Healthy Journal #1

Na een periode van chocolade, koekjes en binnen op de bank zitten is het voor mij weer tijd om in beweging te komen! Ik vind het erg moeilijk om tijdens de winter mezelf te motiveren om te sporten (en gezond te eten). Zoals je in het artikel over healthy tips van Merel kon lezen ben ik weer begonnen mezelf naar de sportschool te slepen.

Let’s get healthy, baby! 

IMG_20130427_100454

Ik wilde graag weer beginnen met hardlopen. Twee jaar geleden liep ik 1 of 2 keer per week hard maar ik heb dat nooit meer opgepakt. Ik heb mezelf vorige week een nieuwe hardloopbroek cadeau gegeven. Uiteraard wilde ik zo snel mogelijk mijn nieuwe broek aan. Nieuwe sportkleding werkt zó motiverend!
Vanochtend heb ik mijn eerste rondje weer gerend (in de zon in het park) en het was fijn. Ik volg een schema waarmee ik in een paar weken 5 km moet kunnen rennen.

IMG_20130427_104837

Doordat ik het de laatste tijd gigantisch druk heb gehad op school, is het gezond eten er nogal bij ingeschoten. Na een drukke dag koos ik toch sneller voor een snelle hap en snoepte ik meer tussendoor. Ik vind het super leuk om me bezig te houden met gezond eten. Als ik me er weer op focus gaat het ook best makkelijk. Hierboven zie je boekweitpannenkoekjes met jam, banaan, frambozen en kokossuiker die ik at na mijn eerste hardloopsessie. Hmmm…. heel erg lekker en gezond! Bij de pannenkoekjes dronk ik kokoswater met guave. Kokoswater werkt hydraterend en is altijd een goed idee in combinatie met sport.

Om het een beetje overzichtelijk voor mezelf te houden heb ik een overzichtje gemaakt met dingen die ik wil gaan doen:
– Elke dag minimaal 2 liter water drinken
– 3 keer per week cardio (hardlopen of HIIT)
– 2 keer per week krachttraining
– Nog meer fruit & groente!
– Chocolade en koekjes alleen in het weekend

Ik wil wat meer energie krijgen en wat strakker in mijn vel zitten. Al is dit toch wel mijn uiteindelijke doel:

Zoals je al aan de titel kon zien was dit mijn ‘Healthy Journal deel 1’ en de komende tijd wil ik jullie op de hoogte houden door motiverende dingetjes met jullie te delen. Ik hoop dat jullie dat leuk vinden. 

Have a healthy week! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Healthy Journal #1

 1. gave broek! Waar heb je hem vandaan?
  Hardlopen houd ik altijd maar 1x vol hahahahaha, ik vind het echt niks, ik heb er vibram schoenen voor gekocht (barefootrunning), dan leek het me nog wat, maar zelfs dan lukt het niet. Ik ben echt meer van de yoga, dat doe ik elke dag :)

  1. Van de H&M, ik heb hem zelf ook :) Leuk artikel, ben benieuwd naar de volgende!

 2. Nu je t toch hebt over een nieuwe “serie”, ik ben ook wel nieuwsgierig naar nieuwe artikelen in de categorie “Vintage Streetstyle”, “De kledingkast van…” en “Tweedehandsliefde in huis”!

  1. Dag Mirjam, wat die series betreft kan ik zeggen dat Vintage Streetstyle in the making is, “De kledingkast van” bestaat niet meer en voor “Tweedehandsliefde in huis” wachten we nog steeds op geschikte nieuwe aanmeldingen in de regio Amsterdam. Het heeft allemaal te maken met hoeveel aanmeldingen en hoeveel tijd we voor artikelen hebben, zoals je misschien zult begrijpen!

 3. Wauw ik vind het altijd zo motiverend als anderen gezond eten en sporten! Het werkt aanstekelijk! En heel veel succes de komende tijd!

 4. Wauw, goed bezig! :) De pannenkoekjes zien er ook heerlijk uit. Fijn dat gezond toch zo lekker kan zijn. Veel succes! X

 5. Ik ben ook sinds een week begonnen dus ik sta je bij! Ik moet ook absoluut geen kilo kwijt maar wil ook lekker strak de zomer in. Dus ik loop 3x per week op de loopband en probeer veel fruit te eten.

 6. Supergoed dat je het weer oppakt! Ik ben vorig jaar begonnen met krachttraining en hardlopen en ik moet je waarschuwen: het is verslavend. Inmiddels ga ik minstens vier keer in de week naar de sportschool om krachttraining te doen en probeer ik minstens 2 keer in de week cardio te doen.
  Ik denk dat hoe je voor jezelf zorgt heel veel invloed heeft op hoe je de rest van de dingen in je leven aanpakt en een soort investering in jezelf.

 7. Ik wil maar één ding zeggen:

  KOM OP, JE KAN HET!

  :)

  *sending positive vibes into your direction*

  Liefs,
  Nancy

 8. Ooo, nu heb ik ook zin in pannenkoekjes! Straks maar even kijken wat ik in huis heb :) Succes met je healthy project!

 9. GOED BEZIG! Joehoeoe!
  Ik ben zelf ook weer met hardlopen begonnen, weken geleden, heerlijk om te doen. Lekker je hoofd leegmaken. Fijn!

  GO GIRL!
  En leuke outfit! :-)

 10. Leuk, ik ben benieuwd! Dit soort artikelen vind ik vaak erg fijn, omdat ze heel motiverend werken!

 11. Veel succes en veel plezier tijdens al dat geren. Wat doe je als het plenst, wat het nogal eens doet in Holland als ik het me goed herinner….

 12. Oooh, dit was het duwtje in de rug dat ik net even nodig had. Toen ik je blog las was ik weer helemaal gemotiveerd om te gaan sporten. Vanochtend ben ik om 06.00 uur gaan hardlopen! Wat een voldoening :)Bedankt voor alle positive vibes ;)

 13. Ik heb ook nog met die broek in mijn handen gestaan, vind hem zo leuk! Succes met het behalen van je doelen:D!

  1. Hij is inderdaad super leuk. Helaas zakt hij wel een beetje af tijdens het hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *