Weekmenu 15-19 mei

Vegan weekmenu met gezonde en snelle recepten voor drukke dagen
weekmenu

Hoe doen jullie dat als jullie heel druk zijn, maar toch gezond willen eten? Laten jullie dan eten bezorgen, sla je hele maaltijden over (geen goede optie, don’t try this at home) of dwing je jezelf om toch de keuken in te gaan om iets op tafel te toveren? Omdat ik weet dat veel mensen het lastig vinden om in zo’n periode toch een beetje gezond en goed te blijven eten, heb ik een weekmenu met vijf super snelle gerechten samengesteld. Ik beloof je: deze gerechten staan in een kwartier – misschien hooguit 20 minuten – op tafel. Nou, dat moet lukken, toch?

Maandag – Griekse pastasalade 

weekmenu

Dit is het meest recent verschenen recept op de Groene Meisjes en het is nu al een persoonlijke favoriet. Deze pastasalade is zó makkelijk en zó lekker, dat ik echt niet kan wachten om hiermee op het balkon te zitten de komende tijd. En als het nou komende week nog niet echt buiten-eet-weer wordt, dan smaakt hij binnen ook prima ;)

Dinsdag – Kokosrijst met veggies en pindasaus 

weekmenu

Dit is in feite een kwestie van: rijst koken, sausje in elkaar mixen en wat groenten snijden. Done. En met groot effect!

Woensdag – Mexicaanse tortillasoep 

weekmenu

Ik merk vaak dat mensen denken dat soep koken een heel karwei is. Nee hoor, valt heel erg mee! Sterker nog, het is vaak mijn go-to maaltijd als ik weinig tijd heb!

Donderdag – Couscous met muntpesto 

weekmenu

Ook couscous is zo’n briljant ingrediënt wanneer je een snelle en makkelijke maaltijd in elkaar wilt klussen. Bak er wat falafel bij, gooi er wat groentjes doorheen en mix een snelle pesto (of een andere saus) in elkaar en je hebt een bijzonder (lekker) bordje eten!

Vrijdag- Broodjes met vegan ’tonijnsalade’ 

weekmenu

Lang leve vrijdag! Laten we het vanavond lekker makkelijk houden, met een wijntje, een broodje met vegan ’tonijnsalade’ en misschien nog wat andere lekkere hapjes erbij. Of misschien heb je bij de vrijdagmiddagborrel al een zak chips weggewerkt? Nou, ook dan is een makkelijk en licht broodje een goed idee ;)

Ik hoop je zo weer op weg te mogen helpen om er komende week weer een lekkere week van te maken! Lekker, gezond, snel en… vegan, natuurlijk! Geniet ervan en laat het me weten als je een recept hebt uitgeprobeerd. Dit kun je doen door een foto te delen op Instagram, met #degroenemeisjes erbij. Dankjewel alvast en eet smakelijk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Weekmenu 15-19 mei

  1. Bij ons staat voor komende week de Griekse salade op het menu. Zin in! Ik zal laten eten hoe we hem vonden :-)

  2. Ziet er weer lekker uit!

    Couscous staat bij ons deze week op het menu. Met raapstelen, kan nog net qua seizoen. Ook een aanrader!

  3. Deze week werk ik over en eet ik op mijn werk. Dat is nog makkelijker, hahaha! Maar deze maaltijden zien er heel lekker uit voor als ik niet overwerk ^^

  4. Dankjewel Merel! Vorige week ben ik begonnen met inspiratie op doen bij jouw weekmenu en het bevalt erg goed. En ik kreeg erg positieve reacties van mijn vriend :)
    Deze week wordt het in ieder geval ook de couscous met raapstelen :) en rucola want die laatste twee brullen bij mij de grond uit.

  5. Meestal vind ik koken als ik eenmaal ben begonnen toch wel leuk!! En ik maak dan meteen een extra grote portie, dan hoef je niet elke dag in de keuken te staan. Of ik maak springrolls, alleen maar groentes snijden!! En heeel soms ga ik naar de thai of indonesische toko om daar iets af te halen of uit eten te gaan:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *