Vintage Streetstyle #1

IMG_2275

Dit is aflevering 1 van een nieuwe serie: ‘Vintage Streetstyle.’ We portretteren toffe mensen met toffe vintage kleding. Vandaag beginnen we met Maarten.

IMG_2299

Maarten is 26 jaar en woont in Groningen. Hij kocht dit vest bij Episode, een vintagewinkel in Amsterdam. Het is (waarschijnlijk) een re-make van een Chanel vest uit een collectie van 1979. Dit juweeltje kostte 35 euro. “Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad met deze catch. Zo’n bijzonder stuk kom je niet snel bij tegen, zeker niet voor deze prijs. Het is dan ook mijn lievelings kledingstuk!”

IMG_2310

Maarten vertelt: “Ik zie vintage als een oneindig verhaal. De drager schrijft geschiedenis en die geschiedenis wordt weer overgenomen door een volgende, die er weer een andere draai aan geeft. Verder heeft het voor mij te maken met nostalgie en sustainability: ik ben tegen massaproductie. Dat draag ik niet graag. Vintage is een onvervangbaar cadeau dat ons uniek maakt in onze huidige tijd.” 

Dankjewel Maarten! Ik ken niemand wie dit vest beter kan hebben dan jij.
Voor onze lezers: ben of ken jij iemand die in onze rubriek geshowd MOET worden? Laat het ons weten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Vintage Streetstyle #1

  1. Huh? Wat grappig. Ik dacht dat dat gezicht me vaag bekend voorkwam. Lees ik dat deze jongen in Groningen woont. Vast eens voorbijgefietst. Niet in dit vest, dat had ik wel onthouden.

    1. Nou, de volgende keer kan je Marten groeten als je hem weer ziet ;)

  2. Jajajajaja! Ik ben helemaal blij met deze nieuwe categorie! Keep ‘em coming!
    Wat ziet Maarten er leuk uit! Ik wil me helemaal bij hem aansluiten wat betreft het oneindige verhaal. Dat is een van de redenen dat ik bijna al mijn kleding en spullen in mijn interieur tweedehands koop. Ik vind het heerlijk om te fantaseren over wie de vorige eigenaren waren.

    1. nou, daar zal ik mezelf nog maar niet mee vergelijken ;) maar stiekem is dat altijd een droom van me geweest. Straatfotografe worden. Wie weet, ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *