Leuke Dingen #51

CQzNWu9WwAAnNIF

bron foto 

Goedemorgen! Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid! WOOP! En dat vieren wij met een weer goedgevulde Leuke Dingen, zodat je lekker groen en geïnspireerd het weekend in gaat. Veel leesplezier!

Vegetarische pizzeria Den Haag

11146200_614399065358420_2098161339540328690_n

bron foto 

In de categorie ‘goed nieuws’ : in Den Haag is de eerste vegetarische pizzeria van Nederland geopend! De eigenaar van de Vegetarische Snackbar, een paar jaar geleden geopend, vond het tijd om zijn onderneming uit te breiden en besloot ook de Vegetarische Pizzeria te openen. Op de kaart staan uitsluitend vegetarische pizza’s – wat ook betekent dat als er kaas op de pizza’s zit, dit kaas is met vegetarisch stremsel. Ook zijn er heel veel veganistische pizza’s om uit te kiezen en kun je je pizza ook beleggen met vegan kaas. Ons lijkt dit echt een aanwinst! We hebben nog geen tijd gehad om een bezoekje te brengen aan de zaak, maar dat gaat er binnenkort vast en zeker van komen!

Check voor meer info, zoals het adres en de openingstijden: de Facebookpagina van De Vegetarische Pizzeria. 

Veganistische kerstmarkt

12046610_1131373293558717_6975674908451371632_n

Wow, dit is toch wel baanbrekend: de eerste veganistische kerstmarkt van Nederland, in Rotterdam! In Duitsland worden er al een paar jaar vegan kerstmarkten georganiseerd, maar voor ons kikkerlandje is dit iets nieuws. Wij zijn HEEL enthousiast, want zo wordt vegan eten voor iedereen leuker, haalbaarder en makkelijker. Als veganist hoef je niks te missen – zelfs geen kerstmarkt! Wij kijken al uit naar de gluhwein en hopelijk zijn er vegan bratwursten. Oh en wafels! En kerstbrood! Viva Las Vega’s, we zien jullie daar!

Viva Las Vega’s Winterfestival, Christmas Edition: 18 – 20 december, Gare du Nord, Rotterdam. Check hier de eventpagina voor alle info.

Vegan chocolade Sinterklazen

vegan-rijstsiroop-kokossuiker-sinterklaa

bron foto

Om maar alvast een beetje in die feeststemming te komen … oké, eigenlijk gewoon voor de mensen die er heel vroeg bij willen zijn en die zeker willen weten dat ze al hun inkopen op tijd in huis hebben: je kunt nu veganistische chocolade Sinterklazen bestellen bij de webshop VeganistischKoken.be. (een Belgische webshop dus) De Sinterklazen komen in wit, melk of puur en zijn alle drie 100% plantaardig en op basis van rijstmelkchocolade. Go get it! ;)

Deliciously Ella

12049380_1033879336644134_372847761361595596_n

Fans van Ella in the house? Deze populaire foodblogger en YouTuber lanceerde een tijdje geleden haar eerste kookboek. Inmiddels is boek 2 onderweg, maar is boek 1 ook in het Nederlands vertaald. Deze Nederlandse vertaling, uitgevoerd door uitgeverij Kosmos, is afgelopen week gelanceerd en dus is het boek in het Nederlands te vinden in de boekhandels. Wij kregen het boek van de week opgestuurd, omdat we helaas niet bij de lancering konden zijn door de drukte rondom ons eigen boek.

Ella is geen veganist, maar eet plantbased. Dat houdt in dat haar recepten plantaardig zijn (op hier en daar honing na, dus ook niet 100% plantbased,) maar dat het boek echt gaat over plantaardig eten en je gezondheid. Dat is misschien goed om te weten! Het is een prachtig boek, dus wie van lekkere gezonde plantaardige recepten houdt, gaat dit boek vast en zeker waarderen.

De Groene Meisjes bij NPO Radio 2

radio2

Dankjewel Lianne, voor de webcambeelden :)

WOOOOHOOOO, gisteren hadden we de eer om te gast te mogen zijn bij NPO Radio 2, ter ere van het Groene Station, op Utrecht Centraal. Tussen 15:00 uur en 19.00 uur mochten we allemaal toffe dingen doen, waaronder een Twitter Q&A, het maken van een kookvideo en twee interviews. HET WAS TE GEK. Op de website radio2 kun je alles terugluisteren en als het goed is verschijnt de video die we hebben gemaakt daar ook snel. Het was een mega toffe ervaring en we zijn heel dankbaar voor alle lieve berichtjes van lezers en lezers die langskwamen (!) om ons te supporten. Waar zouden we zijn zonder jullie allemaal?!

Recepten van deze week

Uiteraard kwamen er ook deze week weer twee lekkere recepten online. Althans, zelf vonden we ze erg lekker. Uit betrouwbare bronnen (lezers die de recepten ook al hebben uitgeprobeerd,) hebben we begrepen dat de recepten ook bij jullie in de smaak vielen. Dat vinden we altijd geweldig om te horen, want er zit een heleboel liefde in ons vegan eten. We hebben twee suggesties voor dit weekend voor je. Beide heerlijk comfortfood:

waffel

Vegan en glutenvrije wafels

nacho1
of Nachos met vegan kaassaus

Wat gaat het worden voor jou? :)

Meest gelezen artikelen

Deze week geen tijd gehad om al onze blogposts te lezen? SCHANDALIG! Nee hoor ;) We vergeven het je en we snappen het. Hierbij even een overzicht van wat je deze week hebt gemist:

klup2

Er kwamen weer erg veel leuke reacties en nieuwe vragen op het tweede deel van de vragen over vegan eten, speciaal voor de Vegan Challenge. Komende maandag: deel 3!

De nieuwe wintercollectie van Lush is gelanceerd! Al iets leuks voor jezelf uitgekozen?

Twee  leuke en (voor ons) nieuwe hotspots in Rotterdam: Sugo en Klup.

New York is een dure stad. Dat weet iedereen. Nu we er zelf zijn geweest kunnen we erover meepraten. Er zijn manieren om het financieel een beetje in de hand te houden! Check ons ‘NYC on a Budget‘ verhaal maar eens!

signerenwaar

Heb je al gezien dat we 5 signeersessies in samenwerking met WAAR gaan doen in de maand oktober? We gaan naar Leiden, Tilburg, Groningen, Arnhem en Amsterdam. Lees in dit artikeltje alles over wat we daar gaan doen en wanneer en hoe laat we waar zijn!

Dankjewel weer voor het lezen! Volgende week is wel een heeeeel speciale editie van Leuke Dingen. Tegen die tijd ligt ons boek in de winkels en hebben we de lancering erop zitten. Ook bereiden we ons dan voor op de eerste signeersessie, in Groningen. Daarbij komt dat het volgende week Leuke Dingen #52 is en deze rubriek dus EEN JAAR bestaat. WOW! Genoeg redenen voor een feestje! We zien je graag morgen weer terug op De Groene Meisjes! Geniet van je weekend :) 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Leuke Dingen #51

  1. Wat een toffe dingen allemaal zeg! Ik ben enthousiast over de pizzaria! Pizza is echt mijn ultieme, ultieme guilty pleasuere en ik hou er zoveel veel van. Ik maak ze wel eens zelf maar ze zijn altijd minder lekker dan. Vaak word je zo raar aangekeken als je een pizza zonder vlees, vis én kaan besteld. Ze doen er dan ook lang niet altijd extra groente op. Dus hier ben ik blij mee! Fijne vrijdag:)

    1. Goed he? In Berlijn hebben we eens bij een vegan pizzeria gegeten (Sfizy Veg heet het) en dat was echt een feest. Op de kaart stonden gewoon 100 pizza’s. Maar zelfs met vegan zeefruit, vegan salami, ALLES!

    1. Jaaa, we houden het bijna niet meer, zoals je begrijpt ;) Maar we kijken er vooral heel erg naar uit om het boek eindelijk te kunnen gaan delen met jullie allemaal. Eindelijk meer laten zien, enz!

  2. Yes! Eindelijk een signeersessie:) Leuk moment om jullie te ontmoeten! Zoveel respect voor alles wat jullie doen:)

    Ik kan er helaas niet bij zijn in Leiden (daar woon ik in de buurt), maaaaar ik ga m’n best doen om langs te komen in Arnhem! Meteen een goed excuus om die stad eens te ontdekken!

    Tot de 24e:)

    Groetjes,
    Myrna

  3. Die sinterklazen heb ik al besteld voor in de schoenen van de kinderen :-)
    Er wordt hier al fanatiek afgeteld naar de aankomst van de stoomboot, dus ik ben me noodgedwongen ook al aan het voorbereiden.

  4. Het boek van Ella heb ik al maanden (ik bestel altijd gewoon de orginele versie ipv te wachten op de vertaling). ik vond haar blog erg leuk, mooie foto’s en zo veel enthousiasme en liefde voor plantbased food!
    maar het boek vind ik wel ok, maar ook niet super om eerlijk te zijn. Ik bedoel, niet veel nieuws waar ik inspiratie uithaal, wel (bijna) vegan favorieten en klassiekers (lekkere currie, stirfry, salade) mooi gepresenteerd. Maar ik bewonder wel hoeveel ze gedaan heeft om gezond en plantbased eten op een mooie, simpele manier open te stellen voor heel veel mensen, getuige haar massa devote fans. Misschien is het boek dan ook eerder wat voor beginners bedoeld …? Benieuwd naar jullie indruk! proficiat met de interviews trouwens!

    1. Ik snap zeker wat je bedoelt! Zelf ben ik ook niet echt weg van de recepten, maar moet eerlijk zeggen dat ik nog geen tijd heb gehad om er eentje te proberen. Vind het vooral een mooi boek om naar te kijken, maar weet nog niet of het voor mij/ons zo bruikbaar gaat zijn, eerlijk gezegd.

  5. Och wat zijn jullie toch leuke, vrolijke, fijne mensen! Inspirerend hoe jullie in het leven staan en altijd zo geduldig en positief antwoord geven op comments. Ik word gewoon heel blij van jullie. Jullie levensstijl spreekt mij aan en ik lees daarom al jullie artikelen. Maar die stap naar helemaal vegan en uberhaupt vega lijkt nog heel groot. Maar dat komt misschien nog. Het gaat erom dat ik veel plezier en ontspanning haal uit jullie verfrissende blik op het leven. Normaal reageer ik nooit maar nu ik ook weer die radio uitzending zie denk ik: jaaaaaah goedzo!

    P.s. Vorige jaar liepen jullie samen langs mij ergens in Amsterdam. Ik had echt even zo’n “oh jeetje wat zal ik doen/zeggen waah” momentje. Ik heb niks gezegd en jullie alleen maar aangestaard. Volgende keer zeg ik hoi (hoop ik) (waarom blijft dat ongemakkelijk?!)

  6. Ik vind het zo leuk om voor mijn vrienden te koken en dat ze verrukt roepen hoe lekker het wel niet is. Als ik zeg dat het vegan is kijken ze mij met grote ogen aan en verwonderen ze over hoe lekker het is. De wafels zijn hier absoluut favoriet!

    En wat zitten jullie in een flow van mooie dingen doen. Ga zo door!

  7. Hoi!

    ik vroeg me af of dat filmpje die jullie hebben opgenomen in de julia’s al ergens op staat, ik was toen aan het werk en ben benieuwd naar hoe het filmpje is geworden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *