Recept: smoothie die naar taart smaakt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week zat ik bij DopHert en dronk ik een heerlijke smoothie. Terwijl ik hem dronk dacht ik alsmaar: dit smaakt ergens naar, maar ik weet niet naar wat. Ken je dat? Dat je de rest van de dag denkt: wat was dat nou? Anyhow, ik onthield wat er ongeveer in zat, zodat ik hem thuis ook kon maken. Ik weet niet of ik hem helemaal precies heb nagemaakt hoor, maar het komt wel aardig in de buurt. In elk geval is deze smoothie ook erg lekker geworden én weet ik nu waar hij naar smaakt. Het is een taartje. Het smaakt naar een chocoladetaart met kersen. Heet zoiets een ‘sacher torte’? Kan dat? Anyhow, daar smaakt het naar. Edit: van Hady kreeg ik de oplossing. Deze taart smaakt naar Schwarzwalder Kirsch! Dat is het! (ja, sorry, ben niet zo thuis in de wereld van de niet-vegan taarten, vandaar.) Thanks Hady! 
Een heerlijke pure chocolade smaak, met het friszoete van kers erdoorheen. Zelf vind ik de smaak wat te uitgesproken voor het ontbijt, dus ik drink hem overdag. Bij de lunch bijvoorbeeld, of als tussendoortje.

Wat zit erin? (met deze ingrediënten maak je een flinke smoothie van zo’n 300/400 ml) 

1 rijpe banaan
150 gram bevroren (is het lekkerste!) kersen
100 gram plantaardig alternatief voor yoghurt (bijvoorbeeld van Provamel, zonder suiker)
1 eetlepel raw cacao (als je gewone cacao gebruikt, mag je nog wat meer toevoegen)
een scheutje water om het blenden wat gemakkelijker te laten gaan

Uiteraard is het een kwestie van blenden tot het een lekkere zachte smoothie is geworden. Doordat de kersen bevroren zijn, wordt de smoothie behoorlijk koud. Zelf vind ik dat heel erg lekker, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de smoothie eerst op kamertemperatuur te laten komen. Als je van zoeter houdt, voeg je eventueel wat stevia of kokossuiker toe. Zelf vond ik dat niet nodig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enjoy je ’taartsmoothie’ :)

Ps de jar komt van MasonMadness.com en het rietje komt uit een pakje van 20 papieren rietjes, van Xenos.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Recept: smoothie die naar taart smaakt

 1. oh lekker! ik maak dit recept eigenlijk altijd met geraspte kokos, maar cacao klinkt ook goed :)
  xo, cheyenne

 2. Wauw, een smoothie die naar taart smaakt, dat klinkt echt heerlijk. Ben heel erg benieuwd, en ga het zeker een keertje proberen ;)

 3. Mmmm, klinkt heerlijk. Alleen zitten er volgens mij geen kersen in Sachertorte, wel enorm veel chocola.

  1. je hebt helemaal gelijk! Zie reactie van Hady hieronder :)

  1. DAT IS HET!!!! Ja, ik ben niet zo thuis in de niet-vegan taarten, haha. Ik ga het meteen aanpassen!

 4. Ik ben gek op (taart met) kersen! Heb het alleen nooit bedacht om die in een smoothie te gooien. Snel doen!

 5. Oeh, deze smoothie lijkt me echt heerlijk! Ga ‘m snel eens uitproberen, ben heel benieuwd.

 6. Hmm, die titel maakte me wel heel erg nieuwschierig: smoothie die naar taart smaakt! Ik ben gek op taart (wie niet?!) dus dit ga ik zeker eens proberen! Lijkt wel een beetje op een softserve met die banaan ;)

 7. Ooooh dit is de hemel! Taartsmaak en vitamines eten tegelijkertijd, haha jullie maken echt mijn dag :)

 8. Smaakt naar taart? Dan is het wel een heel zondagse smoothie, lekker hoor haha! Zeker eens proberen.

 9. Goh, ik maak eigenlijk nooit echt recepten omdat je zoveel dingen nodig hebt! Blijk ik al deze dingen gewoon in mn keuken te hebben liggen! Morgen denk ik maar even maken dan! Ik ben benieuwd!

 10. Helaas hadden ze geen bevroren kersen, daarom heb ik de smoothie met bevroren aardbeien gemaakt. Ik weet niet of er ook taarten zijn met chocolade en aarbeiden, en hoe die dan heten ;)
  Maar deze smoothie was zalig.
  Zodra er weer kersen zijn, ga ik ook de Schwarzwalder-kirsch variant proberen.
  Bedankt voor dit geweldige recept!

  1. :) Dat is dan denk ik de Schwarzwalder-Erdbee torte ;) (ofzoiets, haha.) Fijn dat het lekker was!

 11. Heerlijk als softserve! Echt een droom van een ontbijtje, haha (-;

 12. Vloeibare taart… Briljant!!! Weet zeker dat dat DE zomerhit 2014 gaat worden hier!

 13. Hello to every one, for the reason that I am really eager of reading this web site’s post to be
  updated on a regular basis. It includes good stuff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *