5 redenen waarom vegan eten ons gelukkig maakt

veganetenblij2

Jaren geleden woonde ik (M) in Zutphen. Een mooi stadje in het oosten van het land. Grappig genoeg wonen er in Zutphen heel veel mensen die zich bezig houden met natuurvoeding en natuurgeneeskunde – het leeft daar heel erg. De stad staat er ook om bekend erg goede Vrije Scholen te hebben, waar zelfs mensen vanuit Duitsland hun kinderen naar school laten gaan. Ik heb er zo’n tien jaar gewoond en ik herinner me niet anders dan dat ik vaak met mijn moeder naar de biologische winkels ging en dat er meer bio-bakkers zijn dan ‘gewone’ bakkers – bij wijze van spreken. Op die leeftijd (ik woonde er tussen mijn tiende en twintigste) was ik zelf nog helemaal niet bezig met vega(n) eten, maar ik herinner me nog wel 1 specifieke familie bij ons in de buurt. Iedereen wist dat deze familie veganistisch at. Men vond dat blijkbaar interessant genoeg om er in de buurt over te praten, terwijl dit soort onderwerpen in Zutphen eigenlijk helemaal geen issue was. Wel meer mensen aten of leefden ‘apart.’ In dit geval kwam het misschien ook een beetje doordat het een vrij opvallende familie was. En helaas bedoel ik ‘opvallend’ dan nu niet in de positieve zin van het woord. Alle leden van deze familie zagen er namelijk altijd heel ongezond en ook ietwat ongelukkig uit. Het jongetje, de zoon, was zo dun dat je door hem heen kon kijken en de moeder zag letterlijk oranje van al het wortelsap dat ze dronk. ย Dat beeld is me altijd bij gebleven en toen ik een paar jaar geleden meer interesse voor het veganisme kreeg, wist ik: zo wil ik dus echt nooit worden!

Lees verder 5 redenen waarom vegan eten ons gelukkig maakt

Vegan eetdagboek #3

eetdagboek3thumb

Goedemorgen! Afgelopen woensdag filmde Merel weer een nieuw vegan eetdagboek. We vinden het zelf heel erg leuk om dit soort dagboekjes bij anderen te zien, omdat we stiekem toch altijd nieuwsgierig zijn naar wat een ander eet. Hopelijk vinden jullie het ook leuk! Op woensdag sprak ik af met Lisa en gingen we naar de perspresentatie van het prachtige kookboek ‘My New Roots.’ Daarna aten we ijsjes en… ‘s avonds at ik 1 van mijn lievelingsdingen! Ben je benieuwd? Check dan gauw de video!

Lees verder Vegan eetdagboek #3

Waarom wij blij worden van de zon

zon2

Met nog gloeiende gezichten (oeps, toch een beetje verbrand, ondanks dat we ons hebben ingesmeerd) genieten we na van een geweldig weekend in het zuiden van Italiรซ. Het weer was daar, kort samengevat, geweldig. Dat wil zeggen: zonnig, warm, maar met een lekker briesje van zee. Die paar dagen in de zon hebben ons zo ontzettend goed gedaan! We hoefden maar naar de berichtjes op Twitter en Instagram te kijken om te concluderen dat het ook in Nederland heel mooi weer was, het afgelopen weekend. Het leek wel een Twitterbom. Letterlijk alle tweets gingen over rokjesdagen, zon, koele drankjes en barbecuen. Het was in ieder geval duidelijk dat het weer de meesten van jullie erg blij maakte. Het is eigenlijk apart om te bedenken dat het weer zo’n grote invloed heeft op ons humeur en op hoe we ons voelen.

Lees verder Waarom wij blij worden van de zon

Leuke Dingen #34

leukedingencollage
Onze persoonlijke leuke dingen van deze week: (van boven naar beneden, van links naar rechts) : lunchen met vriendinnetje Roos en sir Hummus, boekpresentatie My New Roots, guacemolepakket van Lidl, pasta van edamame bonen, Gado Gado salade met vegetarische kip van SLA, Noordermarkt Amsterdam, moestuin in Italie, banana softserve met passievrucht en Helweek.

Hey iedereen! Leuk dat je weer klaar zit voor de Leuke Dingen van deze week! Zoals iedere week verzamelen we de leukste groene nieuwtjes, weetjes, producten en events voor je. Ook dit keer is het weer een leuk lijstje geworden, dus laten we maar gauw beginnen! Oh en normaal gesproken plaatsen we Leuke Dingen op vrijdagmiddag, maar dit keer kwam vrijdagochtend iets beter uit!

Lees verder Leuke Dingen #34

Mexicaanse maaltijdsalade met gierst

mexicaans3

We hoeven je natuurlijk al lang niet meer te vertellen dat wij deeply in love met de Mexicaanse keuken zijn. Dat zie je wel als je ons blog volgt, want er komt regelmatig een nieuw recept voorbij. Favoriete recepten blijven toch wel de tortillasoep, de vegan nachos uit de oven met guacemole, gevulde zoete aardappel en de tempeh taco’s met limoensaus. Maar! we hebben er een nieuw favorietje voor mooie zomerse avonden bij. En aangezien het morgen weer 28 graden schijnt te worden, lijkt ons het een perfect om dit recept met jullie te delen. Deze Mexicaanse maaltijdsalade met gierst is licht en fris, maar vult toch goed genoeg. Lekker met een Mexicaanse biertje of een zomerse mocktail erbij – niks meer aan doen! Het recept is super easy en ook nog eens zo klaar, dus wat let je?

Lees verder Mexicaanse maaltijdsalade met gierst