Weekmenu 12 – 16 december

pannenkoek1-2

Deze week wil ik het weekmenu gebruiken om mijn lievelingsmaaltijd van de dag in de spotlight te zetten. Steek je hand op als je ook zo’n ontbijtliefhebber bent! Wat is er in deze tijd van het jaar beter dan een warm ontbijtje met een koffie erbij? (thee mag uiteraard ook) Niks toch? Precies. En daarom roep ik deze week uit tot Nationale Ontbijtweek.

Maandag – bananenpannenkoeken

pannenkoek31

Veel mensen hebben een hekel aan maandagen, maar ik absoluut niet. Ik moet zeggen dat dat wel is sinds ik voor mezelf werk, want vroeger had ik net zo’n hekel aan maandagen als ieder ander. Op zondagmiddag begon de ellende al, bij wijze van spreken. Nu heb ik daar geen last meer van, omdat het eigenlijk niet meer uitmaakt welke dag van de week het is. Daarbij komt dat maandagen juist super motiverend voor mij werken. Een nieuwe week, nieuwe kansen! Laten we daarom deze week beginnen met een feestontbijt. Want: waarom niet?

Dinsdag – smoothiebowl

unnamed-4

Ok, we kunnen misschien niet iedere dag een feestontbijt eten, want dan zijn we aan het einde van de week allemaal vijf kilo zwaarder. Dus laten we een beetje de balans opzoeken met een lekkere smoothiebowl.

Woensdag – boekweitpap met winters fruit

boekweit5-783x1024

In de zomer eet ik deze pap graag koud en met zomers fruit, zoals nectarines. Maar in de winter vind ik de pap warmer lekkerder en kies ik voor winters fruit, zoals peer of appel met kaneel, of blauwe bessen die ik even meekook.

Donderdag – havermout uit de oven (met banaan)

provamelhavermout3

Havermout eet ik eigenlijk iedere dag, maar dan maak ik er meestal pap van. Lekker, maar je kunt nog veel meer met havermout. Check bijvoorbeeld dit artikel waarin ik negen havermoutrecepten deel.  Ik denk dat het vandaag een goede dag is voor havermout uit de oven, lekker met banaan en maple syrup. Geloof me, het is alsof je ontbijt met een taartje!

Vrijdag –  sojayoghurt met chai stoofperen en granola 

provontbijt6

Pannenkoeken, pap, smoothiebowls, havermout…. op dag vijf wil ik voor iets héél anders gaan. Namelijk voor sojayoghurt met stoofperen! Ja zeker. Als ontbijt? Ja zeker. Waarom niet?! ;) Deze stoofpeertjes zijn gekookt in chaithee en de snelle granola uit de pan mag ook echt niet ontbreken. Absolute aanrader dit recept. En mocht het nou niet lukken om dit op vrijdag te maken, maak het dan vrijdagavond alvast voor het weekend. Zo heb je voor zaterdag en zondag een ontbijtje klaar staan!

Meer ontbijtinspiratie

Zoek je nog meer ontbijtinspiratie? Ontdek de ‘Toetjes&Ontbijtjes‘ sectie in mijn receptenindex. Een paar jaar geleden brachten Jamie en ik ook een e-book met ontbijtrecepten uit. Dit boekje kun je hier kopen voor €5.

En verder vind ik dit toffe kookboeken met ontbijtrecepten:

Havermoutje
All Day Bowls
Good morning
All Day Breakfast
Eet Paleo ontbijt
Smoothiebowls
(dit zijn affiliaitelinks)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb al zin in de komende werkweek! Je zou maar iedere dag beginnen met zó’n lekker ontbijtje! Absoluut geen straf, lijkt me. 
Hopelijk heb je zo weer een beetje inspiratie voor de nieuwe week. Deel je een foto op Instagram (met #degroenemeisjes) als je één van de recepten hebt uitgeprobeerd? Vind ik leuk! Maak er een mooie (en lekkere!) week van :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Weekmenu 12 – 16 december

  1. Yes, hier nog een ontbijtliefhebber. Ik word heel gelukkig van zo’n weekmenu met alleen maar ontbijtjes. Stuk voor stuk plaatjes!

  2. Wat fijn! Afgelopen week was ik totaal inspiratieloos qua ontbijt! Heerlijk al deze afwisselende recepten!

  3. Oh, wat jammer dat ik net ontbeten heb, ik krijg meteen zin in die smoothiebowl! Morgenochtend dan maar!

  4. Wow, die bovenste foto rechts met die sinaasappels. Die is mooi!!
    Net een schilderij, om naar te blijven kijken. Posterart?

  5. Wooow amaai zo uitgebreid ? ik heb sochtends 40min om te douchen en te ontbijten en me gereed te maken om te vertrekken… En dan toch is het me deze ochtend nog gelukt om wentelteefjes te maken!.. Life of a student ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *