Leuke Dingen #48

Mom_B&B1

 

Foto: Jeroen Moerdijk 

Voordat we beginnen aan deze editie van Leuke Dingen willen we eventjes iets kwijt. En dat is: jullie zijn de besten. We moesten deze blogpost veel vroeger van tevoren maken dan we normaal doen, door onze vakantie. Normaal maken we de post op donderdag en dan gaat het vrijdag live, zodat we de kans hebben om de allerlaatste nieuwtjes mee te pakken. Deze week lukte dat niet en dus vroegen op Twitter om leuke input vanuit jullie. En die kwam. En niet een beetje, maar echt bergen! We zouden er wel 3 edities van Leuke Dingen mee kunnen vullen ;) Dankjewel, we vinden het echt heel erg tof dat jullie altijd zo met ons meedenken. Goed, laten we dan nu beginnen. We hopen je weer lekker geïnspireerd het weekend in te sturen. Veel leesplezier!

Rentsy

11427837_1004827649541218_2651523675899025899_n

Delen is het nieuwe kopen. Spullen lenen van je buren of juist verhuren en daarmee wat bijverdienen? Waarom niet? Bij het toffe nieuwe initiatief Rentsy kan het. Natuurlijk kun je je spullen ook kosteloos uitlenen aan je buren, maar wij vinden het helemaal geen gek idee om voor sommige dingen een kleine vergoeding te vragen. Als student zou je op deze manier een een beetje kunnen bijverdienen en voor iemand die het niet zo breed heeft, kan het aantrekkelijk zijn om tegen lage vergoedingen (dan gebruikelijk) apparaten te huren, en door het verhuren van eigen goederen wat geld te kunnen sparen. Ook hebben we begrepen dat sommige mensen het nog een beetje eng vinden om ‘zomaar’ aan vreemden spullen uit te lenen. Misschien vind je het een prettiger idee om dingen uit te lenen als je er een vergoeding voor krijgt – dat kunnen we best wel begrijpen.

Stel: je buurvrouw heeft een Polaroid camera die ze niet iedere dag gebruikt. Jij hebt morgen een bruiloft en zou het tof vinden om daar wat Polaroids te schieten – maar je gaat niet voor die ene gelegenheid een camera kopen. Wij zouden het dan heel redelijk vinden om de buurvrouw een vergoeding te betalen (en dan zelf een Polaroidfilm aan te schaffen,) om toch die foto’s te kunnen maken morgen.
Of stel dat jij in het bezit bent van een hogedrukspuit. Het was in de aanschaf een duur apparaat en de ervaring leert dat je het ding maar een paar keer per jaar gebruikt. Als de buurman een hogedrukspuit huurt bij een bouwmarkt, zou hij een hoop geld kwijt zijn. Misschien mag hij het apparaat tegen een kleine vergoeding van jou huren en verdien jij zo stukje bij beetje de aanschaf van het apparaat weer terug.
Tot slot een ander voorbeeld: je denkt erover na om een thuisbioscoop te bouwen. Zo’n fancy constructie met een groot doek en een beamer. Een beamer is een ontzettend prijzig apparaat dat je niet zomaar even aanschaft. Misschien kun je de beamer van je buurjongen eens voor een weekje huren, gewoon om te kijken of het iets voor je is. Persoonlijk zouden wij daar wel een paar euro voor over hebben, omdat het je misschien kan behoeden voor een grote miskoop.

Ons lijkt het een leuke en effectieve manier om spullen met elkaar te delen. Want zeg nou zelf: ieder mens heeft spullen in huis die je niet iedere dag nodig hebt, maar die anderen misschien soms wel kunnen gebruiken. Spullen huren en verhuren is eenvoudig via het Rentsy platform. Je maakt een profiel aan, biedt de goederen die je wilt verhuren aan (met je vraagprijs erbij) en je wacht tot een buur je benadert met de vraag of hij het ding/apparaat van je mag huren. Simpel, toch? Check de website van Rentsy voor meer informatie.

Vegan chiliburgers van Just Like Your Mom

Mom_B&B

 

Foto Jeroen Moerdijk 

Goed nieuws voor de vegans onder ons! Vanaf 12 oktober zal er bij alle 65 vestigingen van Bagels&Beans een vegan burger geserveerd worden. Het gaat om Mom’s Chili Burger van Just Like Your Mom. Deze burger is razend populair op festivals, maar zal nu vast ook heel veel mensen naar Bagels&Beans gaan trekken. Wij hebben Mom’s Chili Burger ongeveer een jaar geleden eens geproefd en we waren onder de indruk: erg lekker! (en we weten hoe moeilijk het is om een goede vegan burger te maken) Ons ga je ergens in oktober dus zéker bij Bagels&Beans spotten! (en nee, we worden niet gesponsord door Just Like Your Mom óf   Bagels&Beans. We zijn gewoon heel enthousiast over dit soort vegan initiatieven. Dat neemt niet weg dat een jaar lang gratis burgers eten niet welkom zou zijn.) (grapje, natuurlijk ;))

Zenzoekers

11822303_1643095752602766_369456811415278329_n

Deze tip zagen we voorbij komen op de Facebookpagina van Iris. De Zenzoekers zijn twee jonge meiden die zich bezig houden met spirituele onderwerpen, op een dagelijkse en toegankelijke manier. Wij vinden hun artikelen en posts op Facebook erg leuk om te lezen, dus we dachten: we gooien deze meiden even tussen onze tips! We wensen Lisa en Shirah veel succes met hun blog!

Instaswap

swap

Een tip die op Twitter voorbij kwam: Instaswap. Het idee van Instaswap is, kort uitgelegd, dat je wordt gekoppeld aan een Instagrammer die je niet kent. Vervolgens ga je elkaar een pakketje sturen, waarvan de ander dus ook nog niet weet wat erin zit. Je geeft dus eigenlijk een vreemde een cadeautje en je ontvangt ook weer een cadeautje. Cadeautjes geven en ontvangen is altijd leuk, maar het leukste aan dit hele initiatief vinden we eigenlijk nog wel het feit dat je in contact komt mensen die je normaal gesproken misschien nooit zou ‘treffen.’ Een leuke manier dus om nieuwe mensen te leren kennen! Je kunt je nog tot en met 27 september inschrijven voor deze herfsteditie van Instaswap via instaswap.nl. 

Blije Bietjes festival in Harderwijk

11059641_391000471097112_4930395945037939162_n

Er is dit weekend een hoop leuks te doen! Zo kun je in Harderwijk naar het Blije Bietjes Festival. Van de naam alleen al worden wij… juist, blij :) Op zaterdag 19 en zondag 20 september organisatie vrijwilligersorganisatie Stichting Underground Harderwijk (bekend van festival LalaLand) op het Kranenburg Kazerne terrein (aan de Mecklenburglaan nummer 3) het eerste (!) foodfestival van Harderwijk. De toegang is gratis. Wat kun je verwachten? Heel veel lekker eten, natuurlijk, en leuke activiteiten voor jong en oud.

De openingstijden:
zaterdag 19 september: 10:30-22:00
zondag 20 september: 13:00-21:00

Het Manifeest

12003008_169058956762592_2824853968355219417_n

HET MANIFEEST – A parade of people, peace, parties & performances is op zaterdag 19 september en is het startsein van de landelijke Vredesweek, die van 19 tot en met 27 september plaatsvindt. Tijdens HET MANIFEEST dagen we iconen, organisaties & artiesten uit om op verschillende locaties te manifeesten voor de vrede.

Oke, dit klinkt als een GEWELDIGE (mani-)feest. En als we naar het programma (toffe optredens!) en naar de locaties (de mooiste locaties in Amsterdam) kijken dan kunnen we niet anders zeggen dan: New York is natuurlijk ook leuk, maar we vinden het érg jammer dat we niet in Amsterdam zijn op 19 september. Wat hadden we hier graag naartoe willen gaan! Volgend jaar hopelijk beter. Gaan jullie in onze plaats en laat je ons dan weten hoe het was? Veel plezier! Check voor alle informatie: www.manifeest.nl.

Het Snorfestival

Pages-from-SNOR-programma-posterA2-A4-v11

Ook zo dol op de boeken van uitgeverij Snor? Wij houden van de creativiteit van deze uitgeverij! Ieder jaar organiseren ze het Snorfestival, waar plezier maken, muziek, workshops en eten en drinken centraal staat. Dit festival zal plaatsvinden op zondag 20 september op kampeerterrein De Lievelinge in Vuren.  Het thema is dit jaar ‘liefde.’ Mooi :) En dat is vast niet helemaal toevallig, want op het festival lanceert Zilverblauw haar eerste boek, dat ze heeft uitgebracht bij Snor. (en wat balen we ervan dat we er niet bij zijn. Sorry Anki!) Laat haar lievelingswoord nou eens ‘liefde’ zijn…. Leuk! Heel veel plezier Snorgangers! Voor meer informatie: www.dewereldvansnor.nl.

Meest gelezen artikelen

Deze week geen tijd gehad om al onze blogposts te lezen? Snappen we hoor! We vinden het al te gek dat je iedere vrijdag langskomt voor Leuke Dingen, dat waarderen we heel erg :) Dit waren de artikelen die deze week, naast de recepten, online kwamen. Misschien heb je zin om nog iets terug te lezen!

garderobe2

Merel gaf een update over hoe het haar bevalt om minder kleding in haar garderobe te hebben hangen. Hoe is het om vaker hetzelfde aan te hebben? En heeft ze haar ‘shopdrang’ een beetje onder controle? De reacties zijn allemaal erg herkenbaar en tof om te lezen!

gent26

Soms is het goed om even stil te staan bij wat er allemaal wél goed gaat in je leven, in plaats van wat er allemaal minder leuk is. Merel schreef daarom het artikel ‘Een heel leuk leven.’

gent23

We schreven een uitgebreid verslag, met heel veel foto’s, over ons kampeerweekend in Gent. Zo nemen we jullie een beetje mee op pad!

brene2

En tot slot: heb je al meegedaan aan deze winactie? We mogen 3 exemplaren van Sterker dan ooit, het nieuwste boek van Brené Brown, verloten. Plus een tasje met een mooie tekst erop. Je kunt nog meedoen aan de actie! (en let op, er staan alweer twee andere leuke acties te wachten!)

Recepten van deze week

brownie1

Ook kwamen er deze week weer een aantal recepten online! De pompoenbrownies vielen echt mega in de smaak en werden meteen door veel lezers gemaakt. Dat vinden we het allergrootste compliment dat er is! Verder waren ook veel mensen enthousiast over de twee recepten voor ijskoffies (eentje met cashews en banaan, de ander met kokoscream) die er maandag op de site verschenen. En heb je deze boerenkoolsalade al gezien? Dit recept is een tikkeltje zomers, dus misschien moet je hem maar gauw maken, voordat de echte herfst losbarst! We hebben hard vooruit gewerkt, dus er wachten alweer een paar lekkere recepten op jullie :)

Nogmaals: deze editie van Leuke Dingen is mede mogelijk gemaakt door onze leuke lezers. Dankjewel iedereen! We wensen jullie allemaal een heel fijn weekend en hopen je morgen weer te zien op De Groene Meisjes! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Leuke Dingen #48

 1. Als student kwam ik een paar keer per week bij Bagels & Beans, maar ik ben er echt al tijden niet meer geweest. Met die vegan burger op het menu moet ik daar misschien eens verandering in brengen. Veel plezier op vakantie in New York!

 2. Super leuk dat Instaswap, ik heb me aangemeld! En dat rentsy is zo’n ontzettend leuk iniatief! Ik word blij van deze leuke dingen!!

 3. Hey de Lieveling is 5 min fietsen van mijn huis..dan moet ik zeker even gaan kijken!

 4. Wauw! Ik lees iedere ochtend in de trein jullie blog, dus vanochtend ook. Zie ik ineens mijn eigen hoofd! Wat geweldig leuk dat jullie onze blog noemen. Dit is één van de grootste verrassingen ooit. Dank jullie wel <3!

 5. heee, dankjewel voor de mention! Ik neem aan dat jullie al ingeschreven zijn? ;)

  groet
  lynda

  1. Graag gedaan! Nee, wij slaan even over ivm drukte rondom de lancering van ons boek :) Maar veel plezier ermee!

 6. Ik heb me ingeschreven voor de Instaswap! Heb veel te leuke enveloppen liggen, dus die mogen wel eens gebruikt worden :)

 7. Wat leuk! Dat artikel van merel over haar kledingkast geeft me hoop, ooit lukt het mij ook om een goede basis garderobe te hebben. En ik heb nog even snel meegedaan aan de winactie! Duimen. :D

 8. Super bedankt voor alle tips! Ik heb me direct aangemeld voor de Instaswap =] En ik ga de nieuwe burger bij Bagels&Beans absoluut proeven hmmmm <3

 9. Leuk, ik heb me ook ingeschreven voor de instaswap. Doet me denken aan postcrossing, een hele tijd gedaan, kennen jullie dat al?

 10. Jeetje hoe doen jullie dat toch allemaal, elke dag een post. Props voor de Groene Meisjes <3

  1. Dankje ;) En hoe we dat doen? we zijn gewoon vastbesloten het te doen, dus doen we het ;)

 11. Ok zodra de studiefinanciering is gestort ga ik niet alleen naar de nieuwe salade bar in Groningen maar ook naar Bagels & Beans. Ik wil zo graag een vegan burger proberen. Ziet er echt super lekker uit!! Veel plezier in NY!

  1. De burger is er wel pas vanaf 12 oktober he? Dus nog een paar weekjes wachten ;)

 12. Heey,

  Fijne blog als altijd. :)
  Ik had een kort vraagje, is het misschien mogelijk dat jullie foto’s inplaats van naar een grotere versie van de foto, doorlinken naar de gerelateerde blog? Ik klik heel vaak op de foto met de verwachting dan naar het corresponderende blog te gaan (ja niet heel slim weet ik), maar dat werkt niet, wou nu bijvoorbeeld even bij het blogje over jullie kampeer weekend in gent kijken, maar der staat geen link naar toe. Gewoon een kleine frustratie bij mij, en misschien een tip voor jullie.

  Heel veel plezier in New York in ieder geval. Dat moet wel lukken. :)

  Daphne

 13. Allemaal leuke dingen, maar wat is vooral Instaswap een leuk idee! Rentsy klinkt ook goed, doet me denken aan Peerby.nl – hetzelfde principe maar dan altijd gratis. Maar daar hadden jullie vast ook al van gehoord ^_^

  1. Klopt! volgens mij is het een soort afgeleide variant ervan :)

 14. Aah, jammer dat ik er nu pas achter kom dat er een foodfestival in Harderwijk is. Het klinkt erg leuk maar helaas kan ik morgen dan weer net niet. Nou ja, misschien de volgende keer. En een beetje laat, maar nog heel veel plezier in New York! Ik vind het zo leuk om jullie snaps te zien :)

 15. Jaaaa leuk, de vegan burger bij Bagels&Beans. Ben heel benieuwd!

 16. Hé groene meisjes, ik ben door jullie tip naar het Manifeest geweest met een vriendin!
  Het was echt superbijzonder en leuk!
  Ik ga er volgend jaar zeker weer heen…
  Ik vind jullie blog trouwens superleuk om te lezen: jullie schrijven hele goede artikelen die ook vaak heel positief zijn en jullie denken echt na over ‘de dingen’!

  Dank jullie wel!

  Groetjes,

  Lotte

 17. Ik HOU van Just Like Your Mom. Ik was twee jaar geleden op Groezrock (een festival) en daar at ik, dankzij hen, mijn eerste ‘worstenbroodje’ in 9 jaar. Volledig veggie welliswaar. Best day of the year!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *