Vegan Pop-Up diner

IMG_0005

Vorige week hadden wij de eer om aanwezig te zijn bij het vegan Pop-Up diner van Vegan Sundays-chef Alexander Gershberg. Sterker nog, we mochten niet alleen aanwezig zijn, we mochten ook mee-eten. Dat doen we altijd met liefde, dus ons weekend kon niet beter beginnen. Het diner werd gehouden in het door ons zo geliefde Conscious Hotel aan de Overtoom en aan tafel kregen we versterking van de toffe en vrolijke Jaap, die we kennen via Twitter. Het werd een gezellige avond met lekker eten. Omdat Alexander regelmatig vegan pop-up diners organiseert en het misschien voor jullie ook wel interessant kan zijn om eens te gaan, laten we je, door middel van de foto’s van Wouter van der Wolk, zien hoe lekker.. eh leuk, deze avond was.

De setting is als volgt: in principe kan je aan kleine tafeltjes zitten met de mensen met wie je naar het diner bent gekomen. Zo zaten er stelletjes of groepjes van vier personen apart. In het midden waren wat grotere tafels, waar je bij elkaar kan aanschuiven. Ook hoorden we dat er een ‘vegan meet-up’ was aan één van de grotere tafels. Kortom: je hoeft niet bang te zijn dat je alleen komt te zitten. Het kon wel eens de perfecte manier zijn om leuke mensen te leren kennen!

IMG_9997

Er is live muziek. Bij elke nieuwe gang die opgediend werd, werd er gezongen. Leuk bedacht!

We aten super de luxe, 4 gangen vegan. Zeg nou zelf, hoe vaak me je dat als veggie nou mee? Alleen al om die reden is het de moeite waard om naar de volgende editie van het pop-up diner te komen! Ben je benieuwd wat we zoal gegeten hebben? Kijk maar mee!

IMG_9867

 

zeewier-broccoli salade

 

IMG_0041

een taartje van zoete aardappel en tempura met avocado

IMG_9944

een pasteitje gevuld met paddenstoelen en een Russische salade 

IMG_0086

 

een heerlijke zoet-zure mousse met rode bessen saus

Aan het einde van de avond reken je de drankjes die je hebt genuttigd af bij de balie van het Conscious Hotel. De kosten van het diner heb je vooraf al betaald. Misschien ben je benieuwd hoe het werkt, zo’n pop-up diner. Van tevoren check je op Facebook wanneer er weer een diner aan zit te komen. Als het thema van het diner (bijvoorbeeld: Springtime, Christmas, koken met kleur, enz) je aanspreekt, kan je per e-mail contact opnemen met Alexander en je op de lijst laten plaatsen. Voorafgaand aan het diner maak je de kosten voor het diner naar Alexander over, zodat je op de avond zelf alleen nog de drankjes hoeft te betalen. Voor een 4-gangen menu betaal je €29. Dat vinden wij een heel schappelijke prijs!

Alexander is een enorm enthousiaste en gedreven jonge chef. We hebben bewondering voor dit leuke initiatief. Met dit soort toffe events wordt vegan eten heel positief op de kaart gezet en daar zijn wij erg blij mee! We hopen in de toekomst eens te kunnen samenwerken met Alexander, want we geloven dat daar wel eens iets heel interessants uit zou kunnen komen rollen. Wie van jullie zou er ook wel eens een vegan Pop-Up diner willen bijwonen? Volg Vegan Sundays op Facebook om de evenementen in de gaten te kunnen houden.

Foto’s door Wouter van der Wolk : info@woutervanderwolk.com

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Vegan Pop-Up diner

  1. Oeh jum, het eten ziet er goed uit, en het klinkt ook als een heel leuk initiatief! Leuk om zo eens heen te gaan en inderdaad ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen, leuk!

  2. Bedankt voor de tip! Steinbeisser Experimental Gastronomy (vegan) is ook een fantastisch concept. Zijn jullie daar al een bij geweest?

  3. Hey Groene meisjes, vraagje: ik was hier ook aanwezig.. Geweldig lekker! Ik ben op zoek naar de naam van de band die de muziek voor zn rekening nam die avond… Hebben jullie een idee??

    1. Nee, werkelijk geen idee. Misschien kan je het op Facebook bij de evenementpagina terug vinden? Ik geloof dat er daar iets over werd geschreven bij de uitnodiging..

  4. Wat een geweldige write-up. Ik ga naar de volgende pop-up en heb na het lezen van deze post alleen nog maar meer zin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *