Zomerdagboek 2019 – deel 2

zomer

Het is vandaag alweer 14 juli en dus is de tweede week van juli alweer om. Dat betekent dat het tijd is voor mijn tweede zomerdagboek. Het was een bewogen week, kan ik wel zeggen. Maar, wel een goede!

Allereerst wil ik zeggen dat ik op maandagen en woensdagen altijd in de bibliotheek werk en dat ik daar meestal geen foto’s maak. Die dagen vallen er in mijn dagboekjes dus ook meestal tussenuit, tenzij ik ’s avonds bijvoorbeeld iets onderneem. Dat is meestal niet het geval, omdat ik na een dag vergaderen en werken vaak erg moe ben en niks liever wil dan een beetje op een bank liggen. Als ik op een gegeven moment weer wat meer energie heb, hoop ik ook wat meer van de zomeravonden te gaan genieten – maar het is nu even wat het is.

zomer

Oh! En: ik moet nog even terug naar vorig weekend. Zaterdag had ik een solo-thuisdag. Ik deed mijn huishouden, ik las en ik kookte voor mezelf. Zondag was een sociale dag, met voetbal kijken in de Biergarten, ’s avonds eten met z’n tienen én we gingen naar een queerfeestje. Je begrijpt dat ik maandagochtend een beetje moeite had om wakker te blijven tijdens de vergadering op mijn werk. Maar toch is ook dat weer gelukt :)

zomer

Dinsdag had ik mijn laatste therapiesessie voor de zomerstop van een week of vijf. ’s Ochtends dronk ik koffie met Naomi bij ons geliefde Public Space in noord (ik vind het alleen al leuk om daar naartoe te gaan omdat je dan met de pont over moet, maar de kaneelbroodjes en de geweldige koffie zijn ook meer dan de moeite waard) en ’s middags zag ik Suus. Voor haar en haar dochtertje Roos kocht ik deze plantjes in potjes, om te vieren dat ze een nieuw huisje in Amsterdam gevonden hebben.

zomer

Na therapie mag ik van mezelf altijd een afhaalmaaltijd fixen en dit keer koos ik voor een geweldige vegan schotel met onder andere seitan saté bij the Harvest (Provenierssingel in Rotterdam). Geen spon, gewoon zelf betaald ;)

zomer

Mijn verkering was al sinds maandag op Texel en had me uitgenodigd om ook langs te komen. Ik beloofde even te kijken hoe de week ging en op woensdagavond na mijn werk besloot ik: ja, ik ga morgen die kant op voor één nachtje! Dat bleek echt een heel goed idee. We gingen zeehonden kijken, een avondwandeling maken, uitgebreid koken en heel veel uren gewoon op bank en bed hangen en praten en lezen en dat was precies wat ik nodig had. Dertig uur op een eiland klinkt als heel kort, en dat is het ook wel, maar soms is het precies wat je nodig hebt. <3

zomer

Deze week las ik ‘Wat rood was’ van Rosie Price (fictie) en ‘Leaving the Witness’ van Amber Scorah (non-fictie). * Het eerste boek is een roman over een meisje dat verkracht wordt door een familielid van haar beste vriend en hoe ze daarmee omgaat. Het tweede boek is een memoir over hoe Amber Scorah uit de gemeente van Jehovah’s Getuigen is gestapt.

Voor morgen (zondag) staat er een kunstwandeling door Rotterdam met vriendin Alida op de planning en ik moet mijn kwartaaladministratie inleveren bij mijn boekhouder. Deze week werk ik weer twee dagen in de bieb, ben ik uitgenodigd om een vegan rijsttafel bij Mama Makan te komen testen én ga ik naar Welcome to the village festival! Heel veel zin in. Het dagboek van komende week komt niet op zondag maar op maandag online, zodat ik de foto’s die ik op het festival maak nog kan meenemen in het verslag. Dankjewel weer voor het lezen en tot dan!

* dit zijn affiliaitelinks

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 2

 1. Aaah wat een heerlijkheid, Merel <3 Vooral je reisje naar Texel zag ik al op Instagram en ik dacht 'ooh, wat moet dat fijn zijn'. Misschien dat ik begin augustus ook nog een paar daagjes ga in m'n eentje, al is het gewoon om even er uit te zijn en daar een beetje rustig aan te kunnen doen. Ben je ook weer op de Vierdaagsefeesten te vinden dit jaar? :)

  1. Wat lief, dankjewel!

   Nou! Ik had dus afgesproken om naar Roze Woensdag te gaan – net als vorig jaar – naar vrienden die in Nijmegen wonen. Maar ik ben gewoon glad vergeten dat ik tegenwoordig in loondienst werk en dat je dan op tijd een vrije dag moet aanvragen. MEH. Dus dat lukt niet. zo jammer! (en alleen een avond is voor mij wat te verweg, gezien het ruim 2 uur treinen is…)

  1. Ja Texel is fijn! Zo’n waddeneiland is altijd een goed idee, vind ik.
   Ben benieuwd wat je van de boeken vindt als je besluit ze te gaan lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *