Smoothies van februari

Het is alweer de laatste dag van de maand en dat betekent: tijd voor een smoothieoverzicht!

We gaan lekker! Ons 365 Smoothies Project loopt nog steeds als een trein: we maken iedere dag een smoothie, we plaatsen iedere dag een foto op Instagram en we kiezen beide een favoriete smoothie om het receptje om met jullie te delen. Iedere dag een smoothie drinken is zó simpel en lekker. Eigenlijk doen we vooral alles wat we nog in huis hebben (en dat is aardig wat, want we hebben altijd veel fruit en groente in huis) in de blender, voegen we eventueel wat sap of plantaardige melk toe, en draaien maar. Volgens ons is er geen betere manier om de dag te beginnen!

Recept favoriete smoothie van Merel: Banaan- Bevroren bosbessen – banaan- bloedsinaasappel

* 1 banaan
* 1 bloedsinaasappel
* 1 handje bevroren (!) bosbessen
* 100 ml rijstmelk (of een andere plantaardige melk)
* eventueel: chiazaad

Blend it all together babe!

Deze smoothie is heerlijk zoet! Het allerlekkerste is het echt met bevroren fruit, dus in ieder geval de bosbessen, maar de banaan eventueel ook.
De rijstmelk hoeft overigens niet per se, maar maakt de smoothie iets dunner. Persoonlijk vind ik dat wel lekker.

Recept favoriete smoothie van Jamie: Banana OJ.

* 3 bananen
* 4 grote sinaasappels

Wat je moet doen:

* Pers twee sinaasappels en bewaar het sap
* Blend het sap vervolgens samen met de bananen en de overige twee sinaasappels

Supersimpel, maar zó lekker!

Nu we een slowjuicer van Versapers hebben (waarover later uiteraard nog veel meer info, foto’s en filmpjes komen) maken we ook regelmatig een juice in plaats van een smoothie. Dit drinkt net iets makkelijker weg (je hebt er geen rietje voor nodig) en het smaakt toch ook echt anders! Binnenkort zullen we een artikel maken over smoothies en juices, de verschillen en de overeenkomsten.

We looooove smoothies&juices en we gaan stug door met ons 365-project! Blijf je ons volgen? Dat kan via Instagram: @merelgroenemeisjes en @jamiegroenemeisjes, of via Twitter: @degroenemeisjes. Zoek onder #365smoothies. We zien jullie graag daar!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Smoothies van februari

  1. Dat ziet er heerlijk uit, al die fotootjes! Op dit moment is mijn favoriete smoothie een van 2 bananen, OJ, ananassap en een handvol spinazie. JUM!

  2. Mooie verzameling! Wat een luxe, een Vitamix en nu ook een Versapers! Ik ben wel een beetje jaloers! Ik zou ook graag een juicer kopen, maar het is wel erg prijzig allemaal. Waarom hebben jullie voor de Versapers gekozen, en bijvoorbeeld niet voor de Matstone? Weten jullie welke juicers goed en betaalbaar zijn?

    1. We zijn ook eeeeeerg blij en dankbaar voor de Vitamix en de Versapers, ofwel de Double V :) We hebben ervoor gekozen om de Versapers te gebruiken omdat het een Nederlands merk is, wat we leuk vinden, en omdat hij erg goed uit de testen kwam. Als in: werkt efficient, is goed schoon te maken, maakt weinig geluid, maakt heerlijke sapjes…Binnenkort komt er een uitgebreide review, dus misschien heb je daar iets aan!

  3. Jummie, dat moet ik ook vaker doen haha, lijkt me zo’n goede manier om groentes en fruit binnen te krijgen :)

  4. Lijkt mij heerlijk om eens uit te proberen! Ik ben nog van de oldskool fruit snijden en opeten maar een smoothie is wel echt een uitkomst voor gezonder leven. Ook echt heel erg leuk om cadeau te doen :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *