Weekmenu 4 – 8 september

walnootspread

Happy september y’all! Ik heb echt zin in deze maand. Of eigenlijk gewoon in het hele seizoen dat eraan komt. Jep, ik ben één van die mensen. Maar begrijp me goed, ik hoop dat we in september nog een beetje een mooie nazomer krijgen. Het hoeft van mij ook weer niet meteen full-on najaar te zijn, hoor. Ik heb een paar recepten geselecteerd voor dit weekmenu waarvan ik denk: kan nog best wel op een mooie nazomeravond chill zijn om op je balkon te eten, maar kan ook prima voor comfortfood doorgaan op een regenachtige avond.  Gaan we!

Maandag – Muhamarra met pita’s 

walnootspread3

Ik vind, na je eerste werkdag van de week hoef je echt niet heel uitgebreid te koken. Mag wel, maar het hoeft niet. Deze lekkere walnootdip – waar toch nog wel wat verse groenten doorheen zitten, hoor – met geroosterde pita’s volstaan prima.

Dinsdag – romige spaghetti met spinazie en artisjok 

spaghetti1

Deze pasta is toch nog wel een tikkeltje zomers, vanwege de artisjokken en de spinazie, maar omdat hij zo lekker romig is, vind ik toch dat hij ook al wel voor ‘najaarachtig’ kan doorgaan. Hoe dan ook, lekker is hij zeker. En ook niet moeilijk om te maken en dat is ook wat waard.

Woensdag – ayurvedische bonensoep met rijst

bonensoepje

Woensdag soepdag! Vinden jullie niet ook dat we deze traditie vooral levend moet houden? Ik dus wel. Vandaag een ayurvedische bonensoep, die Charelle met ons deelde in de serie gastrecepten deze zomer. Ik hoop dat ik deze soep inmiddels zelf heb gemaakt, als dit weekmenu online komt, want ik ben er heel erg benieuwd naar!

Donderdag – Midden-Oosterse ovenschotel 

ovenschotel4

 

Van alle schotels zijn ovenschotels de beste schotels. Ik hou van ze. En deze is zó lekker, met die kikkererwten en tomaten. Los daarvan: het enige lastige aan ovenschotels is dat je er even op moet wachten. Maar verder? Kind kan de was doen.

Vrijdag – curry met linzen en groenten 

curry1-4

Deze week is eigenlijk niet compleet zonder een lekkere curry. Laten we die dan maar op vrijdagavond plannen, zodat we met een dampende kom op schoot op de bank kunnen zitten, met Netflix aan of een boek erbij. Geniet van je weekend!

Maak er weer een mooie nieuwe week van! Laat je het me weten als je één van de recepten hebt geprobeerd? Je kunt een foto met me delen via Instagram, met #degroenemeisjes erbij. Vind ik leuk :) Dankjewel en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Weekmenu 4 – 8 september

  1. Zo fijn dat je deze recepten blijft delen Merel! Ik probeer langzaam aan meer vegan te gaan eten en ben nog niet zo creatief. Dankzij jouw recepten word het een stuk gemakkelijker!

  2. Ondanks dat ik thuis woon en me dus moet aanpassen aan het weekmenu van mijn moeder, krijg ik hartstikke veel inspiratie hiervan! Misschien kan ik van de week even het roer overnemen in de keuken en dan kan ik de pasta van dinsdag voor mijn familie maken :)

  3. Midden-oost ovenschotel is altijd mijn favoriet geweest! Verder ben ik benieuwd naar spread met pita en curry!

  4. Ik denk dat ik de curry met linzen ook op ons weekmenu zet deze (of volgende) week. Die ziet er verrukkelijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *