Linzensoep met kokosmelk

Recept vegan linzensoep met koikosmelk. Linzensoep is altijd een goed idee. Het is gezond, makkelijk, voedzaam, heerlijk én low-budget. #lowbudget #vegan #veganfood #linzen #kokosmelk
Recept vegan linzensoep met koikosmelk. Linzensoep is altijd een goed idee. Het is gezond, makkelijk, voedzaam, heerlijk én low-budget. #lowbudget #vegan #veganfood #linzen #kokosmelk
Recept vegan linzensoep met koikosmelk. Linzensoep is altijd een goed idee. Het is gezond, makkelijk, voedzaam, heerlijk én low-budget. #lowbudget #vegan #veganfood #linzen #kokosmelk
Recept vegan linzensoep met koikosmelk. Linzensoep is altijd een goed idee. Het is gezond, makkelijk, voedzaam, heerlijk én low-budget. #lowbudget #vegan #veganfood #linzen #kokosmelk
linzensoep

Linzensoep is altijd een goed idee. Het is gezond, supermakkelijk om te maken, voedzaam, heerlijk én low-budget. Genoeg redenen om aan de slag te gaan, lijkt ons! We kochten alle ingrediënten bij de Turkse winkel. Deze ingrediënten kan je trouwens ook op de markt of in de reguliere supermarkt vinden. Het zijn stuk voor stuk erg betaalbare producten, dus deze soep voldoet aan het etiket ‘low-budget meal.’

Dit recept voor linzensoep is het allerbest gelezen recept op De Groene Meisjes. Al jaren staat het op nummer 1 van de meest gelezen recepten. En terecht! Voor wie deze soep nog niet heeft gemaakt: doe het alsjeblieft meteen deze week, want je weet niet wat je mist ;)

linzensoep

Ingrediënten (voor 3 tot 4 kommen linzensoep)

300 gram gedroogde rode linzen (ik kocht een zak van 1 kilo voor 2 euro!)
1 blik gepelde tomaten (let op: er stonden wel 4 verschillende soorten blikken tomaten, allemaal exact dezelfde prijs. Deze zijn biologisch!)
1 blik kokosmelk
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander (voor de garnering)
– de volgende kruiden zijn sowieso ontzettend handig om in huis te hebben, wij gebruiken ze heel veel – 
2 groentebouillon blokjes
1 theelepels korianderpoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma (optioneel)
peper en zout naar smaak
snuf kaneel

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
2. Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes roosteren.
3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
4. Voeg de groentebouillon (uiteraard met water) toe en doe nu direct de linzen erbij.
4. Snijd de rode peper in de lengte door midden, haal de uiteinden eraf en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat meekoken.
5. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
6. Laat de soep nu voor een minuut of 20 (of 30 als je het gevoel hebt dat de linzen nog niet gaar zijn) koken.
7. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de peper eruit.
8. Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
9. Roer de andere helft van het blik kokosmelk door de soep. Op dit moment voegde ik ook nog (in een spontane bui, omdat ik ze tegenkwam in de vriezer,) doperwten toe.
10. Serveer de soep met verse koriander.

linzensoep
  • Tip 1: dit is een basisrecept. Dat betekent dat je naar hartenlust mag variëren op dit thema. Zo voegde ik doperwtjes toe, maar ik kan me voorstellen dat er nog veel meer groenten zijn die zich erg lekker laten combineren met deze linzensoep.
  • Tip 2: verkijk je niet op de porties. Linzensoep is behoorlijk vullend, dus je hebt misschien iets minder grote porties nodig dan wanneer je andere soep eet.

Meer inspiratie nodig om te koken met linzen? Immers, je koopt een grote zak, dus je kunt er eventjes mee toe. Hier volgen een paar suggesties:

Kokos-linzendahl 
Thaise linzensoep 
Snelle linzenschotel met aardappel

Veel kookplezier! Ga jij deze linzensoep ook maken? Vergeet dan niet het resultaat te fotograferen en met ons te delen via Instagram, met #degroenemeisjes. Dankjewel en eet smakelijk!  

Foto’s: Sam van Rij / Styling: Dille en Kamille.

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

166 gedachten over “Linzensoep met kokosmelk

  1. Oeh, ik zag hem geloof ik al op Instagram laatst :) Het ziet er in ieder geval superlekker uit, en ik houd ook van linzen, dus het zal vast ook erg lekker zijn ! Wat ik ook héél erg lekker vind en wat ook super simpel en snel is, is om linzen, een uitje, spinazie en wat zoetzure saus (zelfgemaakt of uit een flesje) te roerbakken in de wok, in 1 woord HEERLIJK!

  2. Wat een toeval heb deze week ook linzensoep gemaakt! Wel op een andere manier, met kokos lijkt me ook zeker een aanrader! Dus ga ik zeker een keer proberen!

  3. Mmm, deze ga ik zeker een keer maken! Zodra er kokos en tomaten in een recept zitten, ben ik al snel blij :) – voor de low budget recepten: Lekker groen voor weinig poen ;)?

  4. Ik was net op zoek naar wat ik zou maken voor vanavond, denk dat dit het gaat worden!
    Kan ik denk je de korianderpoerder/blad weg laten, lust ik namelijk niet :P

    Suzet

  5. Het ziet er heerlijk uit en ik vind linzen(soep) idd ook altijd een goed idee. Ik vind soep sowieso een comfortfood, je voelt je er al fijn bij als je hem aan het maken bent :-D( en dan de geur die je huis doorzweeft…)
    mooie nieuwe look heeft jullie website! Prachtig en hip!

  6. Hmmm, kaneel is inderdaad een goede toevoeging! Verder lijkt ‘ie inderdaad behoorlijk op mijn basisrecept. Ik voeg vaak nog wortel toe of, als ik in een echt wilde bui ben (^^), een beetje currypasta. So. Good.

  7. Klinkt goed! Ik kan het hele jaar door wel soep eten, in de winter om warm te worden en met het mooie weer omdat het zo makkelijk is. En natuurlijk omdat het lekker is! Bedankt voor het receptje.

  8. Ik zou er eerlijk gezegd gewoon low-budget van maken, of in ieder geval iets dat het meteen duidelijk is dat het om goedkopere gerechten gaat. Zo is het voor iedereen meteen helder wat ze kunnen vinden in die rubriek… Met ‘vergezochte’ woorden wordt het misschien te onduidelijk.
    &lekker deze soep, ga ik sowieso maken!

    1. Ik gebruik die van Zonnatura (albert heijn) of van Healthy Planet, uit de biowinkel. Deze zijn iets duurder, maar zonder toegevoegd zout en natuurlijk organic.

  9. Ohh. Die ziet er lekker uit! Mijn moeder is dol op linzensoep, maar maakt altijd hetzelfde recept wat ik niet zo lekker vind. Deze ga ik even doorgeven ;)

    Liefs.

  10. I looove linzensoep! Ik vind het echt een winters gerecht maar ik vind het zoo lekker dat ik het minimaal 2x per maand eet ongeacht het seizoen! En niet altijd gepureerd, wat ook super lekker is :)

  11. Kleine Knip Recepten
    Ik ben dol op linzensoep! Elke variant is welkom.
    Suzet, platte peterselie is een goede vervanger van koriander.

  12. Ha lekker! Toevallig maakte ik laatst ook zoiets. Ik kookte ook nog een dikke winterwortel mee (geen hele he, in stukjes). Heel lekker erbij en ook nog ‘ns budgetproof. Yam nu al zin in!

    1. Jawel, je proeft de kokos wel. Dat maakt ook dat de soep een lekker ‘Indiaas’ tintje krijgt. Als je dat niet lekker vindt, zou je bijvoorbeeld (soja-)yoghurt kunnen proberen? Of kookroom?

    2. Als je niet van kokos houdt, kun je ook gewoon water nemen en dan romigheid toevoegen door een courgette. Want als je een courgette in soep pureert, wordt je soep dikker. :)

  13. Heerlijk ik zag deze soep al voorbij komen op Instagram, ziet er goed uit! Ik maak zelf ook vaak soep met kokosmelk, een goed alternatief voor crème fraiche of andere room.

  14. Het ziet er lekker uit! Welke turkse winkels/supermarkten in Amsterdam kunnen jullie aanraden? Ik hoor goede dingen over Genco en toevallig zit die niet heel ver bij mij vandaan op de Rijnstraat. Ik woon zelf in een ander deel van Amsterdam Zuid, waar Turkse winkels niet zo dicht gezaaid zijn..

    1. Voor 2 bouillonblokjes kan je rekenen op 750ml tot 1 liter water. Staat vaak ook op de verpakking van de bouillonblokjes :)

  15. Heb het net gemaakt, superlekker en simpel! Had geen peper, maar heb paprika-poeder gebruikt, ook aan te raden :)

    P.s. volgens mij zijn de gewone groente-boullionblokjes niet glutenvrij, tenzij je ze dus speciaal glutenvrij koopt

  16. Joepiedoedeloe!!! De koriander is hard aan een serieuze snoeibeurt toe, en dit is het ideale recept om dat te combineren met het laatste frutje linzen :-D
    Heerlijk is dat af en toe, dat je de deur niet meer uit hoeft voor een goede lekkere maaltujd!
    Tnxxx voor t recept en geniet van t weekeind :-D

  17. MJUMMIE wat was dat lekker zeg! Ook ik kon het niet laten om toch nog wortel (bospeen) toe te voegen, maar owe owe, dat was smullen :D
    Terwijl de linzen stonden te pruttelen heb ik mijn hersens ook even laten kraken over een naam voor een low-budged high-profile naam voor jullie blogonderdeel…”Voor een Appel en een Ei”, “GOEDkope kost”, “Voedselbankje” of… of eh.. “DagobERWTjes”

    Wat de naam ook wordt, ik kan niet wachten op het lekkere resultaat ;)

  18. Ik heb het nu op staan. Ik kan niet wachten, het lijkt me echt heerlijk! Jammie! Bedankt voor het delen van het recept! Lieve groet, Rutha

  19. Zit er nu lekker van te genieten! ik had nog een restje rode linzen en heb het aangevuld met wat wortels. Ik had geen koriander in huis, maar heb de soep opgepimpt met geroosterde pompoenpitjes. Heerlijk!
    Echt zo’n soep waarvan ik de ingrediënten meestal gewoon in huis heb en waar je je restjes groenten in kunt verwerken.
    Bedankt voor het recept! :D

  20. Leuk dat jullie nu ook een budgetrubriek hebben. Dat is een gat in de markt;) Veel ‘gezonde’ sites gebruiken alleen maar dure ingredienten die voor de student onbetalabaar zijn. Ik ben benieuwd naar het volgende budgetrecept. :)

  21. Erg lekker en makkelijk, viel ook erg lekker in de smaak bij mn visite….
    Heb er als topping ook wat gebakken uitjes (van de toko) op gedaan

  22. Oh wat heerlijk dit. Wat kan eten een feestje zijn! Bedankt!

    Ik ben sinds kort op een uitdagend dieet.
    Ik had altijd enorme last van allergie wat enorme huidirritatie in en rond mijn gezicht gaf/geeft. Een van mijn allergien is nachtschade allergie( tomaat/aardappel/aubergine/zwarte bessen/tabak. En nu voor mijn dieet mag ik ook geen koemelk en tarwe/gluten/gist meer eten.
    Dit helpt enorm voor mijn huid, echter wordt eten maken een enorme uitdaging.

    Voor dit recept heb ik de tomaten vervangen door gerookte paprika, net zo smaakvol en goedkoop.
    En geserveerd met koriander, pompoenpitten en een toefje geitenroomkaas.

    Bedankt ladies!

    1. Oei dat is naar! Ken je Jacqueline van Lieshout met haar boeken? Dat past super bij jouw dieet. Het heeft mij erg geholpen! Google maar eens op detoxcoach..:)

  23. Heerlijke soep…varieeren met wortelen, pompoen en/of zoete aardappel en een stukje verse gember erdoor. I.p.v. bouillonblokjes gewoon op smaak brengen met himalaya zout en (chili)peper….er zitten toch vaak allergenen in de blokjes zoals gistextract en ongewenste e nummers!

    Eetsmakelijk ☺

  24. Het wordt nóg gezonder en lekkerder indien je de linzen grondig wast onder stromend water totdat het water helder ziet. Daarmee wordt het meelachtige laagje wat schuim veroorzaakt tijdens het koken, weggespoeld!

  25. Ik google linzensoep en kom gelijk bij jullie uit. Deze leuke site wordt een blijvertje en misschien de linzensoep ook.
    Naam: RECEPTENPRIK (recepten voor een prikkie)

  26. He hoi,

    Klinkt heerlijk. Ik heb alleen nog nooit linzen klaargemaakt. Hoe weet ik wanneer ze gaar zijn? En: is het een voorafje of een maaltijdsoep?

  27. Een paar maanden terug heb ik in een spontane bui rode linzen gekocht. Ik had het nog nooit gegeten en zeker nog nooit mee gekookt. Ik kwam uit op dit recept.
    Ondertussen heb ik deze soep al meerdere malen gemaakt en ik kan wel zeggen dat het mijn favoriete soep is:)dank jullie wel!

  28. Klikt super lekker heb wel een vraagje weet niet of ik er nog overheen heb gelezen maar kan niet vinden hoeveel water er bij moet.
    Hoor het graag

  29. Hallo groenemeisjes,

    Ik zou het een goed idee vinden als jullie de rubriek met low budgetrecepten troostrijk zouden noemen.

    Wat is er meer troostend dan iets wat lekker is, eenvoudig te maken is en ook nog goedkoop is, vandaar troostrijk.

    Bedankt voor jullie gevarieerde en lekkere recepten.

    Nico

  30. Hoi,

    Lekker recept! Zoals veel recepten op deze leuke en hippe site:)
    Een idee voor lowbudget: Geen krent zonder cent, lekker voor weinig.

    Groetjes

  31. Tot nu toe heb ik alleen linzensoep met linzen uit blik gemaakt, maar wil het nu ook met gedroogde linzen gaan maken.
    Voor de zekerheid wil ik vragen of de linzen niet geweekt moeten worden?

  32. Fantastisch lekkere soep. Zojuist gemaakt met ingrediënten die ik nog in huis had. Helaas geen verse koriander. Paar lepels Tropical kokosmelk (lekker!) erdoor geroerd en voor de bouillon ruim 1 liter water. Top!
    Hartelijk Dank superladies!

  33. Vorige week zaterdag kwam ik in de storm en regen thuis na mijn werkdag en kon meteen aanschuiven achter een bord met de heerlijkste soep die ik ooit gegeten had. Ik vroeg mijn man waar hij toch dat heerlijke recept vandaan getoverd had, en het bleek deze site te zijn…! Hoe leuk is dat?
    Alleen had hij zwarte linzen gebruikt en de soep zag er daardoor uit als een hoopje modder maar daar konden we erg om lachen, volgende keer halen we rode linzen in huis.
    Het is mijn favoriet geworden en ik weet zeker dat we het nog heel vaak gaan maken, hartstikke bedankt voor dit fantastische recept.

    1. De linzen hoef je niet te weken! die gaan gedroogd en wel in de soep :) Hoeveel zit er in een blik kokosmelk.. ik denk 200 ml? 250? het is zo’n standaard blik, gewoon bij AH :)

  34. Net gemaakt als lunch, heel erg lekker! Iedereen hier thuis vond hem lekker, zelfs m’n kleine zusje dat zweert dat ze niet van linzen houdt. Echt heerlijk, hij staat nu weer op het vuur om vanavond aan m’n vriend mee te geven.

  35. Hey toffe groene meisjes, ik wil deze soep maken voor een groep van 9 á 10 mensen. Kan ik alle hoeveelheden en ingrediënten gewoon keer drie doen? Vooral de kruiden maak ik me zorgen om. Naja, zorgen… Wil het niet verpesten :) Dank!!!

    1. Ja hoor, dat kan. De kruiden zou ik gewoon op gevoel doen. Dus maak gewoon de basis, voeg de helft van de kruiden toe en voeg daarna naar smaak de rest toe. Dat doe ik sowieso altijd. De ene keer pakt hij wat pittiger uit dan de andere keer, het blijft een beetje een kwestie van proberen. Veel succes!

  36. De soep was heerlijk. 1/2 liter water en (2 pakjes) 500ml kokosmelk (blik is 400). De peper na het koken eruit gehaalt. Mijn kleine man vondt de soep echter te pittig…Oplossing; stukjes meloen. Mijn manneke heeft gesmuld (4 jaar). Koud is de soep ook erg lekker.

  37. ow lekker en precies het recept wat ik nodig had! vorige week wilde ik een salade maken met linzen maar had per ongeluk rode split linzen gekocht ipv hele linzen.
    Nu weet ik meteen een goed doel voor mijn rode split linzen, toppie!

  38. Ik heb jullie site pas geleden ontdekt en pluis alles heerlijk uit!:-) De rode linzensoep heb ik zaterdag gemaakt, hij was erg lekker! Er ligt nog een flespompoen in de keuken, gelukkig hebben jullie ook een recept voor pompoensoep, dus dat komt goed.
    Ik blijf jullie volgen!

  39. Hallo!
    Ik heb al een hoop benodigdheden in huis gehaald maar ik hou doorgaans niet van (warme)tomaat. Bijna nergens in terwijl ik een tomatensoepje gek genoeg weer niet versmaadt. Kan je de tomaat weglaten en door iets anders vervangen?

  40. Na zoveel goede verhalen over deze soep te hebben gelezen, kon ik het natuurlijk niet laten om hem zelf ook eens uit te proberen. Hij maakt z’n verwachtingen waar kan ik zeggen, echt smullen :) Ook een fijn vooruitzicht dat het zoveel is dat ik er zeker nog twee dagen van kan lunchen. Yummie!

  41. Mijn moeder maakt deze soep vaak als ik kom eten. En ohhh wat is hij LEKKER! Ik heb hem deze week zelf gemaakt en alles bij de Turkse kraam op de markt gehaald. Van 1 pan heb ik vier dagen kunnen eten. Super cheap en erg lekker. Doordat hij zo kruidig was kreeg ik het ook lekker warm van. Top recept dus!

  42. Hee groene meisjes,

    Sinds een paar weken heb ik jullie site ontdekt en ik ben fan! Dit soepje staat nu op het vuur en het ruikt heerlijk :)
    Dank voor jullie fijne en gemakkelijke recepten!

  43. Net éindelijk dit soepje gemaakt en het smaakt heerlijk. Zou hem de volgende keer iets dikker willen dus iets minder dan een liter water misschien. Had wel 2 aardappels toegevoegd. Is dat genoeg? En qua linzen was het een beetje gokken. Heb geen keukenweegschaal, maar heb ruim anderhalve cup gebruikt. Het is een mega pan soep dus heb er nog lang plezier van denk ik!

  44. Deze soep staat inmiddels minimaal eens per twee weken op het menu, heerlijk! Ik voegde er steeds korianderzaadjes aan toe, gaf een lekker smaakje, maar laatst had ik venkel over en heb ik deze in plaats van de korianderzaadjes toegevoegd en dat was echt héérlijk. Aanrader :)

  45. Goede morgen groene meisjes,

    Ik ben Marco en woon in België aan de kust in Koksijde. Ik ben al een tijdje bezig om te experimenteren met gezonde voeding en wil ook 20 kilo afvallen . Dus heb ik het besluit genomen om vanaf vandaag te starten met het eten van veganistische voeding. Ik ben er helemaal klaar voor en wil dus op de snelweg naar een gezonde levensstijl. Jullie hebben een prachtige blog met ontzettend veel informatie en bedankt daarvoor, ik ga er goed gebruik van maken. Ik ben een artistieke decorateur die werkt met organische produkten en hennep mortel en ik ga terug naar het zuiden naar Avignon en wil daar op termijn een klein veggie resto openen. Ik hou jullie op de hoogte en ontzettend bedankt voor al jullie informatie. Ik ga ervoor en start op 58 jaar met een nieuwe levensstijl.

    Magistrale groetjes

    Marco

  46. Zojuist deze soep voor de eerste keer gemaakt. Hij stond al even op mijn lijstje maar telkens kwam het er niet van. Waarom snap ik nu uiteindelijk niet want: hij was zo snel klaar, mijn appartement ruikt overheerlijk en ik kan niet wachten om hem straks heerlijk op te eten! Thanks groene meisjes!

  47. lekker soepje, maakte ‘m vaak op de ouderwetse Turkse manier met lams schenkel, maar zonder kokosmelk. Maar zo vega ook perfect. Had nog een pastinaak en een zoete aardappel over. Mee gekookt, gepureerd en op het laatst wat bleekselderij in dunne reepjes toegevoegd voor de bite. Toppie.

  48. Oh my goody goodness. Begrijp nu waar jullie het al die tijd over hadden. Wat is dit een heeeeeeerlijke soep. Ik heb deze de vorige keer met blonde linzen gemaakt. Dat moet je dus niet doen. Nu volgens recept, verrukkelijk. Blij met deze nieuwe aanwinst in mijn kookarsenaal.

  49. Ik heb dit soepje echt al heel vaak gemaakt, het is echt zo’n fijn, makkelijk, goedkoop en lekker recept! Wel gebruik ik minder linzen (200 gram) want 300 vind ik qua verhouding echt teveel. Meestal doe ik er een wortel of (zoete) aardappel bij, en gisteren heb ik hem met groene linzen gemaakt omdat de rode op waren. Werkt prima! Bedankt voor dit super recept!!!

  50. Hey lady’s,
    Mijn inspiratie om te koken is lange tijd weg geweest..:( Maar nu ben ik weer terug en ben begonnen met jullie soepje! Wat heerlijk en wat handig dat filmpje!! SUPER!!
    Luz

  51. Ik vond dit recept gistetavond. Standaard heb ik alle ingredienten in huis, dus vananond de soep gemaakt. Het was zo klaar. Mijn man en ik hebben zitten smullen van de soep. Dit recept is een blijvertje :-)

  52. Heerlijke soep. Ik heb ook wat wortel erbij gedaan. En platte peterselie. Helemaal top. Twijfelde nog of ik er pompoen bij zou doen…. Niet gedaan en niks gemist.

  53. Deze soep al heel vaak gemaakt en al vele keren het recept gedeeld. Fantastische smaak. Soms varieer ik en voeg extra groenten toe zoals wortel of paprika. Bedankt!

  54. Deze soep maak ik nu voor de tiende keer. Er staat dat het recept voor vier koppen soep is maar ik denk dat hier of heel grote koppen of 12 normale koppen bedoeld zijn.

  55. Een tip wat je met het overige kokosmelk kan doen, vries het in een ijsblokjesbak in kan je bevroren aan gerechten toevoegen. Het kan schiften maar dat los je op door goed te roeren.

  56. Ik heb de soep al een paar keren gemaakt is echt super lekker, gebakken ui, knoflook, gemalen komijn , kerrie enz en dan in de linzen die ik van tevoren heb gekookt met zoete aardappelen en dan pureren mmm Jammie . Ik heb het gegeten met couscous echt heerlijk. Familieleden vonden het ook geweldig. Vandaag ga ik het weer maken want morgen krijg ik visite. het is echt de moeite waard en niet moeilijk.

  57. Misschien heb ik het gemist maar volgens mij staat er niet bij hoeveel water er nodig is! Heb t nu op de gok gedaan! Het ruikt al heerlijk! Mjammie :)

  58. mijn dochter maakt de soep op mijn verzoek. ik kan even niet snijden etc want ik heb mijn re pols gebroken. het geurt zalig!! we vriezen ook wat in zodat ik wat extra”s heb voor deze dagen. leuk dat ik jullie ontdekt heb. had al een naam voor jullie gemaild maar zag het niet terug.” voor de smalle en” gezonde beurs” en de groene meisjes vind ik eigenlijk heel leuk..

  59. Ik zag aardappel toegevoegd worden in de video maar staat niet in de lijst van ingrediënten, dus dat zou wat meer consistent kunnen zijn.

  60. Waauw wat een heerlijke soep! Vooral voor het verwerken van overgebleven ingrediënten. Ik heb er 2 stengels selderij bij gedaan en een zoete aardappel en erwten (super lekkere ingeving, dat zoete van de erwten smaakt er super bij en het ziet er extra mooi uit). Koriander en kerrie achterwege gelaten en laos poeder en zeker kurkuma erbij gedaan. En de kokosmelk vervangen door kokosroom. We hebben allemaal hier lekker gegeten ook onze dochter van 3. Dankjewel voor het recept

  61. Dit is een heerlijke soep. Ik maak ‘m minimaal twee keer per maand. Mijn dochter (12) neemt ‘m graag mee naar school voor de lunch in een thermoskan. Echt een toprecept!

  62. Ik heb net de soep voor de lunch gemaakt. Hij is echt heerlijk! Heb alleen wel kippebouillon gebruikt omdat ze het niet in de winkel hadden waar ik vanmorgen was (had geen zin om naar de Appie te gaan en dit had ik liggen). Van de rest van de linzen ga ik de kokos linzendahl maken! Bedankt voor het recept.

  63. Wauw! Had m al een keer eerder gemaakt en was is heerlijk! Eergisteren weer gemaakt en nu had ik nog wat over voor lunch of ontbijt dacht. Vandaag laat mn bed uit ….gister laat of eigenlijk vanmorgen vroeg pas er in…en nu had ik het koud en blegh…ik denk ik ga brunchen met mijn soepie! Er lag een rijpe banaan die ook op moest….die heb ik er door heen geprakt!!!! Verklaar mij maar voor gek, dat vind ik een compliment!! :p Maar als je gek bent op banaan én op dee linzensoep dan is dat een erg lekkere combi! Try it! liefs Mirjam

  64. Deze ga ik maken morgen!! En een flinke voorraad ook :) maar moet je een 200/250 ml of de 400 ml kokosmelkblik hebben? De meeste in de super zijn namelijk 400 ml maar lijkt me nogal veel!

    1. Hoi Majorie,

      Ik heb vandaag dit recept gemaakt met 2L water en 2Liter boullion (1 blokje groente bouillon op 1L water).

      Groetjes,

      Cookie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>