Weekmenu 24 – 28 april

5 vegan recepten met paddenstoelen zoals Risotto met asperges en champignons , Taco’s met portobello’s, Ramen met shiitake, summerrolls met dipsaus etc.
weekmenu

Ik wil het niet zeggen, maar het is sterker en groter dan ik en het moet eruit: WAT GAAN DE WEKEN SNEL. Ik kan het niet aan. Hoe kan het alweer de laatste week van april zijn? De maand is toch nog maar net begonnen? Ik snap er niks van. Ook echt dat het komende week Koningsdag is… ik kan er niet bij. Oké, goed verhaal Merel, kom nou maar gewoon door met dat weekmenu!

Ik heb deze week gekozen voor recepten met champignons en andere paddenstoelen! Niet in de laatste plaats omdat ik daar zelf heel gek op ben, maar ook omdat het zo’n goede vleesvervanger is. Als ik een vegan maaltijd samenstel – dus wanneer ik een recept bedenk, eigenlijk – dan probeer ik altijd een graan, groenten en een vleesvervanger te gebruiken. Dat kunnen peulvruchten of bonen zijn, maar ook champignons of andere paddenstoelen. Het geeft een gerecht vaak net wat meer bite en je kunt het eigenlijk met alle smaken en kruiden combineren. Kijk maar naar dit weekmenu! Allemaal heel verschillende gerechten,  allemaal heel lekker!

Maandag – Risotto met asperges en champignons 

weekmenu

Lekker fris, met asperges en citroen! En voor wie denkt dat risotto onmogelijk is om te maken: nee hoor! Valt heel erg mee. Je moet er alleen eventjes de tijd voor nemen en dan komt het allemaal goed.

Dinsdag – Taco’s met portobello’s 

weekmenu

It’s Taco Tuesday! Hield je altijd al van taco’s, maar wist je niet hoe je ze lekker vega(n) kunt bereiden? Nou, bijvoorbeeld zo! Met portobello’s, groenten en natuurlijk lekker veel guac :) Geniet ervan!

Woensdag – Ramen met shiitake 

weekmenu

Woensdag soepdag! Heb je wel eens met shiitake gekookt? Ik vind dit heel bijzondere ‘dingetjes’ en bovendien heel erg lekker. En zeg nou eerlijk: met een noodlesoep kan het nooit fout gaan toch? ZO lekker!

Donderdag – summerrolls met dipsaus 

weekmenu

Koningsdag! Ik voel ergens toch een beetje pressure om een oranje maaltijd op tafel te toveren. Geheel onnodig natuurlijk. En niemand heeft zin om op Koningsdag – als we straks helemaal verkleumd van de voorspelde natte sneeuw en de hagel thuis zitten op te warmen – een uitgebreid diner op tafel te zetten, dus we houden het makkelijk. Deze summerrolls (de naam past niet helemaal bij het weer, sorry) maak je in een handomdraai en zijn áltijd een succes. Oh en mocht je vandaag de paddestoelen missen: reepjes gebakken portobello’s (in een beetje sojasaus) zijn HEERLIJK in deze rolletjes!

Vrijdag – romige pasta met artisjok en kastanjechampignons 

weekmenu

We hebben deze week al (risotto-)rijst, wraps en soep de revue zien passeren. Wat missen we nog? Juist, een lekkere pasta! Comfortfood to the max, voor deze vrijdagavond. Wijntje erbij, voetjes omhoog, Netflix aan. Niks meer aan doen. Geniet van je weekend!

Ik hoop dat je zo weer voldoende inspiratie hebt voor een lekker weekje eten. Laat je het weten als je een of meerdere recepten hebt gemaakt? Je mag altijd een foto delen op Instagram met #degroenemeisjes erbij, dat vind ik altijd heel erg leuk. Maak er een goede nieuwe week van en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Weekmenu 24 – 28 april

 1. Het jaar gaat wel heeeeel snel als er boven je blogpost ineens al mei staat in plaats van april! 😘

 2. Dat ziet er allemaal zo lekker uit! Ik dacht vroeger ook dat risotto supermoeilijk was, maar dat valt goed mee. Ik ben grote fan van portobello-rodebiet-risotto!

 3. Ooh dat pastarecept spreekt me wel aan! Ik eet eigenlijk nooit meer pasta, maar misschien ga ik het nu wel weer een keer maken! (:

 4. Ik heb de spaghetti met champignons gemaakt gisteren.
  Wel een beetje aangepast dwz gorgonzola toegevoegd voor de smaak.
  En het was heerlijk!
  Ook mijn vriend vind dit soort gerechten altijd goed geslaagd: pasta en ook champignons. Het kan niet op :-)

 5. Wat een mooie foto’s weer! En de recepten lijken me allemaal echt heel erg lekker. Helemaal geïnspireerd nog meer te koken komende week :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *