Weekmenu 12-16 juni

vegan weekmenu met 5 makkelijke recepten van de groene meisjes zoals Salade met kikkererwten, za’atar en tahin, Vegan Kip Korma , Thaise kokossoep, Quesadillas en Falafelbowl
8

Ah jongens, dit zonnige weekend. Het doet me zoooooooo goed! Ik ben er twee dagen volop van aan het genieten en ik hoop dat we die kans deze week ook nog eventjes gaan krijgen. Jullie ook? Toen ik wat receptjes zat te zoeken voor het nieuwe weekmenu, kwam ik recepten tegen die ik persoonlijk veel te lang niet heb gemaakt en die al wat langer op mijn blog staan. Daarom, deze week: vijf recepten die – geheel onterecht – een beetje vergeten zijn! (extra leuk om te zien wat er – gelukkig in positieve zin – veranderd is aan de foodstyling en foto’s :’)) 

Maandag – Salade met kikkererwten, za’atar en tahin

weekmenu

Laten we de week met een goede dosis veggies beginnen. Dat pakt in ieder geval niemand ons meer af ; ) Ik vind alles met tahin lekker. En ook eigenlijk alles met za’atar, dus ik weet nog precies hoe lekker in deze salade vond!

Dinsdag – Vegan Kip Korma 

weekmenu

Grappig. Ik heb er na het plaatsen van dit recept nooit meer aan gedacht om dit nog eens te eten. En dat terwijl ik nog precies weet hoe lekker het was. Stom he? Nou, tijd voor een herkansing!

Woensdag – Thaise kokossoep 

weekmenu

Ja hoor, woensdag is nog steeds soepdag. Dit lekker frisse en zomerse soepje lijkt me een prima idee voor deze week!

Donderdag – Quesadillas 

weekmenu

Natuurlijk zijn dit geen échte quesadillas, want er zit geen kaas in. Je kunt het natuurlijk wel met vegan smeltkaas maken, maar heel eerlijk? Ik vind dat heel vies. Persoonlijk mis ik de kaas in dit gerecht niet, want de avocado maakt alles goed.

Vrijdag – Falafelbowl 

weekmenu

(check even dat servetje onder de lepel. Wat was ik aan het denken jongens?)

Vrijdagavond, comfortfoodavond. Een broodje falafel maken te veel werk? Geen probleem, je kunt gewoon een falafelbowl maken. Hierbij gooi je alle ingrediënten in een kom, met een lekkere tahinsaus erbij en eventueel een pitabroodje on the side, en je hebt precies dezelfde smaak. Waarom moeilijk doen als je het jezelf ook heel makkelijk kunt maken?

Ik ben heel benieuwd of jullie deze klassiekers van de Groene Meisjes gaan oppakken deze week! Laat je het me weten? Je kunt een foto van jouw eindresultaat met me delen via Instagram. Gebruik daarvoor alsjeblieft #degroenemeisjes, zodat ik je foto makkelijk kan terugvinden!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Weekmenu 12-16 juni

  1. Ooh za’atar met tahin is zo’n lekkere combi! Ik at het laatst in een restaurantje waar ze het over geprakte avocado serveerde. Heerlijk! De falafelbowl spreekt me ook aan! (En het is servetje is fan-tas-tisch! :))

  2. Ik vind het wel meevallen met de foto’s :) Maar de uitgeknepen limoentjes bij de soep zijn wel opvallend haha

    1. haha ja, bijzondere keuze he ;) Grappig hoe je ideeën over hoe dingen eruit moeten zien kunnen veranderen!

  3. Hmmmm, ik heb echt zin om die Thaise kokossoep te proberen. Ik moest wel lachen om die uitgeknepen limoenen hoor ;)

  4. Oh Merel, die vegan kip korma is zo lekker, die moet je echt vaker eten! Nadat dit recept online kwam, heb ik hem serieus een paar weken (maanden?) elke week gemaakt! =D

    En ja, ik ben nu je eigen recept bij je aan het aanprijzen :P

  5. Wij gaan dit weekend de kikkererwten salade maken, eindelijk een doel voor het zakje za’atar dat al maaanden in de kast ligt! :)

  6. Vandaag de kikkererwten salade gemaakt! heel lekker, ookzonder de paprika en aubergine want die had ik niet meer. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *