Zomerdagboek #3

Oké, dus ergens rond 21 en 23 september begint de herfst. Ehhmmm ja… dat is dus precies nú. En ik heb mijn laatste zomerdagboek nog niet eens gedeeld met jullie. Laat ik dat dan gauw vandaag nog even doen. Dan breien we een eind aan de zomer en kunnen we lekker verder met de herfst. Mijn favoriete seizoen.

Mijn vorige zomerdagboek eindigde ik met mijn verjaardag in augustus. Ik ben alweer een ruime maand 35 jaar oud, wow. Voordat je het weet ben ik weer jarig joh. De afgelopen maand deed ik weer een hoop leuke dingen en ik zal proberen deze in enigszins logische volgorde over te brengen.

Laat ik beginnen met twee culinaire hoogtepunten. Voor mijn verjaardag kreeg ik van Erik en Julia een lunch bij restaurant de Zusters cadeau. We planden het op een zondagmiddag eind augustus en het was (weer, want we zijn er vaker geweest) een geweldige ervaring. Zo’n lunch duurt rustig 4,5 uur. We hebben de hele middag ontzettend lekker gegeten, kon gewoon niet beter.

Een ander fantastisch uitje in augustus was het etentje bij Konijnevoer in Arnhem, met Eric en Hannah. Konijnevoer is een 100% plantaardig restaurant en wow, wat hebben we hier ook heerlijk gegeten. Wat het geheel helemaal af maakte, naast het leuke gezelschap, was het feit dat we buiten konden zitten. Het was zo’n fijne zomerse avond onder gezellige lampjes, weet je wel? Heel romantisch. Konijnevoer gaat trouwens eind oktober sluiten, dus zorg dat je er snel nog gaat eten!

Ik paste een weekje op het huis van een vriendin die in Rotterdam Noord woont. Mijn oude buurtje. Het was heerlijk om even terug te zijn. Misschien hebben sommigen het al wel opgemerkt tussen de regels door; ik mis Rotterdam flink. Ik ben er nog geregeld, maar dat is toch anders dan er wonen. Dus zo’n week is dan heel fijn. Weer naar mijn oude vertrouwde plekken, rondfietsen door de stad en niet terug hoeven naar het station. Ja, het deed me goed. (en tegelijkertijd was de heimwee daarna behoorlijk aan, maar dat is logisch)

Het eerste weekend van september stond in het teken van het driedaagse Read My World festival. De afgelopen maanden hebben we allemaal keihard gewerkt om een prachtig festival neer te zetten in Amsterdam en ik denk dat we kunnen zeggen dat dat méér dan geslaagd is. Het was mooi en leerzaam en gezellig en inspirerend en al die dingen. Ik voel me helemaal thuis bij Read My World en ik vind het dan ook geweldig dat ik gisteren te horen heb gekregen dat ik het komende jaar voor hen kan blijven werken!

Een paar dagen na het festival was Marne jarig. Op de dag zelf vierden we het met een lekker ontbijtje en cadeaus (waarna we helaas beiden weer aan het werk moesten en elkaar de hele dag niet zagen,) en ’s avonds hadden we een etentje met Marne’s moeder, oma, Erik en Julia. We aten bij de Veldkeuken en dat was erg lekker en gezellig! (trouwens, even een sidenote: zowel bij de Zusters als bij Konijnevoer áls bij de Veldkeuken bleek het geen enkel probleem te zijn om glutenvrij te eten – zo fijn!

Op de zondag na Marne’s verjaardag vierden we het nog eens met een spelletjesmiddag met vrienden bij de Bierkantine (in Utrecht, leuke plek!) Dit was echt een geweldige nazomermiddag: biertjes, hapjes (!!), spelletjes en heel veel lachen. Zelden zo’n relaxte verjaardag meegemaakt :)

Ik sportte geregeld de afgelopen maand. Ik verraste mezelf met mijn nieuwe sportroutine van drie keer in de week. Dat lukt me nog steeds en ik ben daar erg blij mee. Ik voel me – de meeste dagen – goed en energiek!

Verder stond de afgelopen tijd nogal in het teken van het transitieproces van Marne. Er zijn allerlei spannende stappen gezet, er waren allerlei afspraken, er werden handtekeningen gezet; in oktober wordt Marne geopereerd. Heel spannend en héél fijn, dat het eindelijk gaat gebeuren. Het waren (ruim) twee lange jaren van wachten. Ik wil hier niet te veel kwijt over dit hele proces want het is niet van mij, maar van Marne, en tegelijkertijd is het óók een groot deel van mijn leven. Dat is soms wat lastig; wat vertel ik wel, wat vertel ik niet? Ik vertrouw erop dat jullie respecteren dat sommige dingen privé zijn en niet gedeeld hoeven te worden. En ik weet ook dat veel mensen erg meeleven. Dat wordt heel er gewaardeerd <3

Tot slot: het is sommigen van jullie opgevallen dat ik niet zoveel meer blog. Dat klopt en dat vind ik zelf ook best jammer.Tegenwoordig werk ik als content creator voor Flow en Read My World. Binnenkort komt daar een derde en misschien zelfs een vierde opdrachtgever bij. Voor al die partijen maak ik content: Instagram posts, nieuwsbrieven, blogs, artikelen, enz. Dat is nogal wat. Heel erg leuk, maar ook heel erg veel. Ik probeer daarom zichtbaar te blijven via mijn Instagram (zo maak ik elke dag stories) en ik vind het belangrijk om één keer per maand mijn nieuwsbrief te versturen, vaak vol met lees-en luistertips. Ik vind het wél heel erg fijn om te weten dat er mensen zijn die mijn blogcontent missen – dat zie ik als een groot compliment en een blijk van waardering voor de content die ik al tien jaar lang maak. Wie weet komt er weer een tijd dat ik vaker in mijn pen zal kruipen om hier een stukje te schrijven; we gaan het zien!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Zomerdagboek #3

  1. Wat een fijn dagboekje weer! Heel goed nieuws dat de operatie van Marne er eindelijk aan gaat komen. Hopelijk valt het herstel allemaal mee!

    Enne: ook heel fijn dat je zulke toffe opdrachtgevers aan het verzamelen bent! Ik lees je blog altijd erg graag, maar je moet gewoon zelf even kijken wat goed voelt.

  2. Fijn om weer van je te lezen Merel en heel veel geluk, gezondheid en kracht gewenst voor Marne komende maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *