Weekmenu 17 – 21 juli

vegan weekmenu met recepten voor vegan ontbijt opties zoals bananenijs met koekjesdeeg, bananenpannenkoeken, Boekweitpap met nectarine, Ontbijtbowl met groenten, vegan wafels
vegan weekmenu met 5 ontbijt opties zoals bananenijs met koekjesdeeg, bananenpannenkoeken, Boekweitpap met nectarine, Ontbijtbowl met groenten, vegan wafels
chocijs3

Met deze wisselvallige zomer durf ik het niet meer aan om weekmenu’s met recepten ‘speciaal voor als het warm is’ te maken, want ik heb echt geen idee of het volgende week een beetje zomers gaat zijn of niet. En eerlijk gezegd vind ik het best wel een beetje moeilijk om een beetje inspiratie te vinden, nu het zo keihard komkommertijd is. Ja, ook (of misschien wel: juist ook) bloggers hebben daar last van. Dus dacht ik: weet je, ik doe het eens anders. Ik deel deze week niet vijf gerechten voor het diner, maar juist vijf ontbijtgerechten. Omdat ik er stiekem een beetje vanuit ga dat veel lezers deze weken vakantie hebben en daardoor misschien ook wel wat meer tijd hebben om uitgebreide ontbijtjes te maken. Best een goed idee, toch?

Maandag – bananenijs met koekjesdeeg 

chocijs2

Hier heb je geen hippe tent in Rotterdam (de Instagrammers onder ons weten over welke tent ik het heb,) voor nodig. Je kunt dit gewoon zelf maken. Dit mag toch bijna geen ontbijt meer heten? Feestontbijt, op z’n minst!

Dinsdag – Gezonde bananenpannenkoeken 

pannenkoek31

Wel iets waar je eventjes wat tijd voor moet maken. Tenminste, dat geldt voor mij, maar ik ben dan ook geen held met pannenkoeken. Deze bananenpannenkoeken zijn echt fantastisch en ik kan je alleen maar aanraden om het sausje er zéker bij te maken.

Woensdag – Boekweit met nectarine 

boekweitpudding3

Misschien denk je: pap, dat is toch voor de winter? Dat kan, maar dat hoeft niet. Vooral niet als je het koud eet. En met nectarines, wat natuurlijk zomervruchten zijn. Dus zo heb ik dan toch weer uitgelegd waarom je dit recept deze zomer prima kan maken.

Donderdag – Ontbijtbowl met groenten 

Brinta-door-Aline-Bouma-3

Smoothiebowls zie je nu overal, maar als we de trendvoorspellingen van de Amerikaanse foodlboggers moeten geloven, dan moet de ‘groene breakfastbowl met granen en groenten’ het helemaal gaan worden. Ik vind het zelf wel lekker af en toe, een hartig ontbijt. Maar niet te vaak. (gauw door naar de vrijdag dus)

Vrijdag – Vegan wafels 

waffel3

Ja sorry, maar waarom zou je het weekend níet inluiden met vegan wafels? Precies.

Ik hoop je met dit weekmenu weer een beetje opweg geholpen te hebben om deze week (vaker) vegan te eten. Je mag het me altijd laten weten als je een recept hebt geprobeerd. Dit kan door een foto te delen op Instagram en mij te taggen met #degroenemeisjes. Ik ben benieuwd. Ontbijt lekker, volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Weekmenu 17 – 21 juli

 1. Leuk, die variatie met ontbijtjes! Hiervan ga ik er zeker een paar bewaren :-) En die bananenschaaltjes zijn geweldig!

 2. Wauw, Merel, wat klinkt die boekweitcrème goed!
  Ik ben dol op koud eten, en stiekem kook ik mijn havermout soms de avond van tevoren, zodat ik het ’s ochtends zo lekker koud uit de koelkast kan eten. Hij is vooral goddelijk als je ‘m maakt met banaan, peer en kaneel: na een nachtje ‘marineren’ zijn de smaken dan nóg intenser!
  Je hoort, ik ben enthousiast over ontbijtjes ;) Deze koude boekweithavermout ga ik dan ook zeker proberen!

  Liefs,
  Brenda

 3. Goed idee Merel, om deze week ontbijtjes te delen! :D Ik maak zelf weleens boekweitpap maar eigenlijk nooit crème, dat wil ik nu ook proberen!

 4. Ik ben verliefd op jullie bananenschaaltjes! Die zijn te leuk! Deze receptjes klinken allemaal echt super, maar die banana nicecream… oeh! Die ga ik opslaan!

 5. Het uitzichtloze leed van zo’n inhoudsloos bloggers bestaan ontroerd me. Wel fijn dat je daar in de aankomende twee weken nog minstens 4 blogs uit kan putten om vervolgens tot in de lengte van dagen te oreren over wat deze noodzakelijke “break” je geleerd heeft over jezelf: iets waar het infantiele lezerspubliek nog lang door geboeid zal blijven. Blijf het jammer vinden dat inauthentiekelingen massaal het podium grijpen om ons hun bij elkaar verzonnen lifestyle te propageren en daarmee een systematiek in stand houden waarin inhoud en authenticiteit ondergeschikt zijn aan commerciële doeleinden. Dit toont het failliet van deze generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *