Visionboard 2014

Oke, oke, ik ga hem toch plaatsen. Mijn visionboard voor 2014. Ik hoor om mij heen zoveel mensen die er eentje hebben gemaakt en ik zie allerlei toffe bloggers (zoals bijvoorbeeld Iris) die hun visionboards ook geblogd hebben, dus nouja, vooruit.. ik ga het toch doen ;) Ook al is het dan geen 1 januari meer, het blijft toch leuk om zo’n board te maken en na te denken over de doelen en wensen die je voor dit jaar hebt.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het idee van een visionboard: je kan het vergelijken met een moodboard, maar dan met plaatjes van dingen die je in de toekomst wilt doen en behalen. Het lijkt dus heel veel op goede voornemens, maar het kunnen ook dingen zijn als: ik wens dit jaar een nieuwe baan. Het idee is dat wanneer je ‘out in the open’ laat zien (aan jezelf of aan anderen) wat je wensen zijn, dat deze dingen dan ook echt naar je toekomen. Het is natuurlijk best wel spannend om dit te doen, want stel je nou voor dat je volgend jaar terugkijkt en tot de conclusie moet komen dat het helemaal niet is gelukt? Zo moet je dus niet denken! Als je zo denkt, komen de dingen die je wenst zeker niet jouw kant op. Dus: ga aan de slag met leuke plaatjes (die je bijvoorbeeld vindt op Pinterest) en een collagemaker (zoals bijvoorbeeld PicMonkey,) of doe het oldskool met schaar en lijm in de aanslag!

Mijn visionboard voor 2014:

visionboard

 

Benieuwd naar waar de plaatjes voor staan?

1. Confetti. Dit staat voor mij voor meer leuke dingen doen. Naar feestjes gaan, dansen tot diep in de nacht, maar ook gezellig bij mij of bij andere mensen thuis een leuke avond hebben. In 2013 heb ik dit, voor mijn doen, vrij weinig gedaan. Pas de laatste maanden kwam ik weer een beetje op gang en ging ik naar feestjes en andere leuke dingen. Ik moet dan ook zeggen dat ik in de laatste 3 maanden van 2013 nog een heleboel leuke mensen heb leren kennen. Dat was niet gebeurd als ik op de bank was blijven zitten de rest van het jaar. Kortom; in 2014 wil ik vaker ja tegen dingen zeggen en het gewoon LEUK hebben. Ik vind dat soms lastig, omdat ik vaak vind dat ik nuttige dingen moet doen. Zoals lessen voorbereiden of toetsen nakijken. Of het huis schoonmaken. Of toch nog een blogartikel schrijven, ook al val ik in slaap achter mijn computer. Ik vergeet soms dat je het ook gewoon eens leuk mag hebben en dat het dan maar gewoon jammer is dat er een afwas staat van 3 dagen. Overleef ik ook wel weer. Dus: having fun staat bovenaan mijn lijstje!

2. A negative mind will never give you a positive life. Vroeger had ik periodes waarin ik voornamelijk negatief was. Tegenover mezelf met name, maar dat reageerde ik op anderen af. Ik heb daar gelukkig in 2013 al een veel positievere draai aan kunnen geven en sta nu veel luchtiger in het leven. Dat kon ik niet alleen, daar heb ik een beetje hulp bij nodig gehad. In 2014 wil ik overwegend positief zijn. Over mezelf, over het leven en over anderen. Ik hoop daarmee anderen weer te inspireren om ook positiever in het leven te staan!

3. Yup. Ik wil een tattoo. Ik vind het doodeng en ik weet ook niet precies wat en waar ik het wil. Maar ik wil er eentje. Ik bedoel, kom op, dit is toch pure kunst?!

4. San Francisco. Vorig jaar ben ik niet op reis geweest. Oke, op 1 weekendje Gent na. Dit jaar wil ik meer plekken zien. Ik wil naar San Francisco, Londen en Berlijn. In Londen en Berlijn ben ik al meerdere keren geweest, maar ik heb gewoon zin om weer even terug te gaan. Even een paar dagen lekker door een stad struinen, lekker eten (lees: adresjes voor jullie spotten!) en leuke feestjes bezoeken. Maar San Francisco is a big thing. Ik ben nog nooit in de USA geweest. Ik ben 1 keer buiten Europa geweest, toen ging ik naar Suriname en that’s it. Ik vind het superspannend, maar er worden op dit moment plannen gemaakt en ik denk echt echt echt dat het gaat gebeuren dit jaar!

5. Boeken. Vorig jaar had ik als goed voornemen om 10 boeken te lezen in 2013. Tegenwoordig weet ik dat dit soort voornemens voor mij niet werken, want 10 heb ik bij lange na niet gehaald. Nu denk ik: ik wil weer eens tijd maken om een boek te lezen. En al zijn dat er maar 2 of 3 in 2014, dat maakt niet uit. Boeken staan voor mij voor ontspanning. Ontspanning kan voor mij op allerlei manieren: lezen, series kijken, naar de bioscoop gaan of plaatjes draaien op mijn nieuwe roze Crosley platenspeler. Even niet werken, geen verplichtingen en lekker wegzakken op de bank. Daar moet ook ruimte voor zijn dit jaar!

6. Gezond eten. Je denkt misschien: huh, en dan plaats je een foto van een taart? That’s right, het is namelijk een raw pie. Ik wil dit jaar meer raw eten. En natuurlijk vegan. Ik wil meer ontdekken over rawfood, meer bijzondere smoothies maken en dit jaar nu echt eens zo’n grote raw taart bakken.. eh maken. Dat heb ik nog nooit gedaan en het lijkt me echt heel erg leuk en lekker! Vorig jaar heb ik periodes niet zo goed gegeten. Dan liet ik alles los en at ik waar ik zin in had. (nooit vlees en vis hoor) Ik ben daar klaar mee. Mijn lichaam trouwens ook. Dit jaar ga ik voor gezond, zonder daar verder heel strenge regels over op te leggen of allerlei afval-doelen te hebben. Ik wil gewoon gezond zijn.

7. Daar hoort beweging ook bij. Vorig jaar ben ik begonnen met SH’BAM en ja, dat vond ik eindelijk eens een leuke sport. Oke, nog steeds niet heeeeeel erg leuk, want sporten is gewoon niet mijn lievelingsbezigheid. Op een gegeven moment kreeg ik het zo druk met werken, dat ik het niet meer kon opbrengen om op avond te gaan sporten. Toen mijn vrije dag kwam te vervallen kon ik ook niet meer overdag gaan en dat maakte dat ik alleen nog een heel zeldzame keer in het weekend ging. Combineer dat met slechter eten en bingo: ik voelde me belabberd. Het gaat inmiddels iets beter, maar ik heb een hoop in te halen. Nee, ik ga niet verkondigen dat ik  meerdere keren per week ga sporten. En ik ga ook niet boos op mezelf worden als ik niet iedere week ben geweest. Ik ga gewoon mijn best doen om zoveel mogelijk te bewegen. Dat kan ook zijn: fietsen, wandelen en dansen in clubs. (zonder alcohol dan, want anders heeft het geen enkele zin)

8. Do it with passion or not at all. Dit plaatje heeft betrekking op het bloggen. In de tweede helft van 2013 ben ik fulltime gaan werken en ik ben erachter gekomen dat ik dit samen met het bloggen niet meer leuk vind. Als in: ik trek het slecht. Vijf dagen in de week voor de klas staan, ’s avonds lessen voorbereiden en nakijken… en dan ook nog eens een blogpost ‘moeten’ tikken. Ik begon het bloggen minder leuk te vinden. En niet omdat ik het bloggen niet leuk vind, maar omdat het teveel werd. De komende maanden zal er geen verandering komen in dit schema, maar vanaf het voorjaar wel. Dan ga ik weer minder werken en hoop ik al mijn vrije tijd in de Groene Meisjes te kunnen steken. Wil ik dit kunnen doen (en niet een tijdelijke parttime baan hoeven zoeken,) dan zal de Groene Meisjes ook een (stabiele) bron van inkomsten moeten worden. Dat is nu dus nog niet het geval. Het is heel spannend allemaal of het gaat lukken, maar  we gaan er absoluut voor!

Zo, nu is 2014 voor mij écht ingeluid! Ik heb mijn visionboard ingesteld als bureaublad op mijn computer, zodat ik er heel veel naar kan kijken :) Wie van jullie heeft er ook een visionboard gemaakt? Als je deze op je blog hebt geplaatst, mag je hieronder de link plaatsen als je dat wilt. 

Liefs, 

Merel. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Visionboard 2014

 1. Mooi dat je doel ‘gezond zijn’ is in plaats van afvallen. In 2011 had ik het doel afvallen. Dat is me toen gelukt (20 kilo) maar ik heb daarvoor heel weinig gegeten en zelf een tijd mijn maaltijden uitgespuugd. Eind 2012 besefte ik dat ik niet zo kon leven en ben ermee gestopt, daardoor wel weer die 20 kilo aangekomen. Ik heb nu sinds een aantal maanden het doel om gezond te zijn en voornamelijk vegan te eten en ik voel me veel beter ook al ben ik nu dikker dan eerst =). Hiermee wil ik zeggen slank maar niet gelukkig, gezond maakt gelukkig
  xx

 2. Mooie doelen, vooral het positief zijn en denken, daar herken ik me wel in en daar streef ik ook echt naar!

 3. Hele mooie doelen! Wat ontzettend leuk dat je een tattoo wilt! Dat wil ik zelf eigenlijk ook wel, maar ik weet gewoon niet wat en waar op m’n lichaam. Mijn grootste voornemen voor 2014 was het vinden van een baan! En meteen in de eerste week van 2014 is het gelukt! Hoera! :D

  1. Gefeliciteerd! Dat is nog eens een goed begin van het jaar :)

 4. Leuk! Ik wordt helemaal blij van al die moodboards, extra motiverend om zelf ook aan de slag te gaan met goede dingen. Ik vind die taart er echt super uit zien. Ik heb al wel is kleine raw dingetjes gemaakt, maar nog nooit een hele taart. Misschien is dit er het jaar voor :)

 5. Wat een leuke manier om je plannen voor het nieuwe jaar op een rijtje te zetten. Had er nog nooit aan gedacht het zo te doen, bedankt voor het idee!

 6. Ik wil dit jaar ook eindelijk een/meerdere tattoos gaan zetten. Maar waar….. Qua shop
  bedoel ik dan. Want waar ga jij ‘m zetten?
  Omdat er in tattoo inkt toch dierlijke dingen zitten? En de meeste shops gebruiken
  die inkt. Wie weet een goede waar ze dat niet gebruiken?

 7. Wow, mooi! Stoer dat je dit online zet. Maak er een mooi jaar van!

 8. Mooie doelen!

  En san francisco is echt te gek ! Ben er een paar jaar geleden geweest en het was super :) hele leuke stad.

 9. Leuk gedaan en inspirerend en ik vond het ook tijd om het voor mezelf eens in elkaar te zetten. Dat is toch anders dan het in je hoofd doen! San Francisco…niet te geloven..dat is ook een plek heel hoog op mijn to go wishlist.. But..be sure to wear some flowers in your hair! Zwijmel..

  1. Yes yes… heb er ook heel veel zin in. (je ziet, ik zeg gewoon tegen mezelf dat ik echt ga. hopelijk werkt het ;))

 10. Cool! Ik heb vorig jaar rond mijn verjaardag een visionboard gemaakt (op canvas) en zie nu al wat bereikte dingen :) ik wil dit jaar rond mijn verjaardag de 2e maken.

  1. Dat is zeker ook een leuk moment om een visionboard te maken! Ik vind het echt leuk om te doen!

 11. Ik ben geschrokken van je bekentenis dat je vorig jaar minder dan 10 boeken hebt gelezen. Je ’s avonds lekker op de bank in een goed boek te verdiepen om bij te komen van al dat drukke gedoe overdag… DOEN!!!

  1. Als ik daar eens tijd voor had Ina.. Dan kwamen er niet iedere dag artikelen online ;)

 12. tof vision board! ik zie zoveel leuke dingen voorbij komen, ik ga er snel ook eentje maken!
  klinken als hele fijne doelen voor dit jaar, ik kan me in ieder wel vinden :) good luck!
  xo, cheyenne

 13. MooI (zie m nu pas)!
  Heb je aan huizenruil gedacht (voor SF)..? Doe het nu aantal jaren en het is verslavend :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *