Leuke Dingen #42

leukedingen1

Huh? Leuke Dingen op zondag? Ja, sorry, er ging van alles mis. Op de terugweg naar huis vanuit Berlijn strandden we met de trein, waardoor we een nacht langer dan gepland in Duitsland moesten blijven. Hierdoor waren we dus veel later thuis dan we gedacht hadden en schoot het er bij in om Leuke Dingen online te kunnen plaatsen. Maar omdat we toch een heleboel leuke groene nieuwtjes (producten en events) hebben, gaan we ze alsnog met jullie delen. Zit je klaar?

Brandstof

Laten we beginnen met een leuk pakketje dat we deze week mochten ontvangen. Er werd aangebeld een de Brandstof mobiel stond voor de deur. Dat ziet er zo uit:

unnamed

Thiemo, de eigenaar van Brandstof Organic Juices kwam een paar lekkere sapjes brengen. Dat konden we goed gebruiken, omdat we deze week non-stop aan het werk zijn geweest… en je weet hoe dat gaat, vitaminewise. (lees: die krijgen we te weinig binnen) Wat een lekkere juices waren dit! Vooral de bieten-venkel en de amandel-peer waren hier favoriet. Brandstof is een bedrijf uit Amsterdam en richt zich voornamelijk op bedrijven. Nou, wij tekenen ervoor: werken bij een bedrijf dat je van dit soort lekkere sapjes voorziet! Voor meer informatie over de biologische sappen van Brandstof verwijzen we je graag door naar de website.

Knapzak

leukedingen2

Hoe schattig is dit giraffentasje dat Jamie van Knapzak opgestuurd kreeg? De tasjes van Knapzak zijn allemaal gemaakt van organic en fairtrade katoen en je kunt kiezen uit een aantal mega schattige en mooie designs. De tasjes kosten €19,95 en je kunt hier alle ontwerpen bewonderen.

Hinza bag

tassen-van-suikerriet

foto: ikbenirisniet.nl 

En omdat je nooit genoeg tassen kunt hebben: ja hoor, gewoon nog een exemplaar!
De tas is gemaakt van rietsuiker en dat zorgt ervoor dat er geen aardolie nodig is bij de productie. De Hinza Bag is een klimaatneutrale tas uit Zweden. De tassen zijn te koop bij WAAR voor €35. Onze lieftallige college Iris heeft een leuke review over de Hinza tassen geschreven. Het artikel vind je hier.

Vegan summerfest Gent

Be-Vegan-Summer-Fest-Final-page-001

Wij zijn zó blij met jullie, de tofste lezers die er zijn. We krijgen namelijk altijd de leukste tips van jullie. Zo stuurde Shannen ons een mailtje om ons op de hoogte te brengen van het Vegan Summer Fest in Gent, dat op 23 augustus wordt gehouden. Het klinkt als één groot vegan feest, dus als je in de buurt van Gent woont (of dan toevallig een weekendje in België bent,) moet je het zéker even checken!

Zwoele Zomerse Zondagen bij Studio/K

11060087_1090579494304465_5071539653269647423_n

Eén van onze favoriete hang-outs, Studio/K in de Indische buurt in Amsterdam, organiseert deze zomer de Zwoele Zomerse Zondagen. Niet deze zondag (vandaag dus) maar de zondag daarna (16 augustus) is het weer zover. Dan kun je op het terras neerstrijken voor live soulmusic én soulfood. Een goede combinatie, toch? Check het event op Facebook voor meer informatie.

Nieuwe hotspotindex

11831824_1002985326400202_6650055797719652528_n

Toen Jamie klaar was met het maken van alle recepten voor ons boek (Waaaaah we hebben het manuscript inmiddels ingeleverd!) is ze begonnen aan het updaten en finetunen van onze hotspotindex. Deze hadden we een tijdje verwaarloosd, maar is nu weer helemaal up to date, inclusief fotootjes van bestemmingen waarop je kunt klikken. Wij zijn erg blij met het resultaat en we hopen snel de tijd te vinden om meer leuke adressen aan de index toe te gaan voegen. (lees: we hopen snel de tijd te vinden om op heel veel leuke plekken taartjes en ijsjes en burgers en salades te gaan eten)

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Groene Meisjes nieuws? Meld je dan HIER aan voor onze nieuwsbrief! Dit is een nieuw initiatief van ons, dus we zijn benieuwd hoe het gaat lopen. Er is veel vraag naar een nieuwsbrief, dus dit doen we graag voor jullie.

Meest gelezen artikelen van deze week

IMG_1590-1024x683

Heb je door het heerlijke zomerse weer van afgelopen week geen tijd gehad om al onze artikelen te lezen? Dat begrijpen we hoor. Niemand heeft zin om fulltime achter de computer te zitten! Om je toch even op de hoogte te houden van wat er deze week zoal online verscheen, volgt hier een overzichtje.

Op het artikel over wifiloze koffietentjes kwamen erg leuke en herkenbare reacties. Dit soort artikelen zijn onze favoriet, als er lekker gepraat wordt onder de blogpost. Dank voor al jullie reacties dus!

We vonden het erg leuk om te zien dat de blogpost met tips om goedkoop uit eten te gaan in Amsterdam goed in de smaak viel. We hopen dat jullie onze favoriete adressen met net zoveel plezier gaan bezoeken als wij!

Ook kwamen er twee artikelen met documentaire tips online. Het eerste artikel ging over de film ‘The True Cost,’ een docu over eerlijke mode. De reacties op dit artikel waren hartverwarmend. Het tweede artikel was een overzicht van lees- en kijktips over veganisme. We halen hier onze favoriete boeken en films aan.

Recepten van deze week

mango1 provamel4

Ook kwamen er deze week weer wat lekkere receptjes online. Zoals deze mango crumble en twee recepten voor zomerse soepjes. Misschien heb je zin om dit weekend de keuken in te duiken? De recepten zijn zomerproof!

Heel erg bedankt weer voor het lezen. Gezellig dat je er weer was :) We hopen je morgen weer te mogen verwelkomen op De Groene Meisjes. Tot dan!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Leuke Dingen #42

  1. Nu wil ik naar Gent! Hoe awesome! En die tote bags zijn echt te leuk. Heb er eentje met een leeuw gespot die ik graag zou willen hebben…geld laat het helaas niet toe momenteel :( volgende maand misschien. En fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn! Zag het al op insta ja. Fijne zondag! X

  2. Jullie foodfoto’s zien er altijd zo mooi uit! Gebruiken jullie daar een spiegelreflex of een systeemcamera voor? En wat een mooie tasjes van Knapzak, ik ben gek op die dingen dus ik ga even snuffelen :)!

  3. Fijn! Had de leuke dingen van deze week al gemist vrijdag. Vegan summer fest Gent stond al in mijn agenda gepland, erg benieuwd hoe het zal zijn. Liefs!

  4. Die courgettesoep ga ik zeker proberen, de courgetteplant in onze moestuin blijft maar doorgroeien.

  5. Wat leuk, die tassen van Knapzak! Ik ben altijd op zoek naar leuke, eerlijke en betaalbare tassen =)

    En ik las op facebook dat jullie binnenkort naar Groningen gaan? Veel plezier alvast, Groningen is een supergezellige stad ^^

  6. Leuk artikel! Ik wilde die tas van Hinza bestellen. Maar in de webshop van WAAR is de tas nergens te vinden…

  7. Ik woon dicht bij Gent, dus ik zal hoogstwaarschijnlijk op het vegan summer fest te vinden zijn :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *