Favoriete recepten met munt

munt

Deze zomer maak ik een paar keer een verzamelartikel met recepten die eerder op de Groene Meisjes verschenen. Gewoon omdat sommige recepten het verdienen om nog eens in het zonnetje te staan en omdat ik eigenlijk vrij zeker weet dat nog niet iedereen alle recepten kent. Ik kies steeds een basisingrediënt en zoek daar recepten bij. Natuurlijk ga ik dan voor de lekker zomerse gerechten, die snel klaar zijn, een beetje licht zijn en lekker veel groenten bevatten.

Voor dit artikel is het basisingrediënt munt. Ik vind munt echt een zomers kruid, ik gebruik het de hele tijd in salades, soepen en dressings. Laatst was ik bij een Marokkaanse supermarkt waar een bosje munt maar 30 cent kostte. Nou, dan heb je me gelukkig hoor. Maar natuurlijk kun je ook zelf muntplantjes kweken op je balkon of in de vensterbank en dan lekker losgaan op deze recepten. Dus let’s go!

Laat ik beginnen met twee zoete recepten met munt die ik graag met jullie wil delen. Ik vind het zelf allemaal gerechten die heel geschikt zijn als ontbijt, maar voel je vrij om er juist een dessert of een tussendoortje van te maken. Whatever floats your boat.

Mango-kokos softserve 

munt

Mango en munt is zo’n goede combinatie. En als je dan ook nog limoen en kokos toevoegt, dan waan je je gewoon echt op een tropisch eiland. Dat is precies wat we willen deze zomer, toch?

Koude boekweitpap met nectarine

munt

Misschien denk je: pap in de zomer? Moet dat? Nou, het moet sowieso niet. Maar deze pap kun je heel goed koud eten, waardoor het toch een beetje meer dat zomerse gevoel geeft. Nectarine is één van mijn lievelingsvruchten en laat zich ook heel goed combineren met munt. (dat heb ik ook gemerkt in deze couscoussalade met gegrilde nectarine, trouwens)

Couscous met muntpesto

munt

Over couscous gesproken: dit gerecht is echt zó goed. Die muntpesto is best wel verrassend, maar daarmee ook echt eens iets anders. Super lekker met falafel erbij, dat is wel echt een must!

Risotto met sinaasappel en munt 

munt

Toegegeven: risotto maak ik vaker in de winter dan in de zomer, maar deze frisse variant met sinaasappel en munt leent zich juist heel goed voor deze tijd van het jaar. Veel mensen denken dat risotto koken heel ingewikkeld is (dacht ik vroeger ook,) maar niks is minder waar. Het heeft gewoon een beetje geduld en liefde nodig :)

Summerrolls (met dipsaus) 

munt

Erg leuk om te maken, ook met kinderen: summerrrols met rijstvellen en alle verse groenten die je maar kunt bedenken. Een lekkere toevoeging: munt. Een nog lekkerder toevoeging: een dipsaus. Zin in dit!

Groene soep met munt

soepie1

Munt kan ook prima in een soepje. Vooral in zo’n groene, frisse soep als deze. Zelf hou ik niet van gazpacho (koude soep) maar als jij dat wel lekker vindt, dan lenen ingrediënten als tuinerwtjes, citroen en munt zich daar ook goed voor.

Linzenschotel met zoete aardappel 

munt

Ik sluit af met een maaltijdsalade met een paar favoriete ingrediënten: zoete aardappel, granaatappel, linzen én munt. Zo lekker dit en echt heel erg makkelijk om te maken.

En? Zit er iets voor je tussen? Laat het me vooral weten als je één van de recepten gaat proberen! De laatste tijd worden er ook weer heel veel foto’s van jullie resultaten gedeeld op Instagram en dat vind ik echt heel erg leuk om te zien. Dus vergeet me niet te taggen met @merelwildschut, zodat ik je gemakkelijk kan terugvinden. Eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Favoriete recepten met munt

  1. Leuke recepten! Ga die couscous met muntpesto binnenkort maken. Moet eerlijk zeggen dat ik altijd dacht dat pesta niet vegan te maken is. Maart gewoon de kaas weg laten dus! Ben benieuwd, klinkt superlekker!

  2. De groene soep heb ik nu een paar keer gemaakt en is echt zo lekker! En ook nog eenvoudig om te maken. Bedankt dus voor dit heerlijke recept :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *