Weekmenu 20 – 24 maart

Deze week 5 heerlijke aziatische vegan recepten | Nasi goreng | kokos curry | ramen | noodlesoep| Vietnamese Bánh Mì. Lees de recepten op de blog.
ramen3

Morgen start er weer een nieuwe werkweek en dus staat er een nieuw weekmenu voor je klaar. Ik zocht weer vijf lekkere gerechten voor je uit en jij hoeft nu alleen nog maar de boodschappen te doen. Oké, koken moet je ook zelf doen, want als ik dat voor jullie allemaal moet gaan doen, dan houd ik echt geen tijd meer over. Ik ging deze week voor vijf van mijn favoriete Aziatische gerechten. Waarom? Omdat ik gewoon heel erg gek op ben op Asian food!

Maandag – Nasi Goreng 

Nasi_04

Laten we de week goed beginnen met een nieuw recept: Nasi Goreng! Let op: vegan Nasi Goreng, natuurlijk. Nasi ben je misschien gewend te eten met ham erin en een ei er bovenop, maar dat is natuurlijk niet vegan. Vandaar dat we een variant maakten met allemaal lekkere groenten erin en geweldige gegrilde tofuspiesjes erbij, als vervanging van de sate. Een goed begin van je week, denk ik zo!

Dinsdag – kokoscurry
IMG_4798-1024x683

Puur comfortfood: een lekkere, verwarmende, romige curry. Dit recept heb ik zelf veel te lang niet gemaakt, maar ik herinnerde me opeens hoe ontzettend lekker het was en dus moest het direct op het menu komen te staan!

Woensdag – Ramen 

ramen5

Wat kan ik zeggen? Woensdag soepdag! Het is inmiddels echt een traditie geworden. Mocht je zelf ramen (noodlesoep) maken te veel gedoe vinden, dan geef ik je bij deze de permissie om vanavond een lekker makkelijk 2-minutes-bami-soepje te maken. Wist je dat je dat soort instant soepjes nu ook bij de biologische supermarkt hebt? Zodat je geen gekke E-nummers in je maaltijd hebt? Aanrader hoor!

Donderdag – Bánh Mì 

banhmi3

 

Ik krijg totale vakantie vibes als ik alleen al naar deze foto’s kijk. Ik wil er spontaan van naar Vietnam! Dit is zoooooo lekker. Het is misschien een beetje meer werk om het te maken, maar geloof me, dat is het waard.

Vrijdag – Aziatische aardappelschotel  

aziatischeaardappelschotel1-1024x682

 

Ja, oke. Dit is eigenlijk gewoon een excuus om frietjes met pindasaus te eten. Met nog wat groenten erbij voor de show ;) Nee, grapje. Dit is echt ontzettend lekker. Vooral wanneer je de frietjes maakt van zoete aardappel en je de pindasaus from scratch (helemaal zelf maken dus) maakt.

Ik hoop je met een goede dosis inspiratie – en misschien ook al een beetje trek? –  achter te laten. Pik de recepten eruit die jou aanspreken, of maak ze gewoon lekker alle vijf. Laat vooral weten wat je van de recepten vond! Dit kan door een foto te delen op Instagram met #degroenemeisjes erbij. Dankjewel alvast, eet smakelijk en maak er een mooie nieuwe week van!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Weekmenu 20 – 24 maart

  1. Ohhh yes dit weekmenu zit er heerlijk uit. Ik ben dol op Aziatisch eten en de kokoscurry en ramen staan al heel lang op mijn to-make lijstje.

    1. Fijn dat je de foto’s zo waardeert! Ik maak ze niet zelf. Ik heb daarvoor een awesome stagiaire (Sam,) en een vaste huisfotograaf Aline, die beide prachtige dingen maken. Heel dankbaar voor die samenwerking! Fijn dat je waardeert dat we zoveel moeite in de foto’s steken :)

  2. Hmmmm….ramen noodles. Met sobanoedels is dat ook heel lekker. Voor mij is het altijd een beetje oppassen met aziatische gerechten omdat ik allergisch ben aan glutamaat. Maar voor een goede noedelsoep doe ik die moeite zeker nog wel. ?

  3. Oh die ramen ziet er zo lekker uit! Net als de rest trouwens, haha. Ik wilde volgende week al curry maken, dus wellicht is de kokoscurry een goede om te proberen!

  4. Wow, die gerechten wil ik alle vijf wel proberen. Ik heb mijn weekmenu klaar :-) Aziatisch eten for the win!

  5. Ik wilde even zeggen dat ik deze blog helemaal geweldig vind! Merel, echt mega thanks voor deze geweldige site!! :)

  6. Ik ga mee met de rest, mooie foto’s, en ik ga inderdaad ook die nasi een keer proberen denk ik :-)

  7. Ziet er allemaal erg lekker uit! Ik ben langzaam aan t overgaan naar vegetarisch eten en vroeg me af, is er een alternatief voor tofu? Want dat vind ik echt niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *