroogd kokosrasp
handvol rauwe cashewnoten
1 grote grapefruit
1 stengel citroengras, heel fijn gesneden
1/2 rode ui, fijngesneden
handvol korianderblaadjes

dressing:
het sap van 2 limoenen
2 eetlepels ahornsiroop of rijststroop
4 eetlepels koudgeperste olijfolie (ik heb dit weggelaten)

Wat ga je doen? 

1. Rooster de kokosrasp en cashewnoten (tegelijkertijd) in een droog pannetje op laag vuur. Laat afkoelen op een bord.
2. Schil de grapefruit en haal ook de witte velletjes eraf. Snijd de grapefruit in dunne plakjes/stukjes. (het steekt niet zo nauw welke vorm je eraan geeft)
3. Meng de grapefruit in een kom met de kokosrasp, cashewnoten, de ui, het citroengras en de korianderblaadjes.
4. Meng het sap van de limoenen met de rijststroop (of welk ander zoetmiddel je wilt gebruiken) en verdeel over de salade. Schep goed door.

Tip: als je van deze salade een volwaardige maaltijd wilt maken, dan zou ik ervoor kiezen om er noodles of rijst bij te koken. Ik at de salade als lunch en op een warme dag vond ik dit wel eventjes genoeg. Je kunt deze salade ook als bijgerecht (bij een lekkere Aziatische maaltijd) serveren en dan is het genoeg voor 4 personen.

grapefruit2

Hoera! Dat was 1/5 van mijn kookchallenge! Deze werkweek zal er iedere dag een recept uit The Green Kitchen Travels online verschijnen, dus stay tuned. Ben je benieuwd naar het boek of wil je ook meteen aan de slag? Check hier onze review van het kookboek. In dit artikel vind je ook een link waarmee je het boek direct kunt aanschaffen.

Ga jij dit recept ook maken? Stuur je ons dan een foto? Dat vinden we super leuk! Je kunt ons bereiken via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes) Alvast bedankt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Salade met grapefruit, cashewnoten en kokos

 1. Bedankt voor dit recept. Dit maak ik vanavond! Met daarnaast zelfgemaakte patatjes en guacamole.

   1. Het was heerlijk! Ik heb ook nog tomaat, avocado en bosui aan de salade toegevoegd.

 2. O, ziet er heerlijk uit ! Ik vind de combi zoet/bitter ( net als zoet/scherp ) sowieso lekker , dank voor het delen :)

 3. Dit is zooooooo’n leuk boek!!! Geniet lekker van de recepten! Heb ook onlangs hun smoothie e-book gekocht, super lekker ook! Dus nog een aanradertje mochten jullie die nog niet hebben ;)

  1. haha ja stiekem vind ik het er ook nog leuker uit zien! Maar het voordeel van pomelo is dan wel weer dat het wat zoeter is dan grapefruit..

 4. Ziet er heerlijk uit! Ga ik deze week ook eens maken, met dit warme weer :)
  Grapefruit is inderdaad super lekker in maaltijden, ik heb vorige zomer ook een aantal keer quinoa salade gemaakt met grapefruit, komkommer en avocado (ook met limoen en koriander) zooo lekker verfrissend! En ziet er ook nog eens geweldig zomers uit!

 5. Oh, dit lijkt me lekker! Ik hou echt zo van die frisse smaken als limoen & citroengras enzo, jammie!

 6. Oe lekker! Ik vind sinds kort fruit echt helemaal geweldig in salades, dus deze ga ik snel een keertje maken. Ook lust ik ineens koriander?? Times are changing! Ik had een trauma aan fruit in salades (mams maakte altijd ijsberg sla met blokjes kaas en verkleurde appel mehhh) maar nu vind ik het heerlijk!

 7. Dat ziet er echt heerlijk uit!! Ik heb het boek ook, ik was meteen verkocht door de prachtige foto’s.
  Maar de recepten zijn natuurlijk ook heerlijk… ik moet er nodig eens mee aan de slag!

 8. Oooh, wat ziet dit er lekker uit! Met warm zomerweer is een recept met fruit erin altijd een succes!

 9. Oh, dat ziet er heerlijk uit! Wat hebben jullie toch originele recepten, iedere keer weer iets verrassends!!
  Komen deze recepten automatisch in de receptenindex ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *