Motivational: Dansen (gastblog door Sander)

Afbeelding 11

Als je de Groene Meisjes al wat langer volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat wij aan Sh’bam doen. Sh’bam is een supertoffe dans work-out die we wekelijks met heel veel plezier volgen. Sander is onze Sh’bam-instructeur en wilde onze lezers graag een motiverende boodschap meegeven. Geloof ons: als iemand dat kan, dan is hij het wel. Sander is eigenaar van Straal-Jagers. Straal-Jagers biedt coaching en training voor persoonlijke ontwikkeling (bijv. loopbaancoaching, relatiecoaching, zelfvertrouwen). Daarnaast heeft Sander als hobby het geven van groepsfitnesslessen waaronder dus Sh’bam.  Dit doet hij lekker fanatiek en enthousiast, dus verwacht geen voorzichtig ‘misschien-eventueel-wellicht’ verhaal. Als Sander over Sh’bam begint, is het hek van de dam. 

Dansen. Echt dansen. Dansen alsof het je niets meer kan schelen wat anderen ervan denken. Een glimlach op je gezicht, af en toe je ogen sluiten. Je geniet van de muziek en weet dat je met al het plezier dat je uitstraalt iedereen om je ritmevingertje heen kan winden. Je enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoe cool klinkt dat?! Ik weet een plek waar je dat kan ervaren, waar je kan leren ‘to just don’t give a damn’ en ook nog eens aan je conditie werkt. ‘Kapot gaan met een glimlach’ zeg ik altijd. De plek: de sportschool. Wat: Sh’bam!

Daar staan ze dan. Twintig dames en soms een verdwaalde man in de Sh’bam training. Suf van de dag komen ze aangelopen en staan ze daar in hun verantwoorde zwarte sportkleding (why people… why?) (even een voetnoot van de redactie: de Groene Meisjes komen, zoals u wellicht verwacht, natuurlijk WEL in felgekleurde kleding naar de sportschool) te wachten tot het feestje losbarst. 45 minuten lang mag ik ze helpen om de dag te vergeten.

Drie kwartier lang je zorgen wegdansen op de meest hippe en goed foute tracks uit de now’s, ‘00’s, 90’s en 80’s. En het goede nieuws… je hoeft niet te kunnen dansen om te kunnen Sh’bammen. Wat je ook doet, het is goed. Zolang er geen gewonden vallen of jezelf blesseert is elke beweging prima. Dansen doe je niet met je voeten, maar met je hart.

Natuurlijk doe ik als trainer voor, wat de sh’bam-directeur bedacht heeft. Maar of die heupen nu links of rechtsom draaien, of dat je nu in je handen klapt of zwaait, we dont care! De choreografieen zijn simpel maar leuk, zodat je meer van de muziek kan genieten. Als je maar beweegt en lol hebt. Jezelf serieus nemen hoort dan ook echt niet bij Sh’bam. Ik weet nog zo goed, die eerste keer dat ik mijn handen over m’n lijf naar beneden drapeerde en mijn heupen moest twirlen… Ik begon te huilen (het ziet er niet uit!) maar daarna moest ik heel hard lachen. De truc is namelijk dat ik mezelf uitvergroot. Sander XL. De extraverte versie. Ik ben nou eenmaal geen danser en nee het ziet er niet altijd gelikt uit..maar fuck it… ik weet wel hoe je lol moet hebben en heb ritmegevoel. Het is dus een kwestie van lekker overdrijven.

De training: Mensen glimlachen, stoppen soms omdat ze niet meer bij komen van het lachen. Hoofden worden rood, zweet stroomt uit hun poriën, de playbacktalenten komen naar voren. Yup, het feestbeest komt in hen los. Als trainer krijg je daar nog meer energie van en zeker bij Sh’bam is het een wisselwerking. Hoe meer energie je geeft, hoe meer je terugkrijgt.

En dat is nog niet alles. Doordat je vertrouwd raakt met je lichaam en voelt hoe het is om echt vrij te zijn, stijgt je zelfvertrouwen! Je merkt dat jezelf invloed hebt op je humeur en zal merken dat jouw vrije houding anderen weer positief zal beïnvloeden.

Sh’bam! Als jouw leven gepaard zou gaan met sound- en lighteffects, dan is dát de kreet die elke keer als jij ergens binnenstapt zou moeten weerklinken vanuit het heelal. Lighteffect: Rainbow glow. Sh’bam! There you are! Just you with your fabulousness and your fantastic dansmoves. Ook zo zin gekregen om te dansen? Tot op de dansvloer!

Afbeelding 10

Sh’bam is een Les Mills programma. Je kan op de website van Les Mills uitvogelen of er bij jou in de buurt een training wordt aangeboden.

Wie van jullie heeft er zin gekregen in een stevig potje Sh’bam?

Wil je meer lezen en weten over StraalJagers of Sander? Ga dan naar straal-jagers.nl!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Motivational: Dansen (gastblog door Sander)

 1. Wat een fijn, enthousiast verhaal! Zelfs ik, en ik hou normaal niet zo van dansen, krijg zin om een keer zo’n lesje mee te pakken! :)

 2. Ik hou van receptjes, ik hou van vintage spulletjes maar ik hou nog meer van bewegen en sport!! Yeahhh, heel leuk en motiverend geschreven!
  Ik ben ook wekelijks aan het Sh’bammen maar doe ook aan Yoga en fitness… perfecte combi! Door dit artikeltje krijg ik weer extra energie, dankjewel!

  1. Wat leuk om te horen! En inderdaad goede combinatie. Veel plezier met het sporten… En je vintage spulletjes natuurlijk ;-)

 3. Ik heb Sh’bam ook een keer geprobeerd, maar het is niet echt iets voor mij. Ik doe liever een lesje BodyCombat.

 4. Leuk !!
  Helemaal geschikt voor iemand (zoals ik duss) die de officiele pasjes nooit onthouden kan ….

 5. oohhwwwww….oke dan, ik doe mee de volgende keer Sendur ;)). Zoals jij het omschrijft, klinkt het helemaal als ‘mijn feestje’ ;). By the way, wat een onwijs goede pica!

 6. Ik heb nog nooit een SH’BAM les gedaan… Maar het klinkt superleuk!

  Ik ga ’t bij ONE (in de Ziggo Dome, 7/6) voor het eerst proberen, en dan gelijk van de ‘SH’BAM directeur’, zoals Sander haar zo mooi noemt. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *