Internationale Hamburgerdag 2017

vegaburgers

Aanstaande zondag, 28 mei, is het Internationale Hamburgerdag. Nu zul je mij niet zo snel – of zeg maar gerust nooit – een hamburger zien eten. Tenzij hij vegan is natuurlijk! Dus sowieso lijkt het me een meer dan goed idee om komende zondag massaal aan de vegaburgers te gaan. Niet alleen omdat dat lekker is, maar ook om een statement te maken. Per dag worden er in Nederland namelijk nog bijna 900.000 hamburgers gegeten. Moet je voorstellen om hoeveel hamburgers – en dus om hoeveel dierenleed – dat op internationale schaal gezien gaat. Ik wil het eigenlijk niet eens weten.

Laten we dus komende zondag laten zien dat het anders kan. Vegaburgers for the win! Om je een beetje inspiratie te geven, volgen hier een paar van mijn eigen recepten en nog een paar recepten van andere bloggers. Dit zijn recepten die ik zelf ook nog wil proberen.

Bonenburgers 

vegaburgers

Het allerlekkerste met een goede salsa en natuurlijk – niet te missen – guac! 

Tofuburger 

vegaburgers

Super simpel, want je hoeft eigenlijk alleen de tofu te marineren en te grillen/bakken. Ideaal dus als je zin hebt in een snelle burger!

Amarantburger

vegaburgers

Een iets lastiger product om mee te werken, maar zeker de moeite van het proberen waard.

Edamameburger 

vegaburgers

Je kunt natuurlijk met alle bonen burgers maken. Dus waarom niet met sojaboontjes? Denk hier een lekkere wasabi-veganaise bij en je hebt volgens mij echt een feestje op een broodje.

Burgers op basis van kikkererwten en zoete aardappel 

vegaburgers

Dit komt een beetje in de buurt van een falafelburger, alleen doe je er dan zoete aardappel doorheen. (vandaar de kleur, ook) In deze burgers zitten lekker veel groenten verwerkt, dus ze vullen goed!

Veggieburgers die ik nog eens wil maken

… en ik denk dat als je de linkjes hieronder hebt aangeklikt, dat jij dat ook wilt. You’re welcome.

Sweet Potato Black Bean Burger van Minimalist Baker
The Best Vegan Burger van Jamie Oliver
Pompoenburgers van Oh She Glows
Quinoa-rode bietburger van The Awesome Green

Hopelijk heb je hiermee voldoende inspiratie om komende zondag – en hopelijk op meer dagen daaromheen ook – de hamburgers te laten staan ;) Ik zou zeggen, probeer gewoon eens een receptje en kijk wat je ervan vindt! Eet smakelijk alvast! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Internationale Hamburgerdag 2017

  1. “Moet je voorstellen om hoeveel hamburgers – en dus om hoeveel dierenleed – dat op internationale schaal gezien gaat.” En hoe slecht dat ook nog eens is voor ons milieu.. :( Ziet er allemaal heerlijk uit!

    1. Nou, dat ook nog inderdaad. Genoeg redenen om geen hamburgers te eten!

  2. Goed idee om zondag een vegaburger te eten! Het wordt zondag bloedheet, dus dan willen we toch niet lang in de keuken staan :-)

  3. Lekker! Ik heb afgelopen week nog de allerlekkerste vegan burgers gemaakt die ik ooit heb gegeten. Met onder andere linzen, wortel, havermout, gedroogde tomaten en noten. Jammie!

  4. Mijn moeder was laatst in Maastricht en at daar bij Burgerlijk een vegan burger. Het was een heel blok themphe met gado gado saus. We hebben hem thuis zo goed mogelijk nagemaakt. Was echt heerlijk

  5. Wat een goed idee voor mijn weekmenu dat ik nu aan het samenstellen ben. Meteen weer wat inspiratie :-D Wij eten zondag bij dezen de kikkererwten-zoete-aardappel burger, nu al zin in!

  6. Zien er allemaal heerlijk uit! Helaas valt de combi brood & burger bij mij nooit goed uit, in welke vorm dan ook. Maak ze thuis regelmatig, van kikkererwten, bieten, zwarte bonen etc.. maar dan maar gewoon bij salade. Het is niet anders :)

    Ziet er altijd zo heerlijk uit op zo’n broodje, maar mijn maag doet er een dag over dat te verteren (niet helemaal oké, I know). Anyway.. thanks voor de burger inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *