Pompoensoep met cantharellen

recept voor vegan maaltijdsoep pompoensoep met cantharellen. Heerlijk romig en gevuld. #vegan #soep #pompoen
recept voor gevulde en romige pompoensoep met cantharellen #pompoen #soep
soepje2
Amazing pumpkin soup with coconut milk and chantarelles.

It’s that time of the year. Pompoenen OVERAL. Wij houden ervan, maar dat wist je al. We zouden alleen al met gemak iedere week een andere pompoensoep kunnen maken en er nog niet op uitgegeten raken. Wie zich hierin herkent, kan dit recept voor pompoensoep met cantharellen vast waarderen!

Van tevoren een ‘waarschuwing’: deze soep is vrij heftig. Het is zeker geen licht soepje, maar echt een maaltijdsoep. Dat komt doordat hij flink romig en gevuld is. Begrijp ons goed, dat vinden wij erg lekker, maar je moet het wel even weten van tevoren. Voordat je dit soepje maakt als voorgerecht, voor een nog heftiger hoofdgerecht, bijvoorbeeld. Wij zouden zeggen: eet deze soep op een gure herfstdag, als je toe bent aan een goede kom soulfood.

Houd je niet van kokos? Vervang de kokosmelk dan door amandelmelk. Houd je niet van cantharellen? Kies dan andere paddenstoelen. Denk bijvoorbeeld aan oesterzwammen. Houd je helemaal niet van paddenstoelen? Laat ze dan weg en vervang ze door iets anders wat je wel lekker vindt. Soep is awesome, want je kunt er allerlei kanten mee op.

sopie

Wat heb je nodig?

1 ui
150 gram paddestoelen (ik gebruikte cantharellen maar je kunt ook een ander soort gebruiken)
1 zoete ronde pompoen (na het snijden had ik 850 gram)
1 – 2 eetlepels currypoeder
800 ml groenten bouillon
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
verse bieslook

Wat ga je doen?

1. Snijd de ui en paddestoelen in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut plantaardige olie in een soeppan en bak de ui en paddestoelen voor 5 minuten.
2. Leg de ui-paddenstoel mix op een bord. Snijd de pompoen in stukken.
3. Doe de pompoen samen met de currypoeder in de pan en roer 1 minuut door.
4. Schenk de groenten bouillon en de helft van de kokosmelk in de pan. Breng aan de kook. Kook net zo lang zodat de pompoen zacht is geworden.
5. Pureer de pompoen met een staafmixer. Roer de rest van de kokosmelk erdoor.  Laat nog 1 minuutje doorkoken.
6. Roer de cantharellen en uien door de soep.
7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met verse bieslook.

soepje1

Zoals altijd zeggen we bij soeprecepten: lekker makkelijk en snel. Want het ís zo. Wij zijn voor altijd fan van soep en van pompoenen. Who’s with us? (hebben wij even geluk dat er bijna wekelijks een pompoen in ons BeterBio pakket zit. En ook nog cantharellen. En zo kwamen we op dit recept!)

Mocht je dit recept gaan maken, dan zouden we het natuurlijk geweldig vinden als je een fotootje van het eindresultaat met ons zou willen delen! Dit kan het beste via Instagram, onder de #degroenemeisjes. We bekijken deze foto’s dagelijks en proberen op zoveel mogelijk foto’s te reageren! Veel kookplezier en eet smakelijk :) 

Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Pompoensoep met cantharellen

  1. Mmm, dit recept sla ik eventjes op! Ik wilde deze herfst (voor de eerste keer, oops) echt eens pompoensoep maken en dit recept ziet er echt zo lekker uit! *schrijft vlug alles op haar boodschappenlijstje*

  2. Pompoen(soep) en paddenstoelen zijn ook mijn herfstfavorieten (al ben ik definitely meer een zomer-typje, toch wordt ik blij van dit soort gerechten)!

    Vraagje: wat bedoelen jullie met currypoeder? Ik weet dat als ze het op Engelstalige blogs het over curry powder hebben ze meestal kerriepoeder bedoelen, maar misschien bedoelen jullie wat anders?

    1. Wij gebruiken meestal een currymix, zoals ‘hot curry’ poeder van AH of ‘curry madras’ van de biologische winkel. Normale kerriepoeder kan ook!

  3. Dit recept ziet er super uit! Dit staat bij ons vanavond op tafel :) 1 vraag: pureren jullie de ui en cantharellen mix mee met de pompoen, of wordt deze na afloop op de soep geserveerd?

  4. Ik heb gisteren dit soepje gemaakt, met een courgette erbij omdat ik te weinig pompoen had, en kastanjechampignons ipv cantharellen. Wat was hett smullen!! Champignonsoep is mijn favoriet, maar er zit altijd room door. En deze maand doe ik de veganchallenge, dus dit was een perfecte start!

  5. Welke pompoen heb je gebruikt? En als je de naam niet weet, hoe groot was ‘ie ongeveer? Wij hebben thuis een heleboel pompoenen (meer dan 50 soorten) en verkopen ze, maar eten ze zelf ook wel eens. Ik wil dit wel proberen, maar weet niet welke pompoen ik het beste kan kiezen hiervoor.

  6. Al twee herfsten lang verzamel ik pompoen recepten maar het is er tot nu toe nooit van gekomen er één te bereiden.
    Tot ik jullie heerlijke pompoensoep recept tegenkwam.
    Vandaag na een heerlijke herfstwandeling (het leek eigenlijk wel zomer) in een duin/bosgebied de soep gegeten.
    En ondanks dat ik een beetje was uitgeschoten met het kerriepoeder was ie heerlijk !
    Verder gebruikte ik kastanjechampignons i.p.v. cantharellen en was de kokosmelk die ik kocht per ongeluk low fat.
    Een blijvertje!!! En zal ik jullie verklappen dat ik eigenlijk geen “soepmens”ben .

  7. Mmmm deze soep ziet er ook lekker uit. Ik twijfel nu tussen dit recept en de Oosterse pompoensoep, moeilijk!

    Dit recept staat trouwens nog niet in de receptenindex

  8. Wauw, ik ben net begonnen met minder vlees eten en zuivel laten staan, en dacht.. kan ik dan nog wel genieten van eten? Na dit soepje weet ik zeker dat zelfs zonder vlees en zuivel je erg lekker kan eten, zeker een blijvertje en ga zeker meer recepten proberen van de site! Superblij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *