Weekmenu 6 – 10 maart

weekmenu

Ik hoop dat jullie een heerlijk weekend hebben! Misschien ben je al plannen aan het maken voor de komende werkweek. Heb je al ideeën over wat je wilt koken? Geen? Geen zorgen! Ik heb hier weer een nieuw weekmenu voor je klaargezet. Vijf lekkere, gezonde en stuk voor stuk makkelijke recepten om je week goed mee door te komen. Eet smakelijk alvast!

Maandag: vegan omelet

weekmenu

Oké, natuurlijk, echte omeletten zijn dit natuurlijk niet. Want daarvoor heb je ei nodig en dan zou het geheel niet meer veganistisch zijn. Maar met kikkererwtenmeel kom je een heel eind in het nabootsen van een omelet. Of anders noem je het een hartige pannenkoek – ook goed. Hoe dan ook, erg lekker is dit gerecht sowieso! Serveer met een lekkere salade en je zit helemaal goed. En wat denk je ervan om een flinke stapel te bakken, zodat je een lunch hebt voor de volgende dag? Goed idee toch?

Dinsdag: vegan pasta carbonara 

weekmenu

 

Een nieuw recept op de Groene Meisjes! En hoewel wij dit recept maakten met konjac pasta, hebben we ook al van lezers vernomen dat het ook heerlijk smaakt met ‘gewone’ pasta. Een avondje pasta mag gewoon niet ontbreken in zo’n week, vind ik, dus dit gerecht kunnen we je van harte aanbevelen!

Woensdag: maaltijdsoep met kikkererwten

weekmenu

Woensdag soepdag! Deze klassieker vergeet ik wel eens, maar is heeeeeel lekker. Vooral met de gedroogde abrikoosjes erin. Heerlijk en echt eens heel iets anders dan bijvoorbeeld een tomatensoep of een pompoensoep!

Donderdag: Midden-Oosterse curry

weekmenu

Grappig: een paar ingrediënten komen deze week steeds terug. Zoals kikkererwten, gedroogd fruit en koriander. Handig en voordelig voor je boodschappen! Daarbij komt: zo weet je zeker dat je alles opgebruikt. No food waste!

Vrijdag: veggieburgers met frietjes

weekmenu

En nog een nieuw recept op de Groene Meisjes: makkelijke en gezonde veggieburgers! Helemaal zelf gemaakt, from scratch, geen ongezonde toevoegingen niks. Lekker met verse gebakken frietjes en ketchup – die je ook gemakkelijk zelf kunt maken. (een link naar het receptje voor ketchup vind je in het veggieburgerrecept)

Heb je zo al een beetje zin gekregen in de komende week? Ik wel! Ik hoop dat ik jullie weer mag inspireren om deze week lekker – al is het maar 1 of 2 keer – vegan te koken. Laat je me weten wat je van de recepten vond? Dit kan het makkelijkste door een foto te delen op Instagram, met #degroenemeisjes erbij. Dankjewel alvast en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Weekmenu 6 – 10 maart

  1. Mmmm die soep moet ik echt eens proberen!! (dat er nog Groene Meisjes-recepten zijn die ik niet geprobeerd heb :P)

  2. Curry is altijd goed! ^^ En soep natuurlijk ook

    Ik bladerde vandaag trouwens door de nieuwe Allerhande, en ik dacht bij veel recepten (zoals de bibimbap): ‘Ja maar de versie van De Groene Meisjes is lekkerder.’ =D

  3. Leuk menu weer voor deze week! Bij ons staan er deze week ook weer twee favoriete recepten van de Groene Meisjes op het menu: de Midden Oosterse ovenschotel en de pindacurry. Zijn allebei heerlijk en makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *