Healthy Journal #5

IMG_20130522_104545

Goedemorgen shiny happy people! Vandaag is het weer tijd voor mijn ‘healthy journal’.

Ik ben best trots op mezelf want ik heb afgelopen week 4 keer gesport. Dit had ik me vorige week voorgenomen en dat is dus ook gelukt. Ik heb twee keer hardgelopen en twee keer krachttraining gedaan. Ik had zelfs zin om meer te sporten maar heb het toch bij 4 keer gehouden. Naast het sporten probeer ik ook altijd in beweging te zijn door meestal de fiets te pakken.

Ik heb afgelopen week deze twee filmpjes uitgevoerd:
[youtube_sc url=http://www.youtube.com/watch?v=6pDMOIlPLFE rel=0 fs=1 autohide=1 modestbranding=1]Klik hier als je het filmpje niet kan zien.

Na deze kettlebell workout lig je serieus in coma. Ik doe meestal 2 rondes in plaats van de 3 die in het filmpje worden gedaan. Ik gebruik een kettlebell van 8 kilo en hoop over een tijdje eentje van 12 of 14 kilo te gaan kopen. Ik sluit een kettlebell workout altijd af met een kleine yogasessie zodat ik weinig last krijg van spierpijn.

[youtube_sc url=http://www.youtube.com/watch?v=AEux7cw4uG4 rel=0 fs=1 autohide=1 modestbranding=1]Klik hier als je het filmpje niet kan zien.

De meisjes van Tone It Up zijn zo ontzettend leuk. Deze workout heb ik dan ook met veel plezier gedaan!

Op eet-gebied ging het deze week ook redelijk goed. Doordeweeks heb ik lekker gezond gegeten met sapjes, salades met zoete aardappel, kruidenthee en fruit. Op vrijdag avond hadden De Groene Meisjes heel erg veel zin in pizza dus kochten we een kant en klare pizza bodem en belegde die zelf met groente. De bodem was super zout en ik voelde me een opgeblazen ballon. Maar soms heb je even zo’n moment nodig. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ontbijt graag met een mega bord fruit. Dit keer deed ik er wat geroosterde boekweitkorrels op en kreeg ik een ideetje om boekweit-muesli te maken. Vanmiddag komt daar een receptje van online! CHECK IT OUT!

IMG_20130523_192434
Mijn moeder vindt het ook erg leuk om gezonde recepten uit te proberen. Donderdagavond at ik bij haar en kreeg ik deze heerlijke aubergine voorgeschoteld. Wat bleek, Groen Meisje Merel had ook aubergine uit de oven gemaakt die avond. Recept staat inmiddels al op de site.

IMG_20130525_152941
Met katjes knuffelen verbrand je ook calorieën. ;)

Ik zou ook graag weer wat yoga willen doen maar ik kan maar geen leuke yogafilmpjes van 30-40 minuten vinden die echt uitdagend zijn. Iemand leuke tips?

Tot volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Healthy Journal #5

 1. Wat ben je goed bezig! Ik wilde deze week 3 keer sporten en het is me maar 1 keer gelukt, maar goed: vandaag zou ik ook nog kunnen gaan natuurlijk, het is nog vroeg haha.

  1. Ik ben ook vanochtend wezen hardlopen. YOU CAN DO IT!

 2. Wat goed van je! Stiekem heb ik jullie site gisteren ontdekt en ben ik helemaal fan. Het grappige is dat ik vanaf vandaag eigenlijk steeds meer veganistisch wil gaan eten. Jullie site helpt daar fantastisch bij!

 3. Heb je My Yoga Online al geprobeerd? Het is een betaalde site, maar ik hoor er goede dingen over. Als je iets uitdagends wil, probeer dan eens Kundalini Yoga. Je hebt er genoeg boeken over die vol staan met sets/sessies. Verder vind ik Blogilates/POPPilates erg leuk, dat wordterg leuk gegeven (op youtube) en is uitdagend. Pilates bevat veel elementen uit yoga dus wie weet vind je dat leuk. Oh, en Tara Styles (ik geloof dat je het zo schrijft) heeft veel gratis yoga-sets op youtube :). Hoop dat je zo een beetje verder komt!

 4. Ik volg graag de yoga tutorials van Sadie Nardini op YouTube, ze legt alles goed uit en de meeste routines zijn ook wel uitdagend bv. de 40 minute yoga flow for total body toning and transformation (wat een titel!)
  Hopelijk heb je er iets aan ;-)

  1. Sadie is idd een goede en bij myyogaonline kun je voor 9dollar per maand heeeel veeeel lessen volgen, echt een aanrader!

 5. Tara Stiles. Ze heeft een toffe ‘down to earth’ manier van lesgeven. Check haar Youtube channel!

  1. Helaas word ik nogal zenuwachtig van haar stem en snelle praten. Ik doe soms weleens een filmpje van haar met geluid uit hihi.

 6. Goede yoga filmpjes (en dan het liefst in het NL) zijn inderdaad lastig te vinden..

  Dus ik ben ook zeer benieuwd! Waar ik nog meer benieuwd naar ben:

  Waar heb je dit fantastische fruitblousje vandaan?? :)

  Fijne zondag

  1. daarom ben ik bezig met filmpjes te maken in het Nederlands. Heb nog niet zoveel, begin bij het begin, uitleg enzo, maar ga het steeds meer uitbreiden.

 7. yogatoday.com is een goede site. Je kan een gratis account aanmaken, iedere week is er dan een gratis les online. De lessen zijn wel rond de 50 minuten, maar voor de afwisseling ook wel fijn! (een echt weekendlesje..). Wanneer je een betaald account aanmaakt dan zijn de mogelijkheden eindeloos (iedere dag een nieuwe les, eigen niveau kiezen etc.) maar zonder een betaald account is het ook fijn vertoeven op deze site! Namasté ;)

 8. Dat blousje!!!!!!! Super leuk :D
  Mijn zus en ik hadden gisterenavond voordat we een film gingen kijken de havermout koekjes gemaakt met extra cranberries en een paar walnoten, ze waren heerlijk!!

 9. Inderdaad, Tara Stiles, Sadie Nardini en Esther Ekhart. Bij die sesses van Sadie Nardini lig ik na 20 minuten al plat! Gegarandeerd dat je de volgende dag al je spieren voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *