Vijf picknick proof gerechten

5 vegan picknick proof gerechten van De Groene Meisjes met o.a. Summerrols, Wraps, pastasalade, Hummus met broodjes en groenten om te dippen, broodjes met beleg
picknick

Mijn favoriete ding om te doen in de zomer, is buiten eten. In de tuin van vrienden, op mijn eigen balkon of in het park. Dat vind ik eigenlijk nog het allerleukste. Ik ben gezegend met een ontzettend gezellig park in de buurt van mijn huis – voor de Rotterdammers onder ons: het Vroesenpark – en ik ben van plan om daar de komende zomer heel wat keren te gaan zitten. Vorig jaar verhuisde ik pas in augustus en had ik zo’n drukke periode, dat ik daar maar twee keer heb gezeten en dat was echt veel te weinig. Dit jaar ga ik dat anders doen!

Zal ik iets opbiechten? Ik heb zelfs een speciaal kleedje gekocht, om mee te nemen naar het park. Zo’n hippe ronde. (klik op de link om voorbeelden te zien) Ik weet het, ik ben de ergste, om zo mee te gaan in die trend, maar het is zó leuk. Ik zie mezelf er al helemaal op zitten met een boekje en lekker eten. Ook zonder vrienden, want ook dat kan prima. En natuurlijk wil je dan iets lekkers te eten meenemen. Ik zocht in mijn receptenindex naar vijf gerechtjes die heel geschikt zijn om mee te nemen naar een picknick. Je weet wel, die gerechten die én makkelijk te maken, én makkelijk in te pakken en vervolgens ook nog makkelijk op te eten (zonder al te veel attributen nodig te hebben,) zijn. Uitgaande van deze drie criteria, kwam ik uit op de volgende recepten:

Summerrols

picknick

Ik weet dat er mensen zijn die denken dat het rollen van deze summerrolls een hels karwei is, maar dat valt echt héél erg mee. Ik ben de meest onhandige persoon ooit en zelfs ik kan het. En vergeet vooral dat goddelijke sausje niet, want die maakt alles nog eens tien keer beter. (en mocht het rollen je dan toch tegengevallen zijn, dan maakt die saus alles weer goed)

Wraps

picknick

Maakt ook eigenlijk niet uit wat je op je wraps doet – hummus met avocado en sla is bijvoorbeeld ook al een heel goed idee – maar deze zijn wel echt heel erg lekker. En zeg eerlijk: wat is er idealer dan wraps die je in stukken snijdt? Perfect!

Pastasalade (elke variant)

picknick

Maakt oprecht niet uit wát je door je pastasalade doet, sowieso is zo’n koude salade een winnaar op een picknick. En zo makkelijk te maken, voor 2 of 20 vrienden. Maakt allemaal niet uit, pastasalade is altijd het antwoord.

Hummus met broodjes en groenten om te dippen

picknick

Niks lekkerder dan een grote portie hummus en dan allemaal lekkere dingen om erin te dippen! En ja, dat kan gewoon als maaltijd hoor :) De hummus maak je natuurlijk lekker zelf en dat is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Zelfgemaakte hummus is het allerbeste dat er is. Pak een stapeltje afgebakken pita’s en een berg rauwkost in en je bent klaar om te gaan!

Broodjes met beleg, zoals:

picknick

Vietnamese Bánh Mì 
Pistolletjes met kikkererwten 
Boterhammen met vegan tonijnsalade 
Naan met vegetarische kipstukjes 
Barbecue Tofuburger 

Heb je al zin gekregen om je kleedje in het park neer te leggen? Ik wel, dus dat is precies wat ik vanavond ga doen! Geniet ervan en laat het me weten als je één van de gerechten hebt gemaakt. Dit kun je doen door een foto met me te delen via Instagram met #degroenemeisjes erbij. Dankjewel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Vijf picknick proof gerechten

 1. Waarom staan jou artikelen ook op goodsense.nu? Maar dan onder iemand anders zijn naam? Is dat de bedoeling?

  1. Geen idee? Ik ken die website niet… ? Het lijkt me een verzamelsite van duurzame artikelen. Ik heb er in ieder geval geen toestemming voor gegeven. Bedankt voor het doorgeven!

 2. Hmm wil die wraps op het plaatje al heel lang eens proberen! Maar ook een vraagje: hoe neem jij de Summer rolls mee naar je picknickplekje? Wilden laatst ook picknicken met Summer rolls en toen zijn ze allemaal aan elkaar geplakt doordat we ze gewoon in een grote schaal hadden gelegd 😚

 3. Ooooooo Merel!
  Ik heb net al wat gesnacked, maar het water loopt gewoon weer in m’n mond!! Wat een heerlijke gerechters heb je als voorbeeld gegeven.
  Ik hou ook zo van picknicken en gewoon buiten zijn. Thanks voor de tips !

  Liefs, Elcke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *