Überhealthy salad met gepofte aubergine

De Groene Meisjes - uberhealthy salad

Hell YEAH, het is lente. En daarbij hoort lente-eten. Salades, gepofte aardappels van de grill, couscous… mmm. Vorig jaar maakten we een salade met gepofte aubergine en dat deden we dit jaar weer. Maar dan nog beter. Wat je nodig hebt en wat je moet doen? 

Wat heb je nodig voor 2 grote (maaltijd) porties
– 1 of 2 aubergines
– 150 gram veldsla
– 120 gram granaatappelpitjes (1 AH bakje of slacht zelf een granaatappel)
– 400 gram gekookte kikkererwten (of 1 blik)
– sap van 1 kleine citroen
– eetlepel oregano
– een paar blaadjes munt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

1. Pof de aubergine. Check hiervoor dit artikel met een instructiefilmpje waarin we laten zien hoe het poffen van de aubergine werkt.
2. Was de sla en laat goed uitlekken.
3. Doe de sla in een grote kom, mix met kikkererwten en citroensap.
4. Snijd de gepofte aubergine in stukjes en verdeel over de salade.
5. Serveer met de granaatappelpitjes, oregano en munt.

De Groene Meisjes - uberhealthy salad

Geniet zoveel mogelijk van de zon! Wie van jullie gaat deze overheerlijke salade proberen?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Überhealthy salad met gepofte aubergine

  1. Hahaha, ik moest zo lachen om de ‘slacht een granaatappel’, ik koop altijd de hele vrucht en niet een kant-en-klaar bakje van de AH en het voelt ook echt als slachten… ;)

    Overigens klinkt deze salade echt heerlijk! Helaas houdt mijn vriend niet van aubergine, maar hij moet vast binnenkort weer eens overwerken.. ;)

    1. Kan heel goed zijn dat je vriend dit wel lekker vindt, want het is toch een heel andere smaak als de aubergine gepoft is!

  2. Lijkt me heerlijk! Haha ik moest lachen om “slacht een granaatappel”! Ik moet nog steeds een keer een aubergine poffen, ik vond het er toen zo gaaf uitzien in dat filmpje haha!

    1. Het is zoooo lekker! Maar je moet gewoon even voorzichtig doen. Ofwel, ik laat het Jamie altijd doen, want ik ben daarvoor echt te onhandig ;)

  3. Ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar de smaak van gepofte aubergines. Wij koken hier thuis op een elektrische plaat, maar mijn vriendje Google vertelt me dat je ze ook in de oven kunt poffen.

    Grappig trouwens dat mensen ‘slacht een granaatappel’ een grappige uitdrukking vinden, wij zeggen dat regelmatig als we een ananas aansnijden. Het was me dus ook niet eens opgevallen dat het er stond!

  4. Jaa, superchill! Ga ik zeker een keer maken. Heerlijk, post vaker van dit soort recepten :). Jullie sapjes zien er ook altijd wel lekker uit, maar ik bezit alleen een staafmixer en daar gaat echt niet alles mee…
    Dus leve de salades! :)
    Ik heb nog wel een vraag, kunnen jullie een tijdsindicatie geven voor het poffen van de aubergine? Dan weet ik hoeveel tijd ik ongeveer voor het koken uit moet trekken. Ik heb vaak niet zoveel tijd helaas.

    En jullie inspireren me :). De webshop van miss green vind ik ook helemaal geweldig… nog niets durven bestellen maar merk dat ik vaak ga kijken naar hetzelfde jurkje, terwijl ik dat normaal echt nooit doe. Dus wie weet.

    1. leuk om te horen!
      Het poffen van de aubergine kost maar een paar minuten… Het is een heel makkelijk en snel gerecht!

  5. Ik heb hem vandaag gemaakt, en heb ervan gesmuld. Lekker ook die granaatappelpitjes, fris en knapperig bij het zachte van de aubergine. Ga de andere helft als avondeten eten, het is zulk mooi weer. Met een glaasje wijn erbij. Laat de rest van het gezin maar vette pizza’s eten ;-)

  6. Hoi! Gisteren heb ik voor het eerst een recept van jullie gemaakt (heb deze week deze blog pas ontdekt) en ik ben helemaal om! Ook mijn vriend heeft er van genoten. In het Flevopark welliswaar…. :) Dank!

  7. Ik heb gisteravond twee flinke porties van deze salade gemaakt, en er zojuist mee geluncht, Lekker zeg! Echt een herhaalrecept wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *