Weekmenu 20 – 24 februari

bloemkool1

Hoewel het op sommige dagen al wel lente lijkt, zijn er toch ook nog dagen waarop het flink koud en grauw is. Van mij mag dat heel snel over gaan, want ik kijk enorm uit naar de lente, maar ik heb toch het weekmenu er nog maar even op aangepast. Lekker warm comfortfood, makkelijk om te maken, en met flink veel groenten en peulvruchten. Hopelijk is het heel snel weer lichte-maaltijden-weer, maar laten we er deze week ook nog maar even van genieten :)

Maandag – boerenkool stamppot met jus

jus en boerenkool

We komen misschien een klein beetje laat met dit recept, maar eigenlijk kan stamppot het hele jaar door. Ik denk dat er best wel wat variaties (met verschillende soorten groenten en aardappels) te bedenken zijn die ook in de lente heerlijk smaken. Waar het natuurlijk allemaal om gaat, is dat je soms een excuus nodig hebt om jus te eten. We geven je hierbij toestemming ;) Maar jus is natuurlijk het lekkerste als je het zelf maakt en met dit recept gaat dat helemaal goed komen.

Dinsdag – Curry met linzen, bloemkool en pompoen 

curry1-1

Curry is toch wel het ultieme gerecht waar ik aan denk als ik aan comfortfood denk. Het is zo makkelijk om te maken – ook als je geen zakjes en pakjes wilt gebruiken – en je kunt er eigenlijk alle groenten in verwerken die je nog in je koelkast hebt liggen. En dan die kokos erdoor… ik kan het al bijna ruiken! Heerlijk met rijst, papadums of naan erbij. Let met naan er wel op dat naan uit de supermarkt vrijwel altijd yoghurt bevat en dus niet vegan is. Voor naan fiets ik graag even om naar de biologische supermarkt!

Woensdag – zoete aardappelsoep 

zoeteaardappel4

Omdat dit – naast de befaamde linzensoep – gewoon de allerlekkerste soep ever is. Hij heeft al vaker in het weekmenu gestaan, maar het is dan ook echt geen straf om deze soep vaker te eten ;) En: woensdag soepdag! Laten we die traditie in stand houden.

Donderdag – spaghetti met ‘meatballs’ 

Pastabasis_6

Uiteraard niet met echte meatballs, anders stond dit recept niet op mijn blog. Deze balletjes maak je met kikkererwten. En dat is niet alleen lekker, maar ook een slimme manier om proteïne toe te voegen aan dit gerecht. Op deze manier is het een helemaal complete maaltijd! (en voel je vrij om nog meer groentjes toe te voegen, we wilden dit recept graag zo basic mogelijk houden)

Vrijdag – kokosrijst met pindasaus 

kokosrijst3

Omdat alles met pindasaus lekker is en omdat ik vrijdag de perfecte dag vind om dat te eten: hierbij een gezond recept om met zoveel pindasaus als je maar wilt te eten. Je mag van mij ook gewoon frietjes bakken en daar pindasaus bij eten, hoor. Het gaat om het idee, zullen we maar zeggen.

Ik hoop je zo weer voldoende inspiratie voor de nieuwe week mee te geven. Ik vind het trouwens super leuk als jullie de recepten uitproberen en foto’s delen op Instagram (met #degroenemeisjes) dus blijf dat vooral doen! Maak er een mooie week van en eet smakelijk. Tot volgende week zondag! 

 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Weekmenu 20 – 24 februari

  1. Je mag ook gewoon 5 dagen lang de maaltijd van vrijdag maken hoor ;) hihi

 1. Lekker weekmenu zo! Ik bleef ook hangen op de maaltijd van de vrijdag :-)

  Die ga ik eens proberen. Ons hele huishouden is dol op pindasaus.

  1. Leuk om te horen! Er gaat deze week een heleboel pindasaus gemaakt worden :) vind ik leuk

 2. Wauw, allereerst echt prachtige foto’s. Mij lijkt de curry erg lekker, ik heb toevallig afgelopen week voor het eerst zoete aardappelsoep gegeten en het was echt heerlijk, dit ga ik zeker vaker maken :)

 3. Jammieee de curry!
  Ik hou er ook echt van om curry recepten te bedenken, maken en eten! Heerlijk gewoon. Deze lijkt me ook te gek!

 4. Zondagavond de soep gegeten samen met mijn dochter.
  H E E R L I J K.
  Twee keer opgeschept en daarna was er geen plaats meer voor het toetje.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *