Vegan kookvakantie in Italië

veganitaliethumb

Zoals je misschien al wel voorbij hebt zien komen, waren wij van zaterdag tot dinsdag in Zuid Italië om te genieten van een korte kookvakantie. Naast dat we hebben genoten van het heerlijke weer en de prachtige omgeving, hebben we ook heel veel geleerd over de Italiaanse keuken. Mama Gabriella, de eigenaresse van bed and breakfast Nido degli Dei (waar we verbleven,) leerde ons de kneepjes van het Italiaanse vak. We plukten groenten en kruiden uit haar moestuin en doken vervolgens de keuken in. We hebben het geweldig gehad en natuurlijk gaan we de recepten en verdere info nog met jullie delen. Maar voor nu willen we jullie eerst de volgende video showen, om je een idee te geven van hoe wij het de afgelopen dagen hebben gehad. Veel kijkplezier!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/CyUKGgdmDi0″ align=”center” autoplay=”no” maxwidth=”1000″]

Kun je de video hierboven niet zien? Klik dan op deze link.

Wil je op de hoogte blijven van onze video’s? Vergeet je dan vooral niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Wil je meer informatie over onze kookvakantie, of over kookvakanties in het algemeen (rond de hele wereld?) Check dan BookCulinaryVacations.com!

Dankjewel voor het kijken! We horen graag wat je ervan vond :)

Is Beyoncé vegan?!

plantbasedvegan1

Onlangs publiceerden we het artikel ‘Hollywood vegan vs. Wereldverbeteraar’ en toen kregen we de vraag of we misschien beter konden uitleggen wat nou het verschil is tussen plantbased eten en vegan eten/leven. Natuurlijk kunnen we dat! Er zijn zoveel verschillende termen die om je hoofd vliegen wanneer je je verder verdiept in de vegan lifestyle. High carb low fat vegan, Raw Till 4 vegan, Fully raw vegan, plantbased diet, straight edge, fastfood vegan… we kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment geen idee meer hebt van waar het nog over gaat! Dus vandaag leggen we uit: wat is het verschil tussen vegan eten en plantbased eten?

Lees verder Is Beyoncé vegan?!

Abbot Kinney’s kokosyoghurt – met winactie

abbotkinneys1

De laatste tijd krijgen wij zóveel lekkere en geweldige foodpost binnen en we willen graag alles met jullie delen. Dat lukt niet altijd, maar soms krijgen we het toch voor elkaar om een leuke winactie te organiseren. Vandaag mogen we twee lezers blij maken met een pakketje Abbot Kinney’s kokosyoghurt en dat vinden wij in ieder geval heel erg leuk. Hopelijk zijn jullie er ook blij mee! We zullen je eerst wat vertellen over Abbot Kinney’s en de kokosyoghurt en vervolgens zullen we je uitleggen wat je moet doen om kans te maken.

Lees verder Abbot Kinney’s kokosyoghurt – met winactie

Wel of geen vis eten?

welofgeenvis1

Ik heb een paar van die onderwerpen waar ik maar moeilijk lang over kan nadenken. Zoals het begrip eeuwigheid, de oneindigheid van het universum of de diepte van de oceaan. En dan nog niet eens alleen de diepte van de oceaan, maar ook hoe groot de oceanen zijn. En hoe ongelooflijk veel leven er in de zee is waarvan wij helemaal geen weet hebben. Ik stond gisteren in het zuiden van Italië naar een prachtige blauwe zee te kijken en kon alleen maar denken: hoeveel dieren zwemmen daar rond, die ik nu niet zie? En wat doen ze daar allemaal? En waarom? En hoe communiceren ze met elkaar? Voordat ik het weet sta ik minutenlang van me af te staren en heb ik geen idee meer van wat er om me heen gebeurt. Zeedieren hebben iets fascinerends, vind ik.

Lees verder Wel of geen vis eten?

Vegan kookvakantie – plog #1

italie1

Ciao! Heel veel liefs uit Agerola, Zuid- Italië! Wij zijn hier namens Book Culinary Vacations.com op een (korte) kookvakantie en we hebben het GEWELDIG. Helaas is het internet heel wisselvallig en is de batterij van mijn laptop ook nog bijna leeg en past mijn stekker niet in het Italiaanse stopcontact… Dus dit wordt een heel vluchtig fotodagboekje om jullie alvast een beetje een beeld te geven van wat we hier allemaal eten. Eh… meemaken! hihi :)

Lees verder Vegan kookvakantie – plog #1