Weekmenu 31 oktober – 4 november

weekmenuherfst

Het is alweer een paar weken geleden dat ik voor het laatst een weekmenu met jullie deelde. Je hebt gisteren kunnen lezen waarom ik even een tijdje een pauze nam van mijn blog – gedeeltelijk bewust, gedeeltelijk onbewust – maar ik ben er weer. En omdat ik de afgelopen tijd zelf super onregelmatig heb gegeten,  en ook niet altijd even gezond, dacht ik: ja, ik kan zelf ook wel een weekmenu voor wat meer structuur gebruiken. Aangezien het nu toch wel héél officieel herfst is, inclusief wintertijd en al, dacht ik: ik maak er een lekker herfstig menuutje van. Bereid je voor op veel herfstgroenten en warme gerechten. Enjoy!

Maandag – Chana Masala 

Bereid je goed voor op de rest van de week en week en kook extra veel kikkererwten. Bereid gerust een hele zak gedroogde kikkererwten en vries ze in porties in. Zo kun je de komende dagen vaker kikkererwten gebruiken, zonder dat het je extra tijd kost.

Dinsdag – Curry met linzen, bloemkool en pompoen 

curry1-4

Deze curry zit bómvol met groenten en dat is precies wat ik momenteel even goed kan gebruiken. Daarbij komt dat het gewoon een ontzettend lekker recept is, dus deze mag niet ontbreken in het menu voor deze week! Heb je een restje bloemkool over? Bewaar het tot vrijdag, dan komt het weer van pas!

Woensdag – maaltijdsoep met kikkererwten 

img_28291-1024x683

Ja hoor, daar zijn ze weer; de kikkererwten! Deze soep is zó lekker en toch vergeet ik regelmatig dit recept. Zonde. Het is een lekker zachte soep, met abrikozen, koriander, (soja-) yoghurt en kikkererwten. Lekker Midden-Oosters. Broodje erbij, niks meer aan doen.

Donderdag – goed gevulde wraps (met oa pompoen) 

sweetpotato22

Origineel maak je dit recept met zoete aardappelpuree, maar het kan ook heel prima met pompoenpuree. (en aangezien je dinsdag pompoen nodig had en vást een beetje over hebt gehouden…?)

Vrijdag – loaded hummus met bloemkool

hummus4

Pak de bloemkool en de kikkererwten er maar weer bij :) Op vrijdag willen we niet té uitgebreid koken, toch? Wat denk je van een warm bordje hummus met een pitabroodje en een wijntje erbij? Ik denk dat ik héél content ga zijn, aan het begin van het weekend!

Ik hoop dat je zo een beetje inspiratie hebt opgedaan voor de komende week. Ik zelf ben in elk geval gemotiveerd om met lekker veel groenten te koken en om alle groenten die ik koop ook echt op te gebruiken – niet onbelangrijk. Geniet ervan en maak er een mooie nieuwe (werk-)week van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Weekmenu 31 oktober – 4 november

  1. Oeps…gebruikte ik in de curry per ongeluk gecondenseerde kokosmelk ipv normale kokosmelk. Ik had het pas door toen alle groenten er al bij in zaten. Kan zeggen dat dat geen aanrader is. Zo zonde…

    1. Oei! Ja heel zonde! Kan me voorstellen dat dat idd niet lekker is. Volgende keer beter! ;)

  2. Ziet er weer lekker uit, Merel! Wat een goed idee om kikkererwten klaar te maken en in te vriezen, ik sla ze vaak over omdat ik geen zin heb om ze ‘helemaal’ klaar te maken maar ik heb er nooit aan gedacht om ze in de vriezer te doen!

    1. Ja, als je dan toch bezig bent, dan maar gewoon meteen die hele zak. Hoppa! ;)

  3. Hoi,
    Ik zocht alleen een recept voor geroosterde bloemkool, met als gevolg dat nu jullie hele week menu allemaal TEGELIJK wil eten :) Dank voor de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *