Vegan Junkfood: Quesadillas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaaaaa! Daar zijn we weer met een nieuwe aflevering van ‘Vegan Junkfood!’ Gerechten die normaal gesproken niet zo gezond zijn maken wij gezonder, en, niet onbelangrijk: vegan. Vandaag hebben we een recept voor the most delicious vegan quesadillas voor je. Geen kaas, geen creamcheese, geen vlees…de hummus (met lekker veel knoflook!) maakt de tortilla’s heerlijk smeuïg en de rest van de vulling? Die is hartstikke gezond! Check hieronder wat je nodig hebt voor zes quesadillas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat je nodig hebt voor zes quesadillas:

6 wraps (bio! supermarkt wraps zitten echt bomvol met E-nummers, dus wij adviseren om ze bij de biowinkel te kopen)

Voor de vulling heb je nodig:

1 portie hummus
1/2 pot gegrilde paprika’s
300 gram bevroren spinazie (die je eerst laat ontdooien)
1 rode ui
handje olijven zonder pit
1 volle theelepel gedroogde oregano

Voor de hummus heb je nodig:

200 gram kikkererwten
2 tenen knoflook
1/2 pot gegrilde paprika’s
2 eetlepels tahin
3 eetlepels citroensap
snufje zout
2 eetlepels water

Hoe je het maakt

1. Eerst maak je de hummus. Dit doe je door alle ingrediënten in de keukenmachine te laten draaien totdat het een lekkere, gladde massa is. Breng op smaak met zout en peper. Daarna maak je de rest van de vulling: dit doe je door alle ingrediënten fijn te snijden en met elkaar te mixen in een kom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Pak nu een wrap en besmeer deze met 1 grote eetlepel hummus.
3. Beleg één kant van de wrap met de spinazie-vulling.
4. Vouw de tortilla dubbel en leg deze in een droge koekenpan. Gebruik geen olie!
5. Laat de wrap ongeveer 2 a 3 minuten in de pan liggen en keer hem daarna om.*
6. Laat de wrap na het omkeren nog ongeveer 1 minuut in de pan liggen. Snijd de tortilla daarna voorzichtig in punten.
7. Herhaal dit met de andere wraps en geniet!

* De hummus moet goed warm zijn geworden en de tortilla moet lekker knapperig zijn. Als dit na 2 of 3 minuten nog niet het geval is, wacht dan nog eventjes. Maar: kijk uit dat de tortilla niet aanbrandt! Zet het vuur niet te hoog.

Gek op junkfood/fastfood maar eigenlijk toch opzoek naar iets gezonders? Eerder maakten we een vegan kapsalon en een vegan Turkse pizza en we hebben nog veel meer recepten in de planning. Dus stay tuned en laat ons weten wat je van deze recepten vindt!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Vegan Junkfood: Quesadillas

  1. Wat een goed idee! Ga ik zeker proberen, maar dan grill ik wel zelf mn papika’s en met verse spinazie :)

  2. Ik heb dit een keer gegeten op het strandpaviljoen en oh wat was dat lekker! Ga het weer een keertje maken als vrienden een filmavondje komen houden. Gewoon lekker als snack. Bedankt voor het delen van dit recept :)

  3. Hmmmm lekker! Jammer dat er hier geen bio supermarkt om de hoek zit want anders was ik wraps gaan halen! Had ze laatst zelf gemaakt maar vond het eigenlijk toch iets te droog

    1. Misschien verkoopt jouw supermarkt wraps die niét vol met E-nummers zitten ;)

  4. Mag ik vragen welke wraps jullie gebruikten? Want de ingredienten van de bio wraps die ik nu online vind zijn o.a. tarwebloem, maltodextrine en rietsuiker… En ik ben benieuwd of er wraps zijn waar dit niet in zit :-)

    1. we weten zo het merk eventjes niet… het is een groene verpakking (gekocht bij ekoplaza) en er zitten geen extra toevoegingen in!

  5. jah verrukkeluk!! met humus probeerde/serveerde ik ze nog niet eerder, dat is wel echt een goed idee! heb namelijk nog een flinke bak zelfgemaakte humus staan :-)

  6. Rose, misschien kun je ipv wraps ook tacoschelpen of bootjes gebruiken?

    1. met tacoschelpen zijn het alleen geen quesadillas meer, want het gaat erom dat het smelt en zacht wordt… dat worden tacoschelpen niet, die blijven knapperig.

  7. Wraps lekker zelf maken! Echt met een paar minuten gedaan. Ik volg dit recept, maar gebruik dan wel speltbloem:

    http://smakelijck.blogspot.nl/2012/01/wraps.html

    Je hoeft ze maar heel kort te bakken en je kunt ze ook gemakkelijk invriezen. Olijfolie werkt trouwens ook. En de ingrediënten kosten niet veel: bloem, water, olie. Het meeste heb je wel in huis, en dan is een pak kopen altijd duurder.

  8. Dat ga ik binnenkort eens proberen!
    En Chantal die wraps ook! dat ziet er makkelijk en lekker uit!

  9. Ik heb ze vanavond gemaakt, met mijn eigen versie van de vulling: spinazie even laten slinken, paprika, courgette en ui fijngesneden en kort gebakken met Mexicaanse kruiden, spinazie er weer bij. Voor mijn vleesetende huisgenoot heb ik kipfilet (vleeswaren) op de tortilla gelegd en wat plakjes kaas.
    Eigenlijk een heel makkelijk idee, voor alle soorten eters! Dank voor de inspiratie, Groene Meisjes!

  10. Leuk zeg !
    Bij het zien van de titel met junkfood er in, dacht ik meteen: wat raar, maar die quesadilla is toch helemaal niet zo ongezond ?
    Toen pas las ik de tekst en zag ik dat het om een gezondere versie van de normale quesadilla ging, wat een super idee !

    1. :) leuk om te horen! Ja we proberen er inderdaad juist een gezonde variant van te maken!

  11. Dit ziet er veel beter uit dan een quesadilla met kaas en vlees! Ik sla het recept op, bedankt :D

  12. Thanks voor het recept, ziet er lekker uit met niet al te moeilijke ingrediënten! *Slaat recept op*

  13. alles staat klaar, zelf wraps gemaakt dus ik ga ze zometeen klaar maken, ben zo benieuwd!

  14. AARGH! Wát zijn ze LEKKER!! Maakte ze met couscous met tabouleh kruiden en een yoghurtdip (want man is geen vegan maar vagetariër). DANK!!! Gaan de andere recepten ook maar eens proberen!

  15. […] Vegan Quesadillas recept In dit recept vervang ik de diepvriesspinazie het liefst voor verse spinazie. Ik breek dan wel altijd even de steeltjes van de blaadjes af. Ook laat ik de olijven achterwegen, want daar is R. niet al te dol op. […]

  16. Net gemaakt (zó klaar), was echt heerlijk, dus bedankt voor het recept.

  17. Dit was heerlijk! Zelfs vriendlief – die eigenlijk omnivoor is en 30 dagen vegan uitprobeert – vond dit ontzettend lekker. We hebben het gecombineerd met een soep van rode linzen, mjam :)

  18. […] aanpakken, door bijvoorbeeld hummus of guacamole te gebruiken. Zo maakte Jamie al eens eerder geweldige vegan quesadillas met hummus, spinazie en paprika en we kunnen iedereen aanraden om dit recept eens te maken. Vandaag gaan we voor een wat meer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *