Leuke Dingen #76

leukedingen1

High five girl. Vrijdag! Het weekend staat weer voor de deur en ik ga proberen jullie weer geheel groen geïnspireerd op pad te sturen. Zoals iedere week deel ik de leukste groene events, nieuwtjes en producten. Veel leesplezier!

Twee nieuwe kookboeken

De (vegetarische) kookboeken schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Het is blijkbaar volop kookboekenseizoen, want er komt praktisch iedere dag een pakketje  met een nieuw boek binnen. Vandaag wil ik even ‘Love & Lemons’ en ‘de hippe vegetariër’ aan je laten zien.

leukedingen2 leukedingen3

Love & Lemons had meteen mijn aandacht, want: geel! Ik heb een zware geel-obsessie sinds een maand of twee. Alles moet geel. Mooi meegenomen als een kookboek ook die kleur heeft. Dat niet alleen, het staat bomvol met lekkere recepten met prachtige foto’s. Ik heb het (gele) lintje alvast bij het recept voor vegan wentelteefjes met zure kersen gedaan, zodat ik het makkelijk kan terugvinden. (vrijwilligers die dit voor me willen komen koken mogen zich opgeven bij de comments)

leukedingen4 leukedingen5

De hippe vegetariër is een wat praktischer boek, met weekmenu’s en vega hotspots door het land. Tof! Verder is het ook een kookboek, met lekkere vegetarische recepten. Ik viel meteen voor deze fruitbowl. Beide boeken liggen as we speak in de boekhandels!

SOS

leukedingen6 leukedingen7 leukedingen8

Gisteren ging ik met mijn stagiaire Dirk-Jan (oké, hij is niet mijn stagiaire, maar gewoon een vriend, het klinkt gewoon zo leuk, sorry,) naar een event van MADARA. Hier werd een nieuwe lijn van verzorgingsproducten voor een gevoelige/droge huid gepresenteerd. Ik gebruik de producten van dit merk al jaren, dus ik ben ook erg benieuwd naar de nieuwe dagcrème en het serum. Ik zal jullie laten weten hoe de producten bevallen!

Vrijheidsmaaltijden

12717885_1702487926656988_6288792917957980171_n

Het duurt nog eventjes, maar ik meld het maar alvast: op 5 mei worden er op allerlei toffe plekken Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Het doel is om zoveel mogelijk ‘verschillende soorten mensen’ (wat een beetje gek klinkt, maar je snapt vast wat ik bedoel,) bij elkaar te brengen en samen te laten eten. Samen eten is altijd een goed idee.

Zelf ga ik naar de Vrijheidsmaaltijd bij de Ceuvel – een favoriete plek van mij in Amsterdam. Het belooft een super inspirerende avond te worden, met interessante sprekers en natuurlijk: lekker eten. Ik ben erg benieuwd! Via het facebookevent vind je alle informatie.
Check ook 4en5meiamsterdam.nl voor meer informatie over andere vrijheidsmaaltijden en overige programmaonderdelen.

Tony de film

001 jongens dorp

Een tijdje geleden waren wij op de verjaardag van Tony’s Chocolonely. Dat was een tof en leerzaam event, en ja, we aten veel te veel chocolade, maar wat vooral mooi was, was dat we de film ‘Tony’ alvast mochten kijken. Tony gaat over de ontwikkelingen binnen de fairtrade chocoladeketen en het heeft een behoorlijke indruk op me gemaakt. Immers, er wordt heel hard gewerkt – onder andere door Tony’s – aan een eerlijke cacaohandel, maar we zijn er nog lang niet. Sterker nog, het is de afgelopen jaren er eigenlijk nog helemaal niet beter, misschien zelfs slechter, op geworden. Tony is daar heel eerlijk over en dat vond ik verhelderend en inspirerend. Een grote aanrader dus!

Tony gaat op 14 april voor het grote publiek draaien in meer dan 40 bioscopen in Nederland. Bekijk hier de trailer van de film!  (je vindt op deze website ook een overzicht van de bioscopen waar Tony zal draaien)

Ei eten zonder ei

Schermafbeelding 2016-04-07 om 12.44.40

Mijn knappe blogvriendin Lisa, van Lisa Goes Vegan, host aanstaande zondag een tof eventje bij EggPress: een 100% vegan ontbijt! Ei eten zonder ei, dat kan namelijk ;)
Alle informatie vind je hier boven en op de facebookpagina. Een plaatsje bij het ontbijt kost €12,50. Ik ben in Utrecht zondag, dus ik kan er niet bij zijn, helaas. Maar voor wie wel gaat: heel veel plezier, eet smakelijk en veel liefs aan Lisa!

Winnaars Storytel actie

storytel1

Vorige week, in de vorige editie van Leuke Dingen, mocht ik 3 mensen blij maken met 3 maanden gratis audioboeken luisteren. Vandaag maak ik bekend welke drie lezers dit zijn geworden!

Charelle 
Sthar 
Zwaan 

Gefeliciteerd! Ik ga het in orde maken voor jullie :) Jullie krijgen een mailtje van me!

Blogposts van de afgelopen week

Geen tijd gehad om alle artikelen van de afgelopen week te lezen? Snap ik helemaal hoor, geen probleem. Ik zet alle blogposts even voor je op een rijtje, zodat je misschien dit weekend even tijd vindt om het een en ander bij te lezen.

bounty1

Zaterdag deelde Jamie dit goddelijke recept voor vegan bounty’s met jullie. WOW. Meer van dit alsjeblieft.

Woonkamer 2 crop

Zondag was het weer eens tijd voor een nieuwe editie van Tweedehandsliefde in huis. Deze rubriek maakt me, al ruim vier jaar, extreem blij. Ik vind het ZO leuk om bij anderen binnen te kijken – hebben meer mensen hier ‘last’ van?

provamelkwarkspread1

Deze week kwamen er lekker veel recepten online! Maandag was dit een broodje met een frisse kikkererwtenvulling – gemaakt met het nieuwe plantaardige alternatief voor kwark, van Provamel.

Later die dag deelde ik een blogpost met tips voor vegan en vintage adressen in Lille. Zoveel zin om daar naartoe te gaan! Het leuke is dat er nu heeeeel goedkope Thalys tickets beschikbaar zijn, dus als je ook geïnteresseerd bent in een tripje Lille: zeker het artikel even checken!

IMG_9219

Dinsdag publiceerde ik een overzichtje van vijf favoriete koffietentjes in Amsterdam. Dit zijn de plekker waar ik het liefste kom!

Dinsdagmiddag kwam er belangrijk nieuws online: Jamie kondigde aan dat ze niet langer onderdeel van de Groene Meisjes zal zijn. Ze blijft wel recepten maken! Heb je het nieuws gemist? Je leest het hier. 

pindacurry1

Woensdag was het alweer tijd voor een recept van Jamie – gelukkig hoeven we die niet te missen! Ze maakte een heerlijke pindacurry en deelt het recept met jullie. Ziet er geweldig uit!

DW8A4433

Donderdag, gisteren dus, deelde ik een verhaal over minder oordelen. Iets wat ik zelf soms nog best wel lastig vind, maar waarvan ik merk dat ik er gelukkiger van word als ik het toch probeer. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Lieve iedereen, ik wens jullie een heerlijk weekend. Hopelijk gaat de zon schijnen en gaan jullie leuke dingen doen. Enjoy! Ik zie jullie heel graag morgen weer terug :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

42 gedachten over “Leuke Dingen #76

 1. De kookboeken zien er gaaf uit en die wentelteefjes klinken heerlijk.

  Sinds ik bij jou over storytel app las ben ik hooked. Super app nu ik wat minder lees.

 2. Oh die twee boeken lijken mij heel tof!! En die film over chocolade moet ik echt bekijken. Leuke dingen weer, Merel! Tot morgen :-)

 3. Hihi, ik heb ook ineens zo’n geelobsessie :) Dus ik ga gauw naar dat kookboek (en het andere ook natuurlijk) op zoek! En wat tof dat Tony’s een film heeft gemaakt! Helaas draait hij niet bij mij in de buurt…

 4. Woei! Ik krijg zin in het weekend van jouw post! Gelukkig maar want ik was even moed aan het verzamelen om aan deze vrijdag te beginnen!
  Fijne dag en hopelijk een zonnig weekend Merel!

  (Ps: in het stukje over sos staat een droge ‘huis’ ipv ‘huid’ ;) )

  1. Ik vind dat heel fijn om te horen :) En haha ja , dat droge huis had ik gezien! Goed dat je het zegt, want ik was alweer vergeten het te verbeteren, oeps!

 5. Ik hou zo van leuke dingen! Echt mijn favoriete rubriek. Heb direct kaartjes gekocht voor Tony! Dank voor alle tips weer ♡

 6. Ah, ik kom met alle liefde de wentelteefjes voor je bakken! Lijkt me oprecht heel leuk haha

  Fijne tips. De Vrijheidsmaaltijden klinken als een heel goed initiatief! Helaas ben ik dan zelf niet in Nederland.
  Goed weekend!

 7. Die kookboeken zien er super mooi uit! Ben zelf gek op vegetarisch eten. Het bounty recept ga ik ook meteen even bekijken, klinkt goed. Fijn weekend!

 8. Aaaah wat leuk dat ik de Storytel actie gewonnen heb! :D Ben er echt super blij mij, can’t wait! ^^

 9. ik ben al jaren fan van de prachtige blog van love & lemons en heb het boek dus al maanden geleden besteld. hun stijl is super. (tip dus voor wie het boek niet direct kan/ wil kopen: ga naar de site!)Goed initiatief van Tony’s, hopelijk snel ook in België te zien!

 10. Oe, die kookboeken zien er prachtig uit. Ik zag bij Pickles&Honey ook een review van Love and Lemons voorbij komen en daar deelde ze het recept: Carrot Gazpacho with lemongrass. Zag er heerlijk uit! Ben benieuwd hoe de wentelteefjes smaken :)

 11. OOo jongens dat kookboeken seizoen is dus ook geopend in mijn hoofd. Jeeetje wat errug! Want waar moet ik al die prachtexemplaren kwijt? Deze zien er ook weer zo leuk uit :) Een collega tipte Love & Lemons maar die fruitbowl ziet er ook zo goddelijk uit. Hét boek wat ik nu ook in mijn collectie heb is hét groene meisjes boek. HOERA voor jarig zijn en dat op je verjaardag krijgen :)

  1. YES! Ik hoop dat het boek nog te bemachtigen is, want het is namelijk uitverkocht en er komt, door Jamie’s vertrek, geen tweede druk..

 12. Wat zien die kookboeken er mooi uit! En die Vrijheidsmaaltijden klinken hartstikke leuk, maar volgens mij zijn ze alleen in Amsterdam… ietsje te ver weg xD. Maar een goed idee!

  En ik ben blij dat je nog iets (positiefs) schrijft over de ‘Tony’-film, Merel. Ik had er al iets over gelezen op een chocoladewebsite (die bestaat blijkbaar) en daar kwamen allemaal zeikerige reacties op; dat Tony’s te commercieel is geworden enzo. Ik ben wel benieuwd naar die film, dus ik moet maar even uitzoeken of hij ook bij mij in de buurt gaat draaien :-)

  1. Er zijn door het hele land activiteiten rondom vrijheid op 5 mei. Kijk even op de website van de 4 en 5 mei commissie in jouw woonplaats voor activiteiten!

  1. Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Ik heb staaaaapels kookboeken liggen die ik nog moet reviewen en ik kom er niet aan toe helaas.

 13. Is die SOS verzorgingslijn helemaal vegan? Waarschijnlijk wel toch? Dan ga ik mijn huidtherapeute op onderzoek uit sturen :-D

 14. Is dat gele kookboek helemaal vegan ?

  Ik ga eens kijken bij die vrijheidsmaaltijden, een goed idee om dat te organiseren.

  Emma

 15. Ik ben ook zo dol op geel tegenwoordig, en dan vooral oker. Ik kocht laatst tweedehands een shirtje in die kleur en ik ben er echt helemaal verliefd op. Zo’n mooie kleur! Oh en mijn favoriete fruit is banaan. Coincidence? I think not!

 16. Dat kookboek van Love and Lemons, klinkt heel erg goed!! Ik ben volgende week jarig, misschien kan ik dat nog stiekem bij iemand laten vallen ;-)
  Oh en ik zie dat ik de bounty’s nog niet heb gemaakt. Ga ik snel maar eens doen. En die pindakaascurry ook!

 17. Super tof dat Tony met een film komt! Ik heb toch altijd mijn bedenkingen over Tony gehad, of het allemaal wel zo eerlijk is als ze zeggen. Dus ben enorm benieuwd naar deze film!

  1. Over dat eerlijk hoef je niet in te zitten. Ik denk dat Tony’s 1 van de meest transparante organisaties is die we hier in Nederland kennen. Ze zijn bijvoorbeeld heel eerlijk over het feit dat het allemaal nog niet is gelukt om alles 100% fairtrade te krijgen. Ik vind dat mooi!

 18. Wow….dank u Merel. Ben superblij dat ik gekozen werd. Kan haast niet wachten om ermee te beginnen ?.
  Die verzorgingsproducten spreken me enorm aan. Heb wel een normale/vette huid. Eens uitvissen of ze iets voor mij hebben.
  De Tony film moet ik absoluut zien. Ik koop al jaren fairtrade chocolade en niet allee chocolade maar ook koffie, suiker…..Hopelijk krijg ik hem hier ook te zien.

 19. Ik vroeg me af of die kookboeken ook veel recepten bevatten waarvoor je niet het halve land moet afzoeken naar de ingrediënten? Dat vind ik namelijk bij veel van die hippe (en op zich ook erg goede) kookboeken vaak het probleem: de recepten zijn heerlijk, maar de ingrediënten zijn zo speciaal dat je er vooreerst een fortuin voor betaalt en je ze dan ook niet eens veel kan gebruiken omdat ze zo specifiek zijn. Ik ben vaak meer op zoek naar wat meer alledaagse inspiratie, zoals ik op jouw blog vind :)

  1. Nee hoor, zijn vrij ‘normale’ recepten wel. Vooral de hippe vegetariër :)

 20. HOLYSHIT IK ZIE DIT NU PAS!! dgkjfdhgkjfdngkjdfngkdfjgjfd
  Ik ben lichtelijk geshockeerd haha. Wat ongelofelijk leuk! :D Dankjewel, Merel!

  (Ik heb nog geen mailtje ontvangen trouwens, kan dit kloppen?)

 21. Ik wilde ook nog zeggen dat ik de ‘Vrijheidsmaaltijden’ een mooi initiatief vind, maar dat werd naar de achtergrond gedrukt toen ik las dat ik de StoryTel winactie heb gewonnen :D :D :D

 22. TONY CHOCOLONELY! <3 Ik zie dat de film ook in Den Bosch draait én dat ik op dat moment in Nederland ben dus ik ga zeker kijken of ik erheen kan! Bedankt voor de tip :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *