Mango – kokos softserve

mango

Laten we hopen dat deze zomerse taferelen nog even aanhouden en dat we nog heel wat verkoelende ontbijtjes nodig hebben om de dagen lekker door te komen. Vandaag deelt Jamie een geweldig alternatief op de banana softserve. Mango softserve!

Je hebt vast weleens gehoord van banana nicecream/softserve: super romig ijs gemaakt van alleen bevroren banaan. Wist je dat je dit ook met bevroren mango kan maken? Vandaag deel ik een recept een mango softserve met kokos en limoen. Klinkt als een tropisch drankje, maar dan in de vorm van een ontbijt.

mango

Ik heb even getwijfeld om dit recept te delen: het is zo ontzettend makkelijk. Ik was wel super enthousiast over de smaak dus dacht: waarom niet? Het hoeft ook niet altijd allemaal zo ingewikkeld te zijn, toch?

Het recept is natuurlijk weer volledig aan te passen. Voeg wat meer kokosmelk toe voor een meer creamy resultaat of gebruik andere toppings. Het is maar net wat je lekker vindt, dus ga daar zeker een beetje mee experimenteren.

Recept

mango

Wat heb je nodig voor 2 porties?

250 gram bevroren stukjes mango
150 ml kokosmelk
1 eetlepel geroosterde geraspte kokos
sap van halve limoen
rasp van halve limoen

Wat ga je doen?

1. Doe de mango, 100 ml kokosmelk, kokos, limoensap en rasp in een keukenmachine of sterke blender. Mix dit tot een romige softserve.
2. Voeg eventueel de andere 50ml kokosmelk toe als het te ‘ijzig’ blijft.
3. Tot met extra kokos en limoenrasp.
4. Ik zei toch dat het makkelijk was? ;)

mango

Eet smakelijk! Laat je het me weten als je het hebt geprobeerd? Dit kan via #degroenemeisjes op instagram. Leuk!

Ben je benieuwd naar meer variaties op de softserve? Wat denk je van ananas? Of watermeloen? Banaan, mango, ananas en watermeloen – verzamel ze allemaal! ;) Wat is jouw favoriete combinatie? Heb je nog meer suggesties voor ons? Laat het weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Mango – kokos softserve

 1. Ahhhh super lekker! En soms hoeft iets wat heel lekker is niet ingewikkeld te zijn :-)

 2. Zo lekker, heb in deze tijd van het jaar standaard fruit in de vriezer liggen voor heerlijke zelfgemaakte ijs.

 3. Klinkt super! Even een vraagje over de kokosmelk. Gebruik je het dikke deel (de room), het dunne deel of juist vooraf schudden?

 4. Klinkt heerlijk! Ik ben gek op mango, maar vind het vreselijk om ze te schillen en op te eten door al het sap dat uiteindelijk tot onder mijn oksels plakt, dus die hapklare diepvriesstukjes vind ik top. En kokos, jum! Dit weekend ijs als ontbijt!

 5. Wat een heerlijk idee! Ik heb nu geen vriezer, maar over een weekje wel dus dan ga ik dit zeker uitproberen!

 6. Hmm.. wat heerlijk! Ik maakte laatst zoiets met mango en banaan, maar dat het ook met kokosmelk kan, daar had ik helemaal niet bij stilgestaan! Want ik was juist opzoek naar ‘eens iets anders dan banaan’. Dus dit ga ik zeker proberen, lekker! ^^

 7. had nog kokosmelk over van de curry van gister dus meteen gemaakt, zo lekker!

 8. Ziet er heerlijk uit :) Vermoed dat die 2 porties bij mij gewoon door 1 persoon (als 1 ontbijt) opgegeten worden ;)

 9. Lekker hoor, maar alleen niet zo groen, zo’n tropische vrucht. Het is nu zomer en deze recepten kun je heel goed ook met perzik maken. Hier uit de regio! Die perzik wordt jammer genoeg nog wel eens vergeten, maar ik vervang heel vaak in recepten de perzik door mango. Heel lekker!

 10. Haha, ik bedoelde natuurlijk: ik vervang vaak mango door perzik!

 11. Omg thanks, ik hou van makkelijke receptjes, zeker zulke die ook gewoon ontbijt-proof zijn, ik heb zelfs alles in huis dus grote kans dat ik hem morgen al ga maken (of vanavond!)

 12. Een welkome variant op Banana Nice Cream :) Super lekker, bedankt!!

 13. Heerlijk simpel recept! En ik zie geen reden om het alleen voor ontbijt te bewaren ;)

 14. Dit is meer een beschrijving van hoe ik mijn softijs maak, bevroren fruit en koele cocosmelk in foodprocessor en klaar. Krijg je een heerlijk toetje van. Te koud als ontbijt voor mij helaas

 15. Ah wat ziet dat er lekker uit! Ik ben aan het proberen om wat meer “concious” te eten. Ik ben al vegetarier (of peskitarier? idk) maar ik wil wat meer veganistisch gaan eten, dus dit is zeer zeker een goed begin. x I

 16. Ik was opzoek naar een lekker ontbijtje en vond dit heerlijke recept. Gelukkig alle ingrediënten in huis, dus nu aan het genieten van mijn Mango softserve?

 17. Zou je ook citroen ipv limoen kunnen gebruiken?? Heb nl geen limoen in huis…. Wel citroen!

 18. Dit heb ik vanochtend gemaakt (better late tjan never) en wooowwww wat is dit lekker zeg! Die limoen maakt het ook helemaal af. Heb er nog een klein beetje verse munt overheen versnipperd

 19. Zojuist dit recept gemaakt voor de lunch,.. ik was alleen de limoen vergeten, maar ook dan is het super lekker!! Heb er voor de kleur als garnering wat blauwe bessen bij gedaan, ziet er vrolijk uit!
  Opeten in de zon en je dag is fantastisch

 20. Dit was heel lekker! Dank voor het simpele recept 👌🏻 Ik heb het nog afgetopt met blauwe bessen, voor een beetje bite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *