Kokoswater mocktail recept

kokoswater

Kokoswater is één van onze favoriete drankjes. We drinken het niet heel erg vaak, omdat het best wel prijzig is, maar als we het drinken, dan genieten we er ook heel erg van. We verwerken het graag in smoothies, maar eigenlijk is het best wel zonde dat je er dan weinig van terug proeft. Ook drinken we het graag naturel, wat al heel erg lekker is. Maar toen ik vorige week op Instagram bij @lonijane (gotta love her) een geweldig drankje voorbij zag komen, wist ik: dit móet ik maken. Ben je klaar voor een ongelooflijk simpel, maar heel erg lekker, kokoswater mocktail recept?

Kokoswater is het lekkerste wanneer het goed gekoeld is. Wanneer je een pak koopt – en dat kan zowel bij de reguliere als bij de biologische supermarkt – zet je het dus het beste thuis meteen in de koelkast. Om dit drankje de echte ‘mocktail-feel’ te geven, deed ik er ook nog ijsblokjes bij. Natuurlijk drink je dit drankje uit een mooi glas met een leuk rietje. (ik drink tegenwoordig álles uit mijn glazen rietjes.)

kokoswater

Wat heb je nodig? 

Een glas kokoswater
Een halve limoen
Een takje verse munt
ijsblokjes

Wat moet je doen? 

Snijd de limoen in partjes, giet het kokoswater in een glas en doe er munt en ijsblokjes bij. That’s it!

Tip: Je kunt in plaats van de limoenpartjes er ook voor kiezen om een halve limoen uit te persen en te mengen met het kokoswater.

Tip: wanneer je er helemaal voor wilt gaan, bijvoorbeeld op een feestje, dan kun je het ijs crushen en het drankje over het ijs heen gieten. Ziet er nog spectaculairder uit!

Tip: je kunt ook variëren met blaadjes koriander in plaats van munt, of door plakjes komkommer toe te voegen. Allemaal erg lekker! Wel zou ik de limoen er altijd in laten zitten, want de combinatie kokoswater-limoen is gewoon heaven.

kokoswater

Ik droom even weg hoor. Zonnige vakantiedagen, kom mijn kant maar op!

Hoe drink jij kokoswater het liefst? En wat is jouw favoriete mocktail? Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en ik hoor het ook graag als iemand dit drankje gaat namaken! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Kokoswater mocktail recept

  1. Yesss een cocktail zonder alcohol is wat mij betreft altijd het proberen waard! Al ben ik niet zo’n mega fan van cocoswater, de combinatie van alle ingrediënten lijkt me dan weer wel heerlijk! Ik drink ook heel vaak Virgin Mojito’s. Laat die zomer maar komen!

  2. Ik vind kokoswater op zich echt niet lekker (raar, ik snap niet hoe dat komt eigenlijk!), maar misschien met deze toevoegingen dat het een stuk lekkerder wordt. :)

  3. Lekker! Ik weet nog wel in een ver verleden dat ik op jullie blog over kokoswater las en ik het direct wilde proberen. Ik vond het zo vies! Maar tegenwoordig vind ik het echt lekker, ik moest er gewoon even aan wennen blijkbaar. En ik wil ook nog even zeggen dat jullie foto’s zó mooi zijn!

    1. Wat grappig! Ik ben er altijd dol op geweest. Kokoswater. En dan met name uit de kokosnoot, maar dat is zo’n gedoe. (plus duur) Je kunt er dus ook nog eens allerlei drankjes mee maken! Dankjewel lieve Iris! <3

  4. Dit is echt een perfect drankje om nu in het zonnetje nu te drinken, ik krijg meteen trek!

  5. Hmmm, ik heb al een paar keer kokoswater gedronken en vind het nog steeds niet echt heel lekker. Het is wel inderdaad koud beter dan op kamertemperatuur, maar toch vind ik het niet helemaal wauw. Misschien moet ik het eens op deze manier proberen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *