Een groene smooth die je huid goed doet!

Aan het nachtleven ontkom ik niet. Behalve dat ik er als bijbaantje mijn brood mee verdien, zijn de dansvloer en ik wekelijks onafscheidelijk. Dat ik er waarschijnlijk een kilo’tje afdans is geen ongunstige bijkomstigheid maar de ochtenden dat ik mezelf in de spiegel tref zijn minder toe te juichen. Mijn lichaam heeft op zo’n dag wat extra benzine nodig en dat geldt met name voor de huid. Ik vond een aantal superfoods die de huid goed doen en heb voor jullie een groene smoothie samengesteld waarmee we de dag weer stralend tegemoet gaan!

Wat je naast een
*blender
*10 minuutjes van je ochtend en een
*schepje liefde nodig hebt:

Banaan: is heel voedzaam en levert met haar goede koolhydraten een boost aan energie! Bananen bevatten belangrijke stoffen als nicotinezuur, riboflavin, kalium en vitamine A en C.

Kiwi: het kleine groene, bepitte vruchtje is krachtiger dan je denkt. Kiwi’s staan ook bekend als “Superfruits” die rimpels tegengaan en donkere kringen voorkomen. Dankzij het stofje fenol dat in de kiwi zit, vermindert de vrucht ook huidirritaties.

Pure chocolade: het fabeltje dat je van chocolade pukkels krijgt wordt per direct uit het leven geroepen. Pure chocolade doet de huid zelfs goed! Dankzij het zeer krachtige anti-oxidant flavonoid krijg je een gladde huid en het heeft een gunstige werking op de hart en bloedvaten. Pure chocolade schijnt ook bescherming te bieden tegen vrije radicalen en de zon, dat noem ik pas verantwoord snoepen!

Pompoenzaadjes: zijn rijk aan proteïnen, magnesium, ijzer, vetzuren en nog belangrijker: zink. Dit stofje helpt om de beschadigde huid te herstellen.

Haver: op eindeloze manieren te gebruiken en bevat saponinen, kiezelzuur, kobalt, magnesium, ijzer, carotenen en vitaminen K, E, B1, B2 en B6.
Haver is trouwens ook heel goed te gebruiken als exfoliërende gezichtsscrub; voeg wat water toe en smeer het voorzichtig op het gezicht. 10 minuten laten inwerken, afspoelen en een stralend zachte huid is het resultaat.

Paranoten: deze braziliaanse noot bevat een stofje genaamd seleen. Deze werkt als een anti-oxidant en helpt tegen puistjes en huidonzuiverheden. Ook houden de noten de huid elastisch.

Avocado: te gebruiken als maskertje en voedzaam dat ze zijn! Behalve dat avocado’s het cholesterolgehalte en de bloeddruk stabiel houden, zitten ze bordevol vitamin C en E die zorgen voor een gehydrateerde huid.

Cocoswater: bevat kalium, calcium, natrium en is rijk aan vitamin C. Het zorgt voor een goede vochtbalans en hydratatie van het lichaam.

Ananas: deze tropische vrucht werkt vochtafdrijvend en drijft hiermee gif en afvalstoffen uit het lichaam. Dit kan helpen bij wallen onder de ogen.

Chiazaad: dit artikel.

Al begon de ochtend nog zo gaar, superfoods erin en blenden maar!

Wat is jouw gouden-anti-gaarheids-recept?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

39 gedachten over “Een groene smooth die je huid goed doet!

 1. Goeie smoothie! Waar kun je dat coconutwater van healthy people kopen?

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   bijna bij elke supermark! ik heb hem zelf bij de DIRK gehaald:)

 2. Yummy ziet er super goed uit. Ik heb de coconut water nog niet in mijn AH gezien, daar moet ik even naar op zoek en dan ga ik deze ook proberen :)

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   jaaaa hoop dat ie goedgekeurd wordt door de beautyexpert!

 3. Oh dat lijkt me een zalige smoothie! Ik ga een blender voor m’n verjaardag vragen :) Dat cocoswater had ik laatst bij de AH gekocht (stond in de koeling), alleen ging er meteen door mijn hoofd: “hm, zou ik hier een pina colada van kunnen maken?”. Gewoon puur uit het pak was het best een apart drankje, in die smoothie zal het nog lekkerder zijn denk ik!

  1. Ps mijn anti-gaarheids recept was een blikje Dr. Pepper met een zak M&M’s. Maar dat doe ik niet meer hoor!

  2. Loulou Groene Meisjes schreef:

   HAHA eerlijk… gek genoeg heeft dat idee ook mijn gedachten gepasseerd :P

 4. Ziet er lekker uit! I love avocado. Dat coconutwater van Healthy People ben ik wel benieuwd naar. Ik had laatst het coconutwater van dr. Antonio Martins gekocht maar ik kon echt niet wennen aan de smaak. Het deed me een beetje denken aan van dat pure aloe vera sap, brr.. Niet mijn ding! Maar ik zie dat hier ananassmaak aan toegevoegd is, dus misschien vind ik het dan lekkerder :)

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   i go loco for coco! maaaar heb al van een aantal mensen gehoord die cocoswater niet lekker vinden, dat ze deze wel yummie vinden :)

   1. Ik heb het vandaag gekocht. Jammie! Superlekker! Ga ik vaker drinken :) Bedankt voor de tip.

 5. Deze moet geprobeerd worden! Ben alleen geen groot avocado-fan, maar wellicht in deze mix.. :) Hmm!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   oh ik HOUDDDD van avocado! maar voor de niet-liefhebbers… de smaak valt aardig weg en het is supergezond dus why not:)

 6. Oh een smoothie met banaan & avocado wordt me iets te vullend maar het zijn zeker fijne smoothie ingredienten. Van de week maakte ik een smoothie van een avocado, aardbeien en dadels, YUM.

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   ja erg vullend inderdaad! meestal deel ik de smoothie met mama of ik gebruik een halve banaan en halve avocado en gebruik de andere helft de volgende dag. Dadels zijn ook suuuuperlekker! moet je eens proberen een smoothie te maken met banaan, gedroogde vijgen, dadels, noten en soya melk whaaaaaa

 7. Dat ziet er echt lekker uit zeg! Ga ik ook zeker proberen :) En I like the slogan aan het einde van het bericht, haha.
  Vind alleen kokoswater vaak zo duur, jammer want het is wel heel gezond.

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   ja maar de healthy people is voor 1,99 een leuke vervanger en ik heb m zelfs in de aanbieding gekocht voor 1,50 volgens mij;)

 8. Oh wat ziet dat er heerlijk uit! Kokoswater vind ik niet lekker, maar ik ga het toch eens proberen zo.

  Enne, ik heb nog een vraagje aan de veganisten hier: ik wil nog wat diervriendelijker gaan leven, maar ben zo dol op kruidensmeerkaas en vind het heel moeilijk dat te laten staan. Zijn daar vegan-alternatieven voor? Ik kon in de winkel niets vinden en op internet ook alleen maar normale blokken kaas in een vegan variant.

 9. haha ik was aan het lezen in de overtuiging dat het een home made masker ging worden. ik dacht jeetje; zonde van dat allemaal op je huid te smeren! niet dus :-)

 10. Cocoswater natuurlijk ook te verkrijgen in de toko! Blikjes maar ook flessen. Cocoswater vind ik het lekkerste wat er is. Dat is namelijk ook het meeste wat ik drink op vakantie. Lekker verse cocoswater uit een cocosnoot.

 11. Ik was op zoek naar wat kokoswater voor je huid doet en kom ik DIT tegen! Geweldig recept! Voor iedereen die het meeste cocoswater sjemisch vindt smaken: deze van FOCO smaak niet raar en ik ben er bijna verslaafd aan. Sinds ik het drink heb ik een huidje zo zacht als babybilletjes. Klinkt afgezaagd maar ik heb voor het eerst het idee dat schoonheid écht van binnenuit komt. Fot kan je hier zien:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151368985172600&set=a.248197552599.137110.790272599&type=1&theater

 12. Groene smoothies zijn denk ik voor mij een van de beste dingen die je kan bedenken. De energieboost dat dit geeft kan een uur sporten niet tegen op.

 13. Hoi Loulou,

  Ik ben net 2 wkn bezig met groene smoothies en kan mijn riem al 2 gaatjes strakker zetten! Nog even en dan kan ik een broekmaat kleiner kopen. Mijn doel was; meer groente eten (nou, dat doe ik nu wel ) en 10 kg afvallen. Ik vind de smoothies die ik nu gemaakt heb ( met sla, spinazie, andijvie en peterselie) prima te drinken. Mijn favoriet tot nu toe is meer een fruitsmoothie; mango met mint en water of yoghurt. Heeeeerlijk! heel fris en romig tegelijk. Ik wil deze van jou met de cocosnut ook zeker gaan proberen ;-) Ik heb het E-boek 50 groene smoothies. Goeie recepten. Mijn huid trouwens gaat ook al meer glanzen op een gezonde manier en mijn ogen staan ook helderder. Verder heb ik wel wat pukkeltjes (soort ontgiftingsverschijnsel ) Maar dit had ik eerder ook al wel eens.

  Nou ik wens iedereen smakelijk drinken !!

  groeten
  Carolien

  1. Hallo,

   Ik ben ook met de groene smoothies begonnen en ik heb al lekkere en minder lekkere combinaties gehad! Ik vind het moeilijk om te weten welke groenten en welk fruit er goed samengaan…carolien, je zegt een e-book te hebben met smoothierecepten, zou je me dat willen mailen (ljaderkx@hotmail.com) of anders wat tips/recepten kunnen geven? Bedankt!

   Groetjes linda

   1. Hi Linda, dat is het e-book “50 groene smoothies”, dat kan je googelen en dan bestellen! Het is niet gratis door te geven ;)

 14. Dit ga ik dus echt proberen, op zoek naar het kokoswater in de jumbo zometteen. Ik heb nog een tip met kokos voor een mooie huid; ontgeurde kokosolie (ik gebruik die van Royal Green als smeerboter en om in te bakken) als nachtcreme voor mijn gezicht. Dat doe ik nu sinds ongeveer een maand en mijn huid voelt ’s ochtends superglad en zacht….

 15. Ik zou de cocosdrankje vervangen door het echte werk. Healthy people klinkt wel heel Healthy maar zo geweldig is het niet. Probeer eens de echte cocoswater van akoplaza of een ander natuur/biologische winkel. Deze week 1/2liter voor 2euro nog wat. Toevallig vandaag gekocht en lust het niet eens, zo flauw dat het is maar perfect te mixen in smoothies en vol van zijn echte genezende krachten!

 16. Hoi!
  Ik maak graag smoothies met spinazie, maar… Verse spinazie kun je niet zo lang bewaren helaas pindakaas! Hoe doen jullie dat? Ik vroeg me af of je het alvast met water kan blenden en dan zo bewaren. Hebben jullie dat wel eens geprobeerd?
  Groetjes
  Kim

  1. Nee, smoothies bewaren we nooit. Juices gemaakt met de slowjuicer wel.

 17. beste ‘de groene meisjes”
  ik ben een groentje (haha) in het maken van smoothy’s en vraag mij dan ook sf hoeveel van alles moet je gebruiken om een glas van dit brouwsel te krijgen.
  groetjes en alvast bedankt voor jullie reactie.

 18. Kokoswater uit blik is erg ongezond. Blik is namelijk niet gezond, zit een of andere stof in dat het kokoswater mee besmet wordt. Dus dat lijkt me niet zo’n goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *