Weekmenu 28 november – 2 december

Recepten voor gezond en gevarieerd vegan weekmenu met o.a. Midden-Oosterse ovenschotel, Polenta met balsamico tomaatjes uit de oven, Groene curry met paksoi , Taco's met champignons en kool

Vegan weekmenu de groene meisjes

weekmenu

Op Twitter vroeg ik of jullie nog een leuk thema wisten voor een nieuw weekmenu. De eerste reactie was: ‘meer kleur aan de herfst geven!’ De tweede reactie was: ‘iedere dag een kleur!’ Nou, duidelijk. Ik maakte er ‘alle kleuren van de regenboog’ van :)

Maandag (rood) – Midden-Oosterse ovenschotel 

weekmenu

We beginnen met: rood! Deze verwarmende ovenschotel, met lekker veel tomaat en kikkererwten, is eigenlijk alles wat je wilt als je eerste werkdag van de week er weer op zit.

Dinsdag (oranje) – herfstsalade met pompoen 

weekmenu

Omdat salades in de herfst ook prima kunnen. Oke, dan wel een goed gevulde maaltijdsalade, met peulvruchten (en in dit geval) een groenteburger. Lekker!

Woensdag (geel) – Polenta met balsamico tomaatjes uit de oven

weekmenu

Omdat ik vind dat polenta een super ondergewaardeerd ingrediënt is: een lekkere winters gerecht met tomaatjes uit de oven. Eigenlijk is in dit jaargetijde alles dat uit de oven komt goed, toch?

Donderdag (groen) – Groene curry met paksoi 

weekmenu

Naast ovenschotels eet ik ook heel graag curry’s in de winter. Ik vind het eigenlijk dé makkelijkste manier om lekker veel veggies te eten!

Vrijdag (paars) – Taco’s met champignons en kool 

weekmenu

Jullie weten het: vrijdag comfortfooddag. Maar dan wel graag een beetje gezond. Deze taco’s met champignons en rode (paarse!) kool vind ik het beste alternatief op een bezorgpizza. Ok, heel eerlijk? Een bezorgpizza mag ook best van mij vandaag ;)

Ik hoop jullie zo weer wat inspiratie te hebben gegeven voor de komende werkweek. Laten we er een lekkere en kleurrijke week van maken! Ga je een (of meerdere) recept(en) proberen? Deel dan vooral een foto van het eindresultaat op Instagram met #degroenemeisjes erbij! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Weekmenu 28 november – 2 december

  1. Buffalo wing (not so vegan) Airfryer reclame onder de blogpost , vast niet de bedoeling… :)

  2. Superfijn altijd, de inspiratie van een Weekmenu! Ik heb geen twitter dus mijn suggestie geef ik graag via deze weg ;) zou slank (in het seizoen) iets zijn? Zeker nu met de feestdagen hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *