Leuke Dingen #11

leuke-dingen11

Hier zijn je Groene Meisjes weer met de laatste nieuwtjes, events, aanbiedingen en producten. We hebben vandaag geen heel lange lijst met nieuws voor je, maar toch een paar leuke dingen die echt de moeite van het delen waard zijn. Veel leesplezier!

Opening grootste Ekoplaza van Nederland

qblokje_ekoplazaconceptstore_835x252

Aan de Stadhouderskade in Amsterdam is een Ekoplaza Conceptstore geopend. De grootste biologische supermarkt van Nederland! We waren uitgenodigd voor de opening, maar konden helaas op dat moment niet komen. We zijn ontzettend benieuwd, want we hebben gehoord dat het een mega winkel is, met allemaal mooie versafdelingen en zelfs een hoek met kleding! We kunnen niet wachten om jullie er binnenkort meer over te vertellen.

40% koring op MÁDARA producten

Schermafbeelding 2014-11-28 om 09.29.43

Eén van onze favoriete natuurlijke cosmeticamerken allertijden – MÁDARA – heeft tot en met zondag (morgen dus!) een mooie aanbieding: 40% korting op álles. Check www.madaracosmetics.nl. Onze aanraders? De gezichtsfoam, de getinte dagcrème, de volume shampoo en het detox masker.

Strawberry Earth

a8baa56554f96369ab93e4f3bb068c22.deal

Strawberry Earth is leuk. Om het in het heel kort uit te leggen: het is een groene versie van Groupon. Iedere week vind je hier een mooie groene aanbieding, maar ook nog veel meer leuks. Zoals dit artikel over groene kerstcadeautjes. Deze week is er een prachtige aanbieding; een mooie muts en wanten van Atelier Sukha. Dit atelier laat haar producten maken in kleine ateliers in Nepal en India, met natuurlijke materialen. Er wordt op toegezien dat iedereen de eerlijke prijs krijgt die hij of zij verdient. De set met de wanten en de muts kost nu via Strawberry Earth €62, in plaats van €88. Je kunt de aanbieding hier bekijken.

Winactie Ecomarkt 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heb jij al aan de Ecomarkt winactie meegedaan? Wel doen hoor! We verloten namelijk twee waardebonnen ter waarde van €50, waar je alle biologische boodschappen die je maar wilt mee kan kopen. Check het artikel en doe mee! De winnaars worden woensdag bekend gemaakt, dus je hebt de tijd.

Kliek & Co

(null)

Dit zijn nou dingen waar wij altijd weer blij van worden: Kliek&Co is een tof initiatief om voedselverspilling aan te gaan. Wanneer je je aansluit bij de community (wat heel ingewikkeld klinkt, maar gewoon een kwestie is van de Facebookpagina liken) dan ga je een uitdaging aan. Een maand lang zo min mogelijk tot geen voedsel verspillen. Voor veel mensen klinkt dit misschien als de gewoonste zaak van de wereld, maar als je hoort dat Nederlanders per jaar gemiddeld 50 kilo voedsel per persoon weggooien, dan is er nog een hoop te doen. Meld je dus aan voor Kliek&Co en begin vandaag nog!

OneWorld

Vorige week attendeerden we je op het magazine van OneWorld. Vandaag willen we je op de website wijzen. Ken je de rubriek “Groen” al? Iedere week verschijnen hier heel interessante artikelen die gaan over duurzaamheid. Scroll lekker door de artikelen en kies wat titels uit die je interessant lijken!

Recept vegan Shepherd’s Pie

Dit is nou zo’n gerecht waarvan wij al honderd jaar roepen dat we het een keertje willen maken, maar het komt er maar niet van. Nu we dit filmpje van Jamie Oliver’s FoodTube kanaal hebben gezien, moéten we wel. (en het recept is al vegan, dus je hoeft het niet eens aan te passen!)

Geniet van je weekend! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Leuke Dingen #11

  1. Leuke dingen allemaal, ik ben heel benieuwd naar de conceptstore van Ekoplaza! Strawberry Earth klinkt goed, ik ga een kijkje nemen op de website :) Fijn weekend gewenst!

  2. Die shepherd´s pie heb ik al eens gemaakt. Lekker! Wel meer werk dat het in het filmpje lijkt.

  3. Heb je de instagram pagina van Tim wel eens gezien? (de kok int filmpje). Hij is atleet/freerunner en heeft prachtige foto’s. Zijn nieuwe foto’s zijn een serie ‘naakt’ foto’s op hoge gebouwen. Echt prachtig, en hij is vegan =) yey

    xx

  4. Ik ga me aanmelden bij kliek en co. Ik hoop altijd dat ik tot die groep behoor waar het dus wel mee valt. Maar met kleine kinderen valt dat niet mee en gooien we stiekem toch best veel weg. Hoop dat daar ook goede tips voor zijn :-). En die pie, jaaaaaa

  5. Ik las laatst iets over het bijna Waste Geweest Feest in Rotterdam, dat is ook in samenwerking met Kromkommer dacht ik. Ik vind het echt zo’n goed initiatief, het is ontzettend zonde dat wij met zijn allen zoveel weggooien en niet opeten omdat het er raar uitziet. Jammer ook, want het is nog prima te eten en zo’n rare vorm heeft juist wat vind ik.
    Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Ekoplaza, snel eens langsgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *