Dit krijgt mijn speciale aandacht in maart

Misschien dacht je: hee, heeft Merel deze maand geen speciale aandachtspunten? Ja wel, zeker wel! Maar ik ben een beetje laat met schrijven. Maar gelukkig is de eerste week van de maand nog nèt niet voorbij, dus het kan nog :) In januari had ik speciale aandacht voor zelfzorg, in februari voor lichaamsbeweging. Waar ga ik in maart mee aan de slag?

Als je mijn blogpost van gisteren hebt gelezen, over het loslaten van negatieve zelfovertuigingen, dan heb je misschien al een beetje kunnen raden waar ik op dit moment veel mee bezig ben. Ik noem namelijk een paar keer dat ik altijd de overtuiging heb gehad dat ik niet zakelijk ben. Daarmee bedoel ik dat ik al heel lang het gevoel heb dat mijn blog (en bedrijf) een ‘uit de hand gelopen hobby’ is. Niet om te zeggen dat daar iets mis mee is, hobby’s zijn te gek, maar De Groene Meisjes ís niet mijn hobby – het is mijn fulltime werk. Echter, in de ruim acht jaar dat ik hier nu mee bezig ben, heb ik mezelf altijd een beetje tegengehouden om zakelijk gezien stappen te zetten en uit te groeien tot Ondernemer.

Ik heb me eigenlijk nog nooit echt een ondernemer gevoeld. Als je me vroeg wat ik deed, zei ik vaak zoiets als ‘oh, ik schrijf wat op internet enzo, haha.’ En nee, dit was geen valse bescheidenheid, dit was écht hoe het voelde. Ondernemen, en daar succesvol in zijn, dat was iets voor anderen. Ik kon me daar gewoon helemaal niet mee identificeren. En doordat ik die diepegewortelde overtuiging over mezelf had, praatte ik mezelf ook aan: ach, dit is dan mijn plek, kennelijk. Misschien zit er ook gewoon niet meer in dan dat.

De laatste tijd zijn er een paar mensen geweest die me een spiegel hebben voorgehouden. Zo zei Mare bijvoorbeeld tegen me: “Jij verkoopt jezelf het liefste voor vijftig cent, en geeft dan nog korting ook. Wat wil je daarmee zeggen over jezelf?” Au, ja, daar heb je wel een punt. Ik maak mezelf veel kleiner dan ik ben. Waar anderen, die misschien nog maar net zijn begonnen, zichzelf op social media presenteren alsof ze er al zijn, doe ik na acht jaar nog steeds alsof ik niks weet en alsof ik dingen ‘per ongeluk’ goed doe. Die nederigheid is een beetje ingeramd in mijn opvoeding. Ik kom uit een strikte christelijke gemeenschap: wie jij bent doet er helemaal niet toe. Nederigheid siert de mens, vast en zeker, maar te veel daarvan lijkt me niet goed.

Toen ik vorige week op Veggieworld een panelgesprek had gemodereerd, kreeg ik na afloop tig complimenten van mensen die vonden dat ik het heel goed had gedaan. Voor het eerst heb ik gewoon eens gezegd: “dankjewel, ik vind het ook heel leuk om dit te doen.” En sterker nog, het heeft me aan het denken gezet. Want ik vínd de dingen die ik doe ook echt heel erg leuk en ik zou er graag veel meer mee willen doen. Ik denk dat het tijd wordt om mezelf inderdaad maar eens ondernemer te noemen. En spreker. En schrijver. Want waarom niet?! (ja, ik kan wel bedenken waarom niet: omdat dat niet heel nederig van me is, maar daar moet ik maar eens leren maling aan te hebben). Thanks Veggieworld en je leuke publiek, jullie waren het zetje in mijn rug dat ik nodig had!

Plan van Aanpak

Goed, hoe ga ik dat aanpakken in de maand maart? Als je me de afgelopen maanden hebt gevolgd, dan weet je in welke theorie ik geloof. Die van iedere dag aandacht schenken aan hetgeen waarmee je bezig bent. Dus dat ga ik deze maand ook weer doen. Ik heb weer een actieplan voor mezelf gemaakt, met een paar grote doelen voor de maand, en een paar kleinere doelen voor iedere week.

De grote doelen voor de maand zijn: kijken wat mijn mogelijkheden zijn op sprekersklussen-gebied (zoals bijvoorbeeld inschrijven bij een bureau,) visitekaartjes laten drukken (kuch, nee, die heb ik niet), een product maken om online te kunnen verkopen, een Mastermind groepje met leuke ondernemers opzetten en: 10.000 nieuwe bezoekers verwelkomen op mijn blog.

Een paar kleinere doelen zijn: mijn Instagram bio opfrissen, mijn LinkedIn pagina optimaliseren*,  iedere week een extra blogpost online zetten, een boek over ondernemen lezen, een business podcast luisteren, afspreken voor koffie met andere ondernemers om van gedachten te wisselen en kenbaar maken dat ik graag zakelijk gezien wil groeien – aan eh, het universum of de mensen thuis? ;)

*ik moest zelfs een nieuw wachtwoord aanvragen voor LinkedIn, zó lang was ik daar niet geweest. Moet je nagaan hoe weinig serieus ik mezelf als ondernemer nam.

Let’s GO!

Dat is allemaal nogal wat hè? Maar ik zit vol energie (thanks to beter slapen,  meer sporten en de lente die heel stiekem soms toch in de lucht hangt,) dus ik ga er tegenaan! Sterker nog, een paar van de doelen zijn praktisch gezien al behaald, dat geeft me ook een enorme boost om door te gaan.

Om één van de doelen meteen kracht bij te zetten, maak ik hierbij ook aan jullie kenbaar: ik sta open voor toffe klussen die me gaan helpen om te groeien! Ik ben beschikbaar voor schrijfklussen: ik kan ook teksten schrijven voor andere partijen dan de Groene Meisjes. Ik kan workshops geven, talks houden of gesprekken modereren. Misschien heb je een enthousiaste host nodig voor je event? Denk aan mij! Je weet me te vinden via social media (of anders: degroenemeisjes@gmail.com)

Tot slot wil ik jullie vragen wat jullie doelen voor maart zijn. Welk onderwerp krijgt jouw speciale aandacht deze maand en hoe ga je dat aanpakken? Ik vind het altijd leuk als jullie dingen met elkaar delen in de comments, dus voel je vrij! 

Volg me ook op Instagram (@merelwildschut) om te zien wat ik allemaal uitzoek en uitprobeer deze maand. Ik zie je daar :) 

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door @sabinemetz

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Dit krijgt mijn speciale aandacht in maart

 1. Wat cool! Misschien komt het ook een beetje dat er rond de beeldvorming rondom ondernemerschap. Hierbij denk ik snel aan witte, heterosexuele, middle class mannen, die strak in het grijze pak het over auto’s hebben en graag VVD stemmen. Dit is natuurlijk gechargeerd, maar op business schools is dit wel een veel gezien beeld.

  1. Ja, daar kon je zeker ook wel eens een punt hebben. Interessant, zo had ik er nog niet eens naar gekeken weet je dat?

 2. Wat een mooie doelen heb je gesteld en wat zijn het er veel, je hebt er overduidelijk zin in, hartstikke leuk om te merken! Zou een cursus of workshop geven bij de volksuniversiteit iets voor je zijn? Toevallig heb ik daar gisteren een workshop veganistisch koken gevolgd, 3 uur, 1 avond, ontzettend leerzaam, laagdrempelig en leuk. Na het lezen van je blog kwam dat idee bij me op.

 3. Wat een goed idee! Hier werk ik zelf ook nog steeds veel aan, want zo moeilijk.
  Maar ken je Celine Charlotte (charlotte van het wout?) Ik volg haar al jaren op instagram en heb vorig jaar 2 van haar cursussen gevolgd. Daarnaast heeft ze hele interessante podcasts over je moneymindset en vind ik haar erg inspirerend omtrent haar ondernemingen. Dus bij deze de tip, zeker even luisteren :)

  1. Ja die ken ik zeker! Ik volg haar op Instagram en ik moet zeggen, ik kan me lang niet in alles vinden, maar ze heeft zeker heel leerzame punten!

 4. Wat vind je van een podcast maken? Die ik eerder maakte waren heel tof. Of iets doen met je recepten of een online sessie via Instagram.

  1. Goede suggesties! dankjewel :)
   (een podcast heb ik overigens gemaakt: De Groene Podcast :))

 5. Wat super gaaf! Ik ben deze maand speciale aandacht aan het geven aan mindfulness, geinspireerd door jou blogs over zelfzorg!

 6. Wat leuk, ik ga proberen mee te doen met een paar van die doelen. :)
  Een nieuw visitekaartje staat ook al een poos op de planning (serieus sinds december?) en van een Mastermind groep had ik nog nooit gehoord, maar ik heb mij zojuist ingeschreven!

  1. Wat te gek dat je meteen in actie bent gekomen! Vind ik super leuk om te horen.
   En ik heb mijn visitekaartjes besteld hoor :) Ze komen morgen of overmorgen binnen en ik ben excited!

 7. Wat leuk dat je elke maand een ander woord (doel) centraal stelt! Zo kun je je daar ook echt op concentreren, goed idee! Daar ga ik ook eens over nadenken!

  1. Ja, het werkt echt ontzettend goed voor mij! Proberen waard :)

 8. Wauw! Wat gaaf en wat goed. Heel herkenbaar ook dat je jezelf een beetje klein houdt, maar dat is echt nergens voor nodig. Kijk eens even wat je allemaal neergezet hebt. Nu is het tijd om te groeien, te investeren en je een echte ondernemer te voelen (ook al ben je dat eigenlijk al). let’s go!

 9. Goed bezig hoor! Ik ben benieuwd wat voor leuke klussen je gaat krijgen de komende tijd.
  Zelf focus ik me deze maand op veel meer buiten zijn samen met mijn zoontje. We gaan voor 3 uur per dag.

  1. Wow, wat ook een mooi voornemen voor deze maand! Goed bezig jullie!!

 10. dag Merel, klink zo waar en moedig wat je daar deelt !
  als ik zo vrij mag zijn om een ‘advies’ te geven: abonneer je op de nieuwsbrief van deze dame:
  https://www.althea-coaching.be/
  ik ken haar helemaal niet of zo hé, maar lees haar nieuwsbrief ook, denk dat zij precies schrijft wat jij zoekt, en ken wel andere mensen die hiermee ook geholpen zijn in hun proces om te durven gaan stààn voor dat ondernemer-zijn …
  veel succes !

 11. Samen met een vriendin bezig met het opzetten van onze eigen onderneming.
  Een TalentenSchool voor kinderen met een extraatje. Creatieve lessen zoals theater, musical, film maken, onderzoeken en ontwerpen voor kinderen met een stoornis, beperking.
  We hopen na de zomervakantie echt van van start te gaan in Amsterdam.
  Super spannend. Maart staat daarom in het teken van alles regelen. Ook bezig met visitekaartje ;)
  Afspraak KvK gaat nu natuurlijk niet door dus duurt nog even tot het helemaal officieel is maar we gaan gewoon door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *