Weekmenu 13-17 maart

Vegan weekmenu: gezonde en lichte gerechten | couscous met muntpesto | falafel uit de oven | groene soep | pasta met courgette en walnootpesto en meer. Lees de recepten op de blog van De Groene Meisjes
weekmenu

Ik zeg het maar gewoon even zoals het is: ik heb het he-le-maal gehad met de winter. En dus ook met de winterse gerechten. Het is niet om iets of iemand te beledigen – ik bedoel, love all the veggies – maar ik kan even geen boerenkool of pompoen meer zien in mijn weekmenu. Ik heb helemaal geen zin meer in zware, winterse kost. Nu ik lekker ga met mijne OneFit app (jaja, tante Merel komt in beweging,) heb ik zin in gezonde en lichtere maaltijden. Herken je dat gevoel? Dan is dit weekmenu hopelijk ook aan jou besteed!

Maandag – couscous met muntpesto

weekmenu

Couscous mag van mij iedere week wel op het menu staan. Het is makkelijk om te maken en je kunt er oneindig mee variëren. Dit recept met muntpesto en falafel is echt heel erg lekker en bijzonder van smaak – iets wat je gewoon eens moet proberen!

Dinsdag – falafel uit de oven 

falafel5

En als je dan toch aan de falafel gaat deze week, dan kun je misschien gewoon extra veel maken! Zelf falafel maken is absoluut niet moeilijk en als je het op deze manier maakt – in de oven – is het nog heel gezond ook!

Woensdag – groene soep 

weekmenu

Woensdag soepdag! Ook voor soepen geldt dat ik eventjes klaar ben met linzensoep of pompoensoep. Kom maar door met die frisse smaken. Erwtjes, munt, citroen, sojayoghurt.. jaaaa!

Donderdag – pasta met courgette en walnootpesto

weekmenu

Omdat een lekker pastaatje niet mag ontbreken in het weekmenu! En wie van jullie is er ook zo gek op kappertjes en pijnboompitten?

Vrijdag – naanpizza

weekmenu

En natuurlijk gaan we op vrijdag weer voor lekker comfortfood. Deze ‘pizza’s’ maak je met een bodem van naanbrood. Vervolgens kun je uiteraard zelf bepalen wat je erop wilt doen, maar ik kan je vertellen dat gegrilde groenten en een sausje van sojayoghurt sowieso een schot in de roos zijn. Geniet ervan!

Maak er een mooie nieuwe week van. Eet iedere dag lekker en geniet ook een beetje van het bereiden van de maaltijden. Tot morgen op de Groene Meisjes! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Weekmenu 13-17 maart

  1. Dit weekmenu kwam precies op het goede moment. Voor mijn laaaange reis afgelopen dagen had ik falafel uit de oven & pasta met courgette en walnootpesto gemaakt. Nounounou, dat was smullen!

  2. Ziet er lekker uit! Vraagje.. Ik ben opzoek naar een goede vervanger van joghurt/Griekse yoghurt. Ik heb soya yoghurt geprobeert, maar zo naturel vind ik het echt niet lekker, het mist de frisheid van zuivel yoghurt… Zijn er nog andere goede opties? Of wordt het door toevoegingen zoals de tzaziki beter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *