Weekmenu 10 – 14 juli

Vegan weekmenu met 5 gerechten met rijst o.a. risotto, nasi goring met gegrilde tofu, kokosrijst met pindasaus en groenten, wraps met rijst en zoete aardappel, Dal Bhat met rijst
dhalbat1

Ik geloof dat als je iets lekker vindt, je het gerust een paar keer per week kunt eten. Dat is tegelijkertijd ook een beetje gemakzucht hoor. Ik herinner me een periode waarin ik gewoon een pan soep kookte en daar dágen van at, tot het niet meer lekker was. Ook heb ik een ‘chili sin carne periode’ gehad. Het is niet zo spannend, maar wel lekker én makkelijk. Nou, deze week ga ik jullie bestoken met vijf rijstgerechten. Omdat ik heel veel van rijst houd. En omdat ik dacht: dan koop je aan het begin van de week twee of drie pakken rijst en dan hoef je verder alleen maar groenten/tofu/bonen erbij te kopen. Dat is toch handig? Als je nog meer tijd wilt besparen, dan zou je zelfs nog de rijst vooruit kunnen koken. Zoveel opties. En je hoeft niet bang te zijn dat dit een heel saaie week wordt, want ik zorg ervoor dat je iedere dag een totaal andere maaltijd eet. Laten we beginnen.

Maandag – Dal Bhat met rijst 

dhalbat2

Geïnspireerd op de vele Dal’s die ik in Nepal at. ZO lekker en ZO makkelijk.

Dinsdag – Risotto 

Risotto_1

Ok, een ander soort rijst, maar nog steeds rijst. En heel lekker bovendien!

Woensdag – Nasi goreng met gegrilde tofu 

Nasi_03

Een rijstweek zonder nasi is geen rijstweek.

Donderdag – Kokosrijst met pindasaus en groenten 

kokosrijst1

Omdat alles met kokos lekker is. (ik weet dat de meningen hierover sterk verdeeld kunnen zijn, sorry voor alle kokoshaters out there.)

Vrijdag – wraps met rijst en zoete aardappel 

sweetpotato51

Een minder voor de hand liggende manier om rijst in een maaltijd te verwerken: ín een wrap. Misschien klinkt het een beetje gek, maar het is echt heel erg lekker. Daarbij komt: wraps zijn een goede manier om het weekend te beginnen. Cheers!

Heb je een recept gemaakt en wil je een foto van een eindresultaat met me delen? Dat kan! En dat vind ik leuk :) Vergeet op Instagram niet #degroenemeisjes toe te voegen, zodat ik het gemakkelijk kan terug vinden. Alvast bedankt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Weekmenu 10 – 14 juli

  1. Ziet er allemaal weer lekker uit Merel! Ik kook rijst ook altijd vooruit en dan verdeel ik het over porties bakjes en vries ik het in, hoef ik steeds maar een bakje te ontdooien. Mega handig!

  2. Lekkere recepten weer! Ik ben geen held in rijst invriezen, daar wordt het bij mij echt niet lekkerder van. Maar het is ook niet zo veel moeite om wat te koken als ik toch bezig ben in de keuken met de rest. Fijne week!

  3. Oh die kokosrijst! Mét pindasaus. Omdat kokos en pinda’s de beste combinatie ooit zijn en de kokoshaters maar eventjes hun ogen dicht moeten doen ;) Ik heb eens een recept voor vegan satésaus gemaakt op basis van kokosmelk, en dat was echt zo’n geweldige uitvinding dat ik het bijna verplicht zou stellen om pindasaus met kokosmelk te maken! Is ook gelijk een topalternatief voor die melk(poeder) die je in de meeste satésauzen in de supermarkt vindt. :)

    Liefs,
    Brenda

  4. Die kokosrijst ziet er zo goed uit, ik weet wat ik vanavond ga eten! (en later nog eens want ik kook graag vooruit)

  5. Ik kijk net 2 seconden op je blog om inspiratie op te doen voor avondeten voor de hele week, en ben gelijk klaar hahaha! Klinkt allemaal heerlijk :D thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *