Groen zonder poen: salade met gegrilde asperges, bonen en kiemen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je naar bovenstaande foto kijkt, is je eerste gedachte misschien niet: “dat zal wel een lowbudget recept zijn.” Toch is het zo. Althans, je kan het zo low-or-high-budget maken als je zelf wilt. Zo kan je gedroogde bonen gebruiken en zelf kiemen kweken. Dat zijn echt twee heel goedkope veggie-foodies die wij maar al te graag gebruiken. De asperges kocht ik op de biomarkt, voor €3,50 voor een netje. Je kan er met twee personen twee keer van eten. Omgerekend ben je dan dus helemaal niet zoveel geld kwijt voor deze overheerlijke bio-veggies! Een heel bord groenten voor een prikkie! Supermakkelijk om te maken en heel erg lekker. Lees gauw verder om te kijken wat je nodig hebt.

Voor 2 grote porties salade heb je nodig:

Sla (soort en hoeveelheid naar keuze)
Groene asperges
(gemengde) bonen (rond de 200 gram)
1 rode ui
een handje kiemen
een handje pompoenpitten
een scheut sojasaus
een eetlepel ketjap
een theelepel rijstazijn

Wat moet je doen?

 

  1. Kook de bonen, of als je bonen uit blik/pot gebruikt: spoel ze goed om.
  2. Maak een sausje van de sojasaus, ketjap en rijstazijn. Roer goed door.
  3. Snijd de ‘houten’ onderkantjes van de asperges en halveer ze. (hoeft niet per se, je mag ze ook heel houden)
  4. Kook of stoom de asperges heel kort, zodat ze niet meer keihard zijn
  5. Leg de asperges even kort in de marinade, wentel ze en leg ze vervolgens op een verwarmde grillpan
  6. Maak ondertussen je bord mooi op met sla, een rode ui in ringen gesneden, de bonen, de kiemen en de pompoenpitten
  7. Leg de asperges bovenop de salade en enjoy!

Tip 1: wees niet bang dat het bereiden van groene asperges lastig is. Ik heb er heel lang mee gewacht omdat ik altijd dacht: maar wat moet ik er vredesnaam mee? Het is echt heel erg makkelijk! Verder op mijn ‘veggies to cook-lijstje’ staan: rabarber, witte asperges met een vegan sausje, artisjok en romanesco. I love veggies!
Tip 2: je kan de marinade iets pittiger maken met bijvoorbeeld chilivlokken. Vind ik zelf wel lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ga jij deze salade ook maken? We zouden het heel leuk vinden om het eindresultaat te mogen bewonderen! Je kan een foto met ons delen via Twitter (@degroenemeisjes) of via Instagram (@merelgroenemeisjes en @jamiegroenemeisjes of #degroenemeisjes.) Veel veggie-kookplezier!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Groen zonder poen: salade met gegrilde asperges, bonen en kiemen

  1. Mjam ziet er weer goed uit! Zelf kiemen kweken staat al lang op mijn to-do lijst. Laatst had ik per ongeluk (…dat kan ik dan weer wel…) linzen gekiemd. Was ook lekker! Dit recept gaat op mijn lijstje, ben gek op bonen en sla, zeker nu het weer wat warmer aan het worden is.

  2. Klinkt heerlijk. Van de week kocht ik groene asperges op de markt, komt mooi uit.

      1. Nope dat is dit receptje helaas niet! Je kan de eieren vervangen door chiazaad en water of banaan (dat ga ik gauw uitproberen en ik meld me met de uitkomst)

  3. Ik heb groene asperges in huis om vanavond salade mee te maken. Bij mij gaat er kropsla bij, zongedroogde tomaatjes, gemengde kiemen, olijfjes, kappertjes en (wel niet vegan) zachte geitenkaas.

  4. Niet zo bio, wel heel budget: de asperges zijn deze week in de bonus! Ik ga dit recept dus zeker maken :) Yumm asperges!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *