Weekmenu 21 – 25 november

weekmenu

Prima hoor, dat het nu écht kouder wordt. Echt geen probleem. Maar laten we dan wel ons weekmenu daar een beetje op aanpassen. Ik koos voor vijf stevige, winterse gerechten met een heleboel groenten en peulvruchten. Daar komen we de komende tijd wel mee door, dacht ik zo ;)

Zoals altijd probeer ik er rekening mee te houden dat je de ingrediënten meerdere keren wilt gebruiken. Dus: je koopt een grote zak zoete aardappels en daar eet je dan twee of drie keer van deze week. Zo hoef je niks te verspillen en je hoeft ook niet iedere dag naar de supermarkt. Ideaal toch?

Maandag – Winterse aardappelschotel

weekmenu

 

Daar gaan we hoor, met de zoete aardappel. Let maar op, je gaat het deze week nog twee keer eten, op verschillende manieren :)

Dinsdag – broodje pittige zuurkool 

weekmenu

Eventueel te serveren met gebakken champignons erdoor. Ik zelf heb vaak aan twee boterhammen met zuurkool wel genoeg, maar misschien vind je het te karig. Dit is al jaren mijn favoriete ‘ik heb geen zin om te koken, maar wil wel gezond eten’ go-to in de winter.

Woensdag – falafel van zoete aardappel 

weekmenu

 

Lekker, geserveerd op een broodje, met rauwkost en een goed tahinsausje erbij.

Donderdag -spruitjes en zoete aardappel uit de oven 

weekmenu

 

Er zijn toch al wel weer spruitjes? Of ben ik nu te enthousiast en er iets te vroeg bij? Dit gerecht maakten we met paarse spruiten, maar uiteraard kan het ook prima met gewone groene spruitjes.

Vrijdag – winterse wraps met zuurkool en portsaus 

weekmenu

Een beetje uitpakken, maar toch nog steeds lekker comfortfood op tafel toveren? Wraps, zuurkool en port – ja hoor, zo wil ik mijn weekend wel ingaan!

Ik hoop je zo weer wat kookinspiratie voor de komende week te hebben gegeven! Laat je me weten welke gerechten je gaat uitproberen? Ik vind het leuk als je een foto met me deelt! Dat kan via Instagram, als je #degroenemeisjes gebruikt. Dankjewel alvast, veel kookplezier, eet smakelijk en maak er een mooie week van :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Weekmenu 21 – 25 november

  1. AL je eten ziet er ZO onwijs fotogeniek uit Merel, oh. Vind het graaf hoe je bewijst dat jet met vegan niet altijd hetzelfde hoeft te eten en dat er toch een heleboel variatie in kan zitten. (:

  2. Oooh jammie!! Ik moet echt eens zuurkool maken!! ? wist je dat echte zuurkool groen is? ?

    1. Ja! Lijkt me heel leuk om een keer zelf zuurkool (in) te maken!

  3. Heb enorm interesse om wat meer inspiratie over vegan op te doen !

    Dank en groetjes
    Ch.Carleer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *