Homemade Sugarfree Icetea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen ik laatst met vriendinnetje Merlin in Antwerpen een homemade ijsthee bij het toffe tentje Barnini dronk, dacht ik: Oja! ik wilde al honderd jaar zelf ijsthee maken. Dus dat ben ik de volgende dag meteen maar gaan doen en met succes. Vandaag deel ik het receptje met jullie. Het is enorm simpel, je hebt niet veel nodig en het resultaat is verrassend goed. Voor de komende warme dagen echt een tip, dus duik die keuken in!

Wat heb je nodig voor deze supersnelle icetea for one?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* kokoswater (het liefst een 100 procent pure variant, waar geen toevoegingen (zoals suiker en E-nummers) in zitten. Het allerliefste koop je een verse jonge Thaise kokosnoot, hak je deze open en gebruik je het water)
* een lekkere fruitthee (ik koos voor deze fruitthee van Marks&Spencer)
* bevroren kersjes (je kan natuurlijk ook zelf kersen invriezen!)
* ijsblokjes
* eventueel een zoetmiddel als rijststroop of kokosnectar

Wat moet je doen?

1. Zet een beker thee met 1 theezakje. Laat even wat langer trekken dan gebruikelijk zodat de thee lekker sterk van smaak wordt.
2. Laat de thee afkoelen en zet hem in de koelkast zodra hij lauw geworden is.
3. Als de thee helemaal koud geworden is, giet je het in een GROOT glas en doe je er alvast wat ijsblokjes bij.
4. Voeg nu 1 glaasje kokoswater toe en meng goed.
5. Proef even of je de smaak van de ijsthee al zoet genoeg vindt. Zo niet: voeg wat rijststroop (of ander zoetmiddel) toe.
6. Voeg nog wat ijsblokjes en wat bevroren kersen toe en klaar is je ijsthee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk kan je ook hele kannen maken en deze alvast met kokoswater en al in de koelkast zetten. Dan heb je een kan klaar staan voor warme dagen, zodat je iedere keer een glaasje kan pakken. Maar op bovenstaande manier maak je eventjes snel 1 groot glas ijsthee, voor als je last-minute aan verkoeling toe bent!

Enjoy!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Homemade Sugarfree Icetea

  1. Nomnom, ik maak altijd munt ijsthee. Gewoon verse muntthee maken en af laten koelen, en naderhand nog wel verse muntblaadjes, citroen en ijsblokjes in de kan. Echt heerlijk!

  2. Ga ik zeker een keer proberen te maken. Ik vind die doosjes van de Marks&Spencer zo leuk. Hadden ze in Nederland ook maar van deze leuke doosjes.

  3. Wat een fantastisch idee! En wat ziet het er heerlijk uit, daarom alleen al zou je het gaan maken! ;)
    Nou maar hopen dat het gauw zomer wordt hier….

  4. LEKKERRR! En leuk om die bevroren kersen te gebruiken, dan wordt de thee niet zo verdund :)

    Nog een toptip voor een liter supersnelle ijsthee: zet 250ml sterke thee (gewoon op de normale manier, ik gebruik graag Kusmi omdat je bijna al die theeën ook voor ijsthee kunt gebruiken). Zeef de theeblaadjes eruit (of gebruik een ei of zakje) en giet de thee in een literfles/kan met een laag ijsblokjes. Vul aan met ijskoud water.
    Meestal is de temperatuur dan al goed, maar je kunt deze thee ook verder koelen in de koelkast en nog twee/drie dagen in de koelkast bewaren :)

    Ik hou trouwens niet van zoete ijsthee dus doe er nooit een zoetstof bij, maar je kunt natuurlijk honing of een andere zoetstof aan de nog warme thee toevoegen (liever geen agavestroop/siroop, dat is een stuk minder gezond).

  5. Nice! Ik deed dit al vaker met groene thee cranberry en dan een heel klein beetje honing erbij om het te zoeten (zoete smaak proef je beter als het koud is). Bevroren fruit heb ik alleen nog nooit gebruikt, maar is wel een leuke (en lekkere) toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *