Coconut Breaky met verse frambozensaus

kokosframboosontbijtje2

Dat het ontbijt een ontzettend belangrijke maaltijd is hoeven we je vast niet meer te vertellen. Toch weten we dat er heel veel mensen zijn die eigenlijk nooit ontbijten, omdat het hen ontbreekt aan tijd of zin om iets te maken. Zonde eigenlijk, want er zijn zoveel makkelijke ontbijtjes te bedenken! Eentje daarvan delen we vandaag met jullie. Voor ons is dit een regelrecht succesnummer. Het is heerlijk, licht, gezond, makkelijk… een groen meisje kan zich weinig anders wensen. Nouja, opzich zou een privékok wel wat zijn. Iemand die je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van vers bereide maaltijden voorziet. Nouja, dat is dan misschien iets voor in een volgend leven. Voor nu moeten we maar blij zijn met dit recept.

Overigens, je kan dit ontbijt ook heel gemakkelijk – voor een deel – al voor een paar dagen vooruit maken. Dit doe je door de kokos in grotere hoeveelheid te roosteren en door een flink potje frambozensaus te maken. Zet het in de koelkast en geniet er een paar dagen van. Het roosteren van de kokos en het maken van de frambozensaus zijn de meest tijdrovende (en afwas veroorzakende) handelingen, dus deze skip je op deze manier voor een paar dagen!

Wat je nodig hebt voor twee porties: 

1 cup havervlokken
3/4 cup amandeldrink (bijvoorbeeld die van Alpro. Of als je voor minder zoet wilt gaan die van Provamel)
1/2 cup dadels (mag vers, mag gedroogd)
1/4 cup geroosterde kokos(schaafsel)
1 banaan
2 handjes frambozen (je kan ook diepvriesframbozen gebruiken, maar dan moet je ze wel eerst laten ontdooien)

Wat je moet doen:

1. Rooster de kokos tot het lichtbruin geworden is en lekker ruikt.
2. Pureer de frambozen tot het een gladde massa geworden is. Je kan dit met een staafmixer of blender doen.
3. Snijd de banaan in plakjes, en doe hetzelfde met de dadels (waar je uiteraard de pit uit gehaald hebt.)
4. Doe alle ingrediënten, behalve de frambozensaus en een klein restje kokos, in een kom en roer goed door.
5. Laat dit zo’n 10 tot 15 minuutjes staan. Ga ondertussen iets anders doen: douchen, je make up op doen, je tas inpakken…
6. Na zo’n 10 tot 15 minuten is de melk lekker ingetrokken en is er een stevig ontbijtje ontstaan.
7. Schep hier een flinke lepel frambozensaus op en ‘sprinkle’ er nog wat geroosterde kokos overheen.

Geniet van je ontbijt. Maar echt. Ga ervoor zitten. Niks niet ‘even snel naar binnenwerken aan het aanrecht!’ Foei. Daarvoor is dit ontbijt’toetje’ veel te lekker (het smaakt serieus naar een taartje) en trouwens, snel even eten is helemaal niet gezond. Enjoy! 

kokosontbijtjeblog1
Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Coconut Breaky met verse frambozensaus

  1. Heb net m’n overnight oats op; ga dit morgen eten. Ziet er heerlijk uit.

  2. Ziet er heerlijk uit! Het lijkt me toch een behoorlijk machtig ontbijt. Maar ik ga het zeker proberen :-)

  3. Yummy dat ziet er lekker uit! Ik ga zometeen aan de slag, kan ik meteen mijn nieuwe staafmixer uitproberen! Ik heb helaas geen frambozen en dadels maar met aardbeien is het misschien ook wel lekker, hoop ik ^^.

  4. Ik ben niet zo’n fan van dadels, althans niet op deze manier (wel in een smoothie). Heb je nog een tip wat ik zou kunnen gebruiken ter vervanging?

    1. Vijgen misschien? Of een ander gedroogd fruit? Overigens, het hoeft niet per se hoor. Zonder dadels is ook hartstikke lekker!

  5. Ziet er superlekker uit. Moet ik maar eens gaan proberen. Ik vroeg me af waarom de laatste recepten niet onder het kopje ‘Recepten’ staan. Lijkt me wel fijn, zie ik meteen alle recepten die jullie hebben gepubliceerd :).

    1. Hi Maaike, omdat dat behoorlijk wat tijd kost en helaas hebben we dat niet altijd. Toevallig is Jamie er nu mee bezig en zal ze weer even het een en ander bijwerken. Maar dat gaat dus niet automatisch ;) Je kan ook op ‘Food’ klikken, in de rechter sidebar, dan vind je wel alle recepten van de laatste tijd onder elkaar.

  6. Ik heb ook nooit geweten dat je op die grote zwarte letters kon klikken en zo al jullie recepten, reviews, tips, artikels, modetips, etc. etc. bij elkaar kon vinden. Fijn als je later nog eens iets op wilt zoeken.

  7. Ik ben dol op recepten voor gezonde en aparte ontbijtjes! Lijkt me heerlijk. Ik maak wel eens overnight oatmeal of muesli, dat is net zoiets en maak je lekker de avond tevoren.

    1. Ja, klopt. Maak ik ook geregeld. Ideaal en trouwens, heerlijk om te bedenken- voordat je gaat slapen – dat er de volgende ochtend een ontbijtje op je staat te wachten in de koelkast! <3

  8. Een variatie met bosbessen als sausje en mango in plaats van banaan is ook heeeeeeerlijk heb ik deze ochtend ondervonden! Tnx for sharing!

  9. Ik ben dol op kokosschaafsel en alles wat in dit gerechtje zit lijkt me jummieeeee! Heb nog nooit geroosterde kokosschaafsel op maar ik heb vandaag wel een nieuw bakje gehaald op de markt dus ik ga dit recept gauw uit proberen:D

  10. Laatst heb ik havermout pap gemaakt, met gewone melk. Maar omdat ik niet echt van melk houd en we geen soja melk in huis hebben, vroeg ik me af of je ook havermoutpap met karnemelk kan maken(want dat vind ik namelijk wel lekker).

    1. Hi Lana, eerlijk gezegd geen idee! Zelf drinken wij natuurlijk geen karnemelk, dus ik weet het niet.. wat ik me herinner van karnemelk is dat het heel zuur is, dus ik weet niet of dat lekker wordt eerlijk gezegd.

    2. Hoi Lana,

      Nog een hele late reactie op je vraag..je kan ook havermoutpap maken op basis van water. Klinkt misschien een beetje raar maar gaat prima. Het is even zoeken naar de verhoudingen, ik doe namelijk maar wat ;) ik gooi er zelf nog een dot kaneel en wat (diepvries)fruit door heen als ie klaar is. Makkelijk en lekker als het koud is :)

  11. Hi! Is het nou wel of niet nodig de havermoutvlokken te koken? Op veel sites staat dat het anders niet te verteren is? Wat vinden jullie?

  12. Vanmorgen gemaakt met aardbeien want die moesten op, echt heerlijk! Ik hoop alleen dat ik het erop haal tot de lunch want ik moest veel aan mijn dochter geven van bijna 2!
    Ik vraag me wel af hoe andere moeders dit doen als ze een werkdag hebben. Ik zit dan om 7.15 uur met twee kinderen in de auto. Ik heb dan echt niet de tijd om zoiets te bereiden.

  13. Het is allang achterhaald dat je moet ontbijten. Eet als je honger hebt, iets gezonds. Daar komt het misverstand vandaan. Veel mensen hebben geen tijd of zin in de ochtend en om 10 uur erg veel trek. Dan eten ze koeken of marsen ipv echt eten. Suikerpiek, suikerdip… Nemen weer wat ongezonds. Zo de dag door. Aam het einde van de dag zijn ze moe. Eten “makkelijk” weer een piek en een dip. Snacks in de avond. Wegspoelen met cola… Ontbijten kan dus best veel later op de dag. Als je maar wel echt eet. Recept klinkt wel heel lekker, ga het zeker proberen!

  14. Echt super lekker ontbijtje! net geprobeerd,ik ben al groot fan van de dag te beginnen met havermoutjes. Die geroosterde kokos maakt het echt zo lekker, die hou ik er zeker in! Bedankt voor de tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *